انتشار اخبار متناقض درباره استعفای مدیرعامل متروی تهران

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۲

معاون شهردار تهران اظهارات مرتبط با استعفای مسعود درستی، مدیرعامل مترو را رد کرد و گفت او به دلیل سرماخوردگی و مرخصی ساعتی در محل کارش حاضر نشده است. در روزهای گذشته تحریم درستی از سوی کانادا و بروز اختلال‌های گسترده و پرتکرار در متروی پایتخت خبرساز شده بود.

جلسه شورای شهر تهران در روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند با حاشیه‌های غیبت مدیرعامل مترو و شائبه استعفای او همراه بود.

مسعود درستی برای پاسخگویی درباره «خرابی‌های مکرر مترو تهران» به صحن شورا دعوت شده بود اما به جای او،‌ مجید رستمی، قائم‌ مقام عملیات شرکت بهره‌برداری متروی تهران در این جلسه حاضر شد.

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در واکنش به غیبت مدیرعامل مترو گفت: «ظاهرا آقای درستی از صحبت‌ها و انتقادهای اعضای شورا ناراحت شده و استعفا کرده است.»

پس از آن محسن هرمزی،‌ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در صحن شورا حاضر شد و با رد خبر استعفای مسعود درستی، ‌گفت او دیروز و امروز (دوشنبه و سه‌شنبه) در محل کارش حاضر شده است.

هرمزی درباره علت غیبت درستی در صحن شورا توضیح داد: «او سرماخوردگی شدید دارد و الان در مرخصی ساعتی است.»

حاشیه‌های مربوط به مدیرعامل متروی تهران و شائبه استعفایش از یک هفته قبل و با قرار گرفتن نامش در فهرست تحریم‌های کانادا شکل گرفت.

دولت کانادا روز جمعه ۱۸ اسفند و هم‌زمان با روز جهانی زنان، مسعود درستی و زهره الهیان، نماینده مجلس شورای اسلامی را به اتهام نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر و مشارکت در سرکوب خشونت‌آمیز زنان و دختران در ایران تحریم کرد.

وب‌سایت دیده‌بان ایران روز ۲۰ اسفند در گزارشی خبر داد این تحریم زمانی اعلام شد که خانواده مدیرعامل متروی تهران در پی مهاجرت به کانادا بودند و حالا تیرشان به سنگ خورده است.

این رسانه تاکید کرد مسعود درستی از سوی خانواده‌اش تحت فشار قرار دارد که در محل کارش حاضر نشده و در میان برخی مدیران شهرداری موضوع رفتن و استعفایش را مطرح کرده است.

دیده‌بان ایران به نقل از منابع آگاه خود نوشت که او در چند روز گذشته در محل کارش حاضر نشده است.

بر اساس این گزارش، درستی در یک جمع خصوصی تهدیدها و شرایط خاص سال گذشته در متروی تهران را تشریح کرده و گفته بود هر روز موضوع جدیدی در مترو پدیدار می‌شود: «۲۸ اسفند ۱۴۰۱ به صورت کاملا غیرمنتظره موضوع "عفاف و حجاب" وارد ماموریت‌ها و مسوولیت‌های شرکت شد.»

او از تلاش خود برای مصون نگه داشتن متروی تهران از «ورود به این مقوله پیچیده و عجیب» خبر داده و گفته بود به دلیل «بی‌حجابی زنان در مترو» تهدید به توبیخ و معرفی به دادگاه برای ترک فعل شده است.

مسعود درستی به استخدام حجاب‌بان‌ها در مترو هم اشاره کرده و گفته بود این اتفاق در حالی رخ داد که متروی تهران ماه‌ها «در حال پیگیری و التماس برای جذب نیروی متخصص» بود.

روز سه‌شنبه علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به این اظهارات گفت: «این سخنان درست نیست. باید موضع‌گیری کند و اگر بخشی از آن درست است، در تناسب با جریان انقلابی و تلاش سخت راهبران و نیروهای مترو، حتما باید جوابگو باشد.»

او در ادامه گفت: «شنیدن این حرف‌ها بسیار تلخ بود. بنده انقلابی‌گری را با افتخار از آقای [علیرضا] زاکانی یاد گرفتم. اگر آقای درستی این مباحث را مطرح کرده باشد در تراز شهردار و نیروهایی که در شهرداری تهران زحمت می‌کشند، نیست.»

در بیانیه وزارت امور خارجه کانادا برای تحریم مسعود درستی آمده است که او، قانون حجاب اجباری را در حمل و نقل عمومی اجرا می‌کند.

درستی در حالی مسوولیت اجرای قوانین حجاب اجباری در مترو و سرکوب مخالفان را بر دوش زاکانی، شهردار تهران گذاشته است که روز ۱۰ مهر امسال و در ماجرای بی‌هوشی، به کما رفتن و مرگ آرمیتا گراوند، گزارش‌ها را درباره درگیری عوامل مترو یا مسافران دیگر با این دختر نوجوان تکذیب کرده و گفته بود «فیلم‌های مداربسته مترو این ادعا را رد می‌کند».

اشاره او به فیلم‌های مداربسته در حالی بود که شرکت مترو صرفا یک ویدیوی تقطیع شده از خارج واگن پخش کرد که نشان می‌داد چند دختر نوجوان بدون مقنعه وارد واگن می‌شوند و لحظاتی بعد یکی از مسافران، دختری را که به نظر بی‌هوش بود از واگن بیرون می‌آورد.

خبرهای مربوط به استقرار حجاب‌بان‌ها در متروی تهران از مرداد امسال و پیش از مرگ آرمیتا گراوند آغاز و حاشیه‌ساز شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در اظهارنظرهایی ضد و نقیض، گاهی فعالیت این حجاب‌بان‌ها را خودجوش و مردمی خوانده‌اند و گاهی به به فعالیتی سازمان یافته در زمینه امر به معروف نسبت داده‌اند.

بخش دیگری از سخنان مسعود درستی که دیده‌بان ایران مشروحش را منتشر کرده،‌ مربوط به مشکلات اجرایی در متروی تهران است.

به گفته او، مشکلاتی مانند آتش‌سوزی ایستگاه فرودگاه، آتش‌زدن واگن‌های خط پنج، خرابکاری‌های خط یک، مشکلات برگشت پله‌برقی‌ها، مشکلات خریدهای خارجی، خروج از ریل قطار در خط تست پایانه صادقیه، حوادث گاه و بی‌گاه، آتش‌سوزی ایستگاه شوش، تجمعات پرسنل و شایعات عجیب و غریب، «ول‌کن» مترو نیستند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، توقف‌ها و اخلال‌های چندین‌ و چندباره در کار مترو و معطلی‌های طولانی مردم در این سامانه طی روزهای گذشته انتقادهای بسیاری در پی داشته؛ گرچه چنین اختلال‌هایی در ماه‌های گذشته نیز رخ داده‌اند.

در چند ماه گذشته چندین حادثه متوالی در مترو تهران به وقوع پیوست که اعتراض شدید شهروندان را به دنبال داشت.

آخرین نمونه این موارد به اختلال در خط دو متروی تهران در شامگاه دوشنبه ۲۱ اسفند برمی‌گردد که یک قطار در محدوده ایستگاه‌های سرسبز تا علم و صنعت دچار نقص فنی شد.

این حادثه به گفته مسوولان شهری، مصدومی نداشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.