آکسیوس: کاخ سفید در حال بررسی گذشتن احتمالی اسرائیل از «خط قرمز» بایدن است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

وب‌سایت آکسیوس، به نقل از دو مقام آمریکایی که نام آنها را فاش نکرده، گزارش داد دولت جو بایدن هنوز در حال ارزیابی این موضوع است که آیا اسرائیل با حمله‌ به اردوگاه چادری در رفح که به کشته شدن دست‌کم ۴۵ غیرنظامی انجامید، از «خط قرمز» رییس‌جمهوری آمریکا گذشته است یا خیر.

بایدن در اوایل ماه جاری تهدید کرد در صورت حمله زمینی اسرائیل به رفح، شهری در جنوب غزه که آخرین پایگاه حماس و هم‌زمان آخرین پناهگاه آوارگانی محسوب می‌شود که از شمال این باریکه در این شهر پناه گرفته‌اند، تحویل برخی از سلاح‌های تهاجمی ساخت آمریکا به اسرائیل را متوقف خواهد کرد.

مقام‌های آمریکایی بعدا توضیح دادند که یک بحران انسانی در نتیجه جابه‌جایی گسترده غیرنظامیان از رفح نیز می‌تواند به معنای نقض خط قرمز بایدن باشد.

با این همه، مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت، در مخالفتی آشکار با جو بایدن به ارسال اجباری تسلیحات به اسرائیل رای داد.

حمله هوایی اسرائیل در شامگاه یکشنبه ششم خرداد، مرگبارترین حادثه در رفح از زمان آغاز حمله اسرائیل به این شهر در اوایل ماه مه به شمار می‌آید. به گفته مقام‌های بهداشتی در غزه تحت کنترل حماس، ۲۳ زن، کودک و سالخورده در میان کشته‌ها هستند و ۲۴۹ نفر دیگر نیز مجروح شدند.

این حمله تنها چند روز پس از آن رخ داد که دیوان بین‌المللی دادگستری به اسرائیل دستور داد تا فورا عملیات نظامی خود در رفح را متوقف کند.

نیروهای دفاعی اسرائیل روز دوشنبه، هفتم خرداد، اعلام کردند که تحقیقات درباره این حمله هوایی آغاز کرده‌اند. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نیز کشته شدن غیرنظامیان را «اشتباهی غم‌انگیز» خواند.

به نظر می‌رسد این حمله فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل را بیش از پیش افزایش خواهد داد.

یک مقام آمریکایی که نامش اعلام نشد، به آکسیوس گفت که کاخ سفید در حال بررسی این موضوع است که دقیقا چه اتفاقی افتاده است تا پس از آن تصمیم بگیرد که آیا شرایط، اقدام ایالات متحده را ضروری می‌سازد یا خیر.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز به آکسیوس گفت که دولت بایدن فعالانه با ارتش اسرائیل و شرکای خود در غزه همکاری می کند تا آنچه را اتفاق افتاده ارزیابی کنند.

به گفته این دو مقام آمریکایی، «تصاویر ویرانگر پس از حمله یکشنبه شب ارتش اسرائیل در رفح که منجر به کشته شدن ده‌ها فلسطینی بی‌گناه شد، دلخراش است. اسرائیل حق دارد به دنبال حماس برود، اما همان‌طور که ما به صراحت و وضوح گفته‌ایم، اسرائیل باید همه اقدامات و احتیاط‌های لازم و ممکن را برای حفاظت از غیرنظامیان انجام دهد.»

به نوشته آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی، در روزهای قبل از حمله هوایی فاجعه‌بار، مقام‌های کاخ سفید احساس می‌کردند که توانسته‌اند به‌طور قابل توجهی بر برنامه‌های عملیاتی اسرائیل در رفح تاثیر بگذارند، به‌گونه‌ای که از تلفات گسترده غیرنظامیان جلوگیری شود.

هنگامی که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته به اسرائیل سفر کرد، چندین ساعت با مقام‌های ارشد اسرائیلی درباره عملیات رفح گفتگو کرد.

این گفتگوها شامل یک گزارش مفصل از یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل و هرزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، بود.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت سالیوان احساس می‌کرد که بسیاری از نگرانی‌های دولت در برنامه‌های به‌روز شده اسرائیل برای رفح مورد توجه قرار گرفته است. این ارزیابی باعث شد که ایالات متحده مخالفت خود را با گسترش عملیات رفح از سوی ارتش اسرائیل، که شامل حمله هوایی یکشنبه شب نیز می‌شد، کاهش دهد.

یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت که حادثه رفح احتمالا فشار سیاسی بر بایدن را برای تغییر سیاست خود در قبال جنگ غزه افزایش می‌دهد.

تحقیقات ارتش اسرائیل را یگان ویژه‌ای انجام می‌دهد که وظیفه بررسی چنین حوادثی را دارد. پس از آن دادستان عمومی ارتش تصمیم خواهد گرفت که آیا تحقیقات جنایی نیز باید انجام بگیرد یا خیر.

دولت اسرائیل می‌گوید ساز و کار حقیقت‌یابی و ارزیابی ستاد کل ارتش اسرائیل یک فرآیند مستقل است.

ارتش اسرائیل گفت که حمله بر اساس اطلاعاتی انجام گرفت که از قبل به دست آمده بود که از حضور مقام‌های ارشد حماس در آن منطقه حکایت داشت.

یک مقام دفاعی اسرائیل گفت که این حمله را یک جت جنگنده با «دو مهمات با کلاهک ضعیف شده» انجام داد. به گفته او، از این مهمات به‌طور خاص برای حمله به این نوع اهداف استفاده می‌شود.

این مقام ارتش اسرائیل گفت که بمب‌ها در فاصله ۴۰ متری اردوگاه چادری پرتاب شده و به احتمال زیاد باعث بروز یک آتش‌سوزی شد که به مرگ ده‌‌ها فلسطینی انجامید.

ارتش اسرائیل گفت: «پیش از این حمله، تدابیری نظیر انجام نظارت هوایی و استقرار مهمات دقیق از سوی نیروی هوایی اسرائیل اندیشیده شد تا خطر آسیب رساندن به غیرنظامیان کاهش بیابد و براساس این اقدامات، چنین نتیجه گرفته شد که هیچ آسیبی به غیرنظامیان وارد نخواهد شد.

هم‌زمان، تنش بین اسرائیل و مصر بر سر رفح روز دوشنبه زمانی تشدید شد که یک سرباز مصری به سمت نیروهای اسرائیلی در سمت مرز فلسطین تیراندازی کرد و خود به ضرب گلوله کشته شد.

هم ارتش اسرائیل و هم ارتش مصر گفته‌اند که در حال انجام تحقیقات مشترک درباره این حادثه هستند. درگیری بین اسرائیل و مصر یکی از نگرانی‌های اصلی دولت بایدن از پیامدهای عملیات احتمالی رفح بوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها