تجمع کشاورزان و تراکتورهایشان در بروکسل در آستانه انتخابات پارلمان اروپا

در آستانه انتخابات پارلمان اروپا، کشاورزان معترض با تراکتورهایشان در خیابان‌های بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال، تجمع کشاورزان که روز سه‌شنبه ۱۵ خرداد برگزار شد، نسبت به تجمع‌های پیشین کم‌جمعیت‌تر بود.

بر اساس این گزارش، به دلیل حمایت گروه‌ها و احزاب راست افراطی از اعتراضات کشاورزان، برخی از اتحادیه‌های کشاورزی در این تجمع شرکت نکردند.

کشاورزان اروپایی در سراسر اتحادیه اروپا از ماه‌ها پیش اعتراضاتی را آغاز کرده‌اند و هم‌زمان، احزاب راست افراطی از این اعتراضات به نفع خود بهره‌برداری می‌کنند.

کشاورزان معترض به قیمت پایین محصولات وارداتی و «قوانین دست ‌و پا گیر» اتحادیه اروپا برای حفاظت از محیط زیست معترض هستند.

آن‌ها معتقدند فشار دولت‌ها و خرده‌فروشان برای کاهش تورم مواد غذایی باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان قادر به تامین هزینه‌های سنگین انرژی، کود و حمل و نقل نباشند.

به گفته آن‌ها، تاکید بر اجرای کامل «سیاست‌های سبز» (قوانین حفاظت از محیط زیست) با هدف تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا در زمینه دست‌یابی به خودکفایی در تولید محصولات غذایی و سایر کالاهای ضروری، هم‌خوانی ندارد.

قرار است انتخابات پارلمان اروپا از روز پنج‌شنبه به مدت چهار روز در کشورهای عضو این پارلمان برگزار شود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند تمایل رای‌دهی به احزاب راست افراطی شدیدا افزایش پیدا کرده است.

آسوشیتدپرس نوشت تظاهرات روز سه‌شنبه نمایش دیگری از این مساله بود که چگونه کشاورزی به وسیله گروه‌های پوپولیست و راست‌گرای تندرو در سراسر بلوک ۲۷ کشوری اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گرفته است.

کشاورزان به خیابان آمده، به سیاست‌هایی چون محدود کردن استفاده از کود و آفت‌کش‌ها برای تبدیل بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی به مناطق طبیعی بکر و به نفع پرندگان و زنبورهای عسل معترض‌اند.

از آنجا که تغییرات آب و هوایی همراه با خشکسالی، امواج گرما، سیل و آتش‌سوزی، به طور فزاینده‌ای موجب ویرانی‌ها در کشورهای اتحادیه اروپا شده، این اتحادیه به دنبال وضع قوانین سخت‌گیرانه به عنوان بخشی از سیاست‌های محیط زیستی خود در مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی است.

اسفند ماه گذشته، اتحادیه اروپا قانونی را تصویب کرد که از کشورهای عضو می‌خواهد برای احیای حداقل ۲۰ درصد از زمین‌ها و دریاهای این اتحادیه، تا سال ۲۰۳۰ تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

پارلمان اروپا نهایتا این قانون را با ۳۲۹ رای موافق در برابر ۲۷۵ رای مخالف به تصویب رساند.

سزار لوئنا، نماینده پارلمان اروپا و حامی اصلی این طرح گفت: «ما دیگر به محافظت و نگه‌داری از طبیعت اکتفا نمی‌کنیم و در مسیر احیای آن گام برمی‌داریم.»

او افزود: «قانون جدید به ما کمک خواهد کرد تا بسیاری از تعهدات محیط زیستی بین‌المللی خود را به انجام برسانیم. این قانون اکوسیستم‌های تخریب شده را احیا می‌کند و در عین حال با انعطاف‌پذیری و دادن اختیار به کشورهای عضو، به دغدغه‌های بخش کشاورزی احترام می‌گذارد.»

سهم کشاورزی در انتشار گازهای گلخانه‌ای در اتحادیه اروپا بیش از ۱۰ درصد است.

این آلودگی از طریق انتشار اکسید نیتروژن از کودها، دی اکسید کربن از وسایل نقلیه و متان از گاوها پخش می‌شود.