اف‌بی‌آی درباره مجرم بودن راب مالی در ارتباط با اطلاعات طبقه‌بندی شده تحقیق می‌کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

پولیتیکو گزارش داد بازرسان اف‌بی‌آی، اداره تحقیقات فدرال آمریکا، در حال بررسی این موضوع هستند که آیا رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، در زمینه اطلاعات محرمانه‌ای که در دسترس او بوده، مرتکب جرمی شده است یا نه.

وب‌سایت پولیتیکو روز جمعه ۲۱ ادریبهشت به نقل از فرد مطلع از پرونده مالی که نامش فاش نشده و بر اساس نامه نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا، نوشت اف‌بی‌آی در حال بررسی این موضوع است که آیا مالی اطلاعات طبقه‌بندی‌ شده را به ایمیل شخصی خود منتقل کرده یا خیر؛ جایی که ممکن است این اطلاعات به دست یک عامل خارجی افتاده باشد.

ایران‌اینترنشنال حدود یک سال پیش به نقل از منابعی گزارش کرده بود که اف‌بی‌آی در حال تحقیق درباره این پرونده است.

هنوز مشخص نیست که آیا وزارت دادگستری آمریکا علیه مالی اتهامی وارد خواهد کرد یا این‌که دامنه اتهامات احتمالی علیه او چه اندازه خواهد بود.

مالی که از اظهار نظر در این‌باره خودداری کرده، پیش‌تر هر گونه تخلف از سوی خود را رد کرده است.

در همین زمینه واشینگتن‌پست گزارش کرد اعضای ارشد کنگره آمریکا در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نوشتند طبق تحقیقات خود دریافته‌اند یک «عامل متخاصم سایبری» توانسته به گوشی یا ایمیل شخصی رابرت مالی دسترسی پیدا کند.

سناتور جیمز ریش، عضو کمیته روابط خارجی سنا و مایک مک کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نوشتند: «به دلیل طفره رفتن و عدم شفافیت وزارت امور خارجه، ما تلاش کرده‌ایم تا اطلاعات را از منابع دیگری جمع‌آوری کنیم.»

طبق گزارش پولیتیکو، جمهوری‌خواهان خواستار اطلاعات بیشتری در این زمینه هستند.

این وب‌سایت خبری اضافه کرد اگر مشخص شود مالی تخلف کرده، این‌که آیا از روی عمد یا اشتباه چنین تخلفی را انجام داده، می‌تواند در تصمیم وزارت دادگستری تاثیر بگذارد.

اف‌بی‌آی از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده و گفته که «نمی‌تواند انجام تحقیقات خاص را تایید یا رد کند».

وزارت دادگستری آمریکا نیز به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

رابرت مالی، روز جمعه ۹ تیر ماه سال گذشته، پس از گزارش اختصاصی ایران‌اینترنشنال درباره بازرسی از او و احتمال برکناری‌اش از سمتش به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، تایید کرد که دسترسی‌های امنیتی‌اش قطع شده و او در مرخصی است.

در پی انتشار این گزارش، مالی در ایمیلی در پاسخ به پیگیری‌های رسانه‌های مختلف نوشت: «به من اطلاع داده شده که دسترسی امنیتی‌ام در حال بازنگری است. هیچ اطلاعات بیشتری دریافت نکرده‌ام اما انتظار دارم این مساله به زودی به صورتی مطلوب حل و فصل شود. در این مدت، من در مرخصی به سر می‌برم.»

در همین حال، نیویورک‌تایمز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد رابرت مالی به دلیل بازرسی امنیتی مدتی در مرخصی با حقوق به سر می‌برد اما بعد در حالت مرخصی بدون حقوق قرار گرفت و هنوز دلیل این تغییر وضعیت مشخص نیست.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۱، رابرت مالی را به‌عنوان نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران منصوب کرد.

دوران خدمت مالی در دولت آمریکا انتقادهای فراوان کسانی را برانگیخت که معتقد بودند او در قبال جمهوری اسلامی مماشات می‌کند.

بر اساس گزارش تحقیقی ایران‌اینترنشنال درباره ابعاد پنهان جنگ نرم تهران، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در اواخر سال ۱۳۹۲ حلقه‌ای از تحلیل‌گران و محققان خارج کشور را تحت عنوان «طرح کارشناسان ایران» (The Iran Experts Initiative) تشکیل داد و طبق اسناد بررسی شده، برای سال‌های متمادی از این شبکه به منظور گسترش قدرت نرم حکومت ایران و افزایش نفود آن در صحنه جهانی استفاده کرد.

اعضای این گروه کارکنان اندیشکده‌های مطرح غربی بوده‌اند و به آمریکا و کشورهای اروپایی مشاوره داده‌اند. عده‌ای از اعضای این شبکه از مشاوران و دستیاران مالی بودند.

ریش و مک‌کال سال گذشته نیز در نامه‌ای به بلینکن که نسخه‌ای از آن به دست واشینگتن فری‌بیکن رسیده بود، نوشتند ارتباط جمهوری اسلامی با نزدیکان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درست هنگامی که تحقیقات در مورد مالی در حال انجام است، به نگرانی‌ها در مورد شبکه نفوذ جمهوری اسلامی و میزان موفقیت آن در تاثیرگذاری بر سیاست‌های ایالات متحده دامن زده است.

رهبران جمهوری‌خواه در کمیته‌های امور خارجه سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، از مهر ماه سال گذشته تحقیقات مشترک خود را در مورد ارتباط نماینده ویژه تعلیق شده وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، با شبکه نفوذ جمهوری اسلامی آغاز کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها