• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

روسیه حمله زمینی به خارکیف اوکراین را آغاز کرد

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که روسیه روز جمعه حمله زمینی به منطقه خارکیف در شمال شرق اوکراین را آغاز و تلاش کرده از خطوط دفاعی اوکراین عبور کند.

از پاییز دو سال پیش تاکنون که نیروهای روسیه به دلیل ضدحملات اوکراین از تقریبا کل منطقه خارکیف خارج شده بودند، این منطقه این چنین هدف حملات روسیه قرار نگرفته بود.

وزارت دفاع اوکراین روز جمعه در بیانیه‌ای نوشت که طی یک روز اخیر، روسیه در بخش ووچانسک، هم مرز با منطقه بلگورود روسیه، با بمب‌های هوایی هدایت‌شونده حملات هوایی انجام داده است.

این وزارتخانه بدون اشاره به مکان دقیقی افزود حدود ساعت پنج صبح جمعه، روسیه با استفاده از خودروهای زرهی تلاش کرد خطوط پدافندی اوکراین را درنوردد.

روسیه از بیش از دو سال پیش تهاجم علیه اوکراین را آغاز کرده و این تهاجم همچنان ادامه دارد.

وزارت دفاع اوکراین در بیانیه اخیر خود تاکید کرد که حملات جدید روسیه دفع شده، اما نبرد میان دو جبهه با شدت‌های مختلف ادامه دارد و یگان‌های ذخیره ارتش اوکراین برای تقویت دفاع در منطقه مستقر شده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین نیز روز جمعه اعلام کرد که نبرد شدید در منطقه خارکیف همچنان ادامه دارد.

100%

او در یک نشست خبری گفت که روسیه موج جدیدی از اقدامات تهاجمی را در این منطقه آغاز کرده است.

بر اساس گزارش مقامات محلی، یک غیرنظامی در جریان حملات صبحگاهی در ووچانسک در منطقه خارکیف کشته و پنج غیرنظامی دیگر زخمی شدند.

یک غیرنظامی دیگر نیز در جریان حمله در شهر چرکاسکی تیچکی در شمال خارکیف کشته شد.

منطقه خارکیف در شمال شرقی اوکراین قرار دارد و مرکز آن خارکف، دومین شهر اوکراین است.

تصرف این منطقه همچنان یکی از اهداف اصلی کرملین در تهاجم به اوکراین به شمار می‌رود.

یک منبع ارشد در فرماندهی نظامی اوکراین روز جمعه گفت که نیروهای مسکو «یک کیلومتر» به داخل خاک اوکراین پیشروی کرده‌اند و در تلاش هستند تا «۱۰ کیلومتر» پیشروی کنند.

100%

او افزود که روسیه به دنبال ایجاد یک «منطقه حائل» برای جلوگیری از حمله اوکراین به منطقه بلگورود روسیه است که در ماه‌های اخیر، به طور مرتب هدف اوکراین قرار داشته است.

منطقه خارکیف و به ویژه زیرساخت‌های انرژی آن در ماه‌های اخیر بارها از سوی ارتش روسیه بمباران شده است.

مقامات اوکراینی در هفته‌های اخیر از حمله احتمالی جدید روسیه در این منطقه ابراز نگرانی کرده بودند.

در شرایطی که شهر ووچانسک در این منطقه هدف گلوله‌باران روسیه قرار گرفته، یک مقام محلی به رسانه‌های اوکراینی گفت که دستور تخلیه غیرنظامیان در اطراف این شهر صادر شده است.

به گفته او، حملات از ساعت سه بامداد جمعه در این شهر سه هزار نفری شدت گرفته است.

یک کانال تلگرامی نظامی اوکراینی (DeepState) ادعا کرده که روسیه عملیات‌های خود را در این منطقه «فعال» کرده و در تلاش است وارد چندین شهر منطقه شود.

این منبع با برآورد این‌که هدف از این عملیات «بی‌ثبات کردن» مرزهای اوکراین بوده است.

این کانال تلگرامی با این حال افزود که محدودیت‌ها در بسیج نیرو برای روسیه، اجازه نفوذ عمیق این کشور در خاک اوکراین را نمی‌دهد.

به گزارش کانال تلگرامی ریبار (Rybar)، نزدیک به ارتش مسکو، واحدهای روسی مستقر در روسیه برای «کاهش توان دفاعی اوکراین» حملاتی را انجام دادند و گروه‌های رزمی پیشرفته شروع به پاکسازی منطقه کردند.

این کانال تلگرامی به نقل از کارشناسان خود تخمین زده که منطقه جنگی «در برخی نقاط تا عمق دو تا سه کیلومتری گسترش یافته» و فعلا این یک حمله گسترده نیست، بلکه یک «عملیات شناسایی» است.

ارتش اوکراین نیز پس از بیش از دو سال مقابله با تهاجم روسیه، با مشکل کمبود نیرو و تاخیر در ارسال کمک‌های غربی مواجه است.

کنگره آمریکا در پایان ماه میلادی گذشته، بسته ۶۱ میلیارد دلاری کمک به اوکراین را تایید کرد اما هنوز این کمک‌ها به میدان‌های جنگ نرسیده است.

روسیه که از نیروی انسانی بیشتر و تسلیحات و صنایع دفاعی قدرتمندتری نسبت به اوکراین برخوردار است، پس از شکست ضدحمله اوکراین در تابستان سال گذشته، ابتکار عمل را در میان جنگ اوکراین دوباره به دست گرفته است.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰
۱

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰

۲

پس از انتقاد از امیر قلعه‌نویی و تیم ملی، سایت و اپلیکیشن فوتبال ۳۶۰ از دسترس خارج شد

۳

حمله قلعه‌نویی به علی دایی: دلیلی نمی‌شود شما اگر بازیکن بزرگی بوده‌ای، مربی خوبی هم باشی

۴

غایب بزرگ اسپانیا-آرژانتین؛ رییس یوفا، فینال جام جهانی را به دلیل جنجال بالوگان تحریم کرد

۵

چند آرژانتینی در خطر محرومیت؛ فیفا تحقیق درباره درگیری‌های فینال جام جهانی را آغاز کرد

انتخاب سردبیر

  • چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟
    تحلیل

    چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟

  • نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

    نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

  • پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

    پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

  • آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟
    تحلیل

    آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟

  • آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره
    تحلیل

    آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره

  • حمایت کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از اعتراض و اعتصاب غذای زندانیان قزلحصار

    حمایت کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از اعتراض و اعتصاب غذای زندانیان قزلحصار