نشست خبری خانواده نرگس محمدی در اسلو؛ تاکید او بر مبارزه با حکومت در پیامی از اوین

شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۸

روز شنبه ۱۸ آذر، یک روز پیش از برگزاری مراسم اهدای جایزه نوبل صلح به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، نشستی مطبوعاتی با حضور خانواده او در اسلو برگزار شد. محمدی در پیامی که در این نشست خوانده شد، بار دیگر بر مبارزه با جمهوری اسلامی تاکید کرد.

علاوه بر تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، کیانا و علی رحمانی، فرزندان او و حمیدرضا محمدی، برادر نرگس محمدی در این نشست حضور داشتند.

فرزندان نرگس محمدی در صحبت‌هایشان چندین بار گفتند به دلیل شرایط حاکم بر ایران و وضعیت مادرشان در مبارزه با حکومت، ممکن است دیگر هیچ‌وقت او را نبینند.

او در پیامی از اوین که دخترش آن را قرائت کرد، نام روزنامه‌نگاران زندانی را بیان و تاکید کرد: «در این تاریکی که بر اطلاعات و بر مردم ایران سایه انداخته است و با وجود تعطیلی رسانه‌ها، فعالیت ما ادامه دارد.»

محمدی در پیام خود با اشاره به بازداشت بیش از ۱۰۰ روزنامه‌نگار در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» گفت که در ۲۰ سال گذشته حداقل ۲۰۰ روزنامه تعطیل و ۸۰۰ روزنامه‌نگار بازداشت شدند.

او خطاب به روزنامه‌نگاران گفت: «رسانه‌های آزاد بهترین متحد ما در مبارزه علیه ویرانگری جمهوری اسلامی هستند.»

جمهوری اسلامی یکی از ناقضان بزرگ آزادی رسانه‌ها در جهان است و در جریان و پس از خیزش اخیر در ایران، فشارهای خود را علیه روزنامه‌نگاران افزایش داده است.

هم‌زمان با این پیام محمدی، محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار زندانی اعلام کرد که نیلوفر به علت «خودداری قاضی صلواتی از آزادی‌اش در پایان یک سال بازداشت موقت»، علیه صلواتی شکایت کرده است.

او افزود: «از رسیدگی به شکایت اطلاع نداریم اما بازداشت موقت نیلوفر پس از ۴۴۴ روز به شکل غیرقانونی ادامه دارد.»

تقی رحمانی در جریان این نشست خبری در اسلو در پاسخ به سوال ایران‌اینترنشنال درباره غیبت همسرش در مراسم جایزه نوبل صلح گفت: «این رژیم هرگز اجازه نخواهد داد نرگس از کشور بیرون بیاید و خود او نیز نمی‌خواهد خارج شود چون می‌خواهد در داخل کشور و کنار مردم مبارزه کند.»

رحمانی در ابتدای این نشست یادآور شد نرگس محمدی اعتصاب غذای خود را برای هم‌بستگی با بهائیان و همه اقلیت‌ها از روز یک‌شنبه و هم‌زمان با مراسم اهدای جایزه نوبل به او آغاز خواهد کرد.

مراسم اهدای جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳ به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در اوین روز یک‌شنبه ۱۹ آذر در اسلو، پایتخت نروژ برگزار می‌شود.

نرگس محمدی در آستانه اهدای این جایزه اعلام کرد هم‌زمان با روز جهانی حقوق بشر در اعتراض به نقض فاحش و گسترده حقوق بشر در ایران اعتصاب غذا خواهد کرد.

یک‌شنبه ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر است و در آستانه این روز، کشورهای غربی در اقدامی هماهنگ تحریم‌های حقوق بشری خود را علیه جمهوری اسلامی افزایش دادند و برخی از عوامل نقض حقوق بشر در ایران را تحریم کردند.

تقی رحمانی در نشست خبری روز شنبه گفت: «جایزه صلح نوبل برای قدرت نیست و جایزه‌ای برای تقویت جامعه مدنی خواهد بود. نرگس ماراتنی را برای تقویت جامعه مدنی آغاز خواهد کرد.»

او افزود که جایزه نرگس محمدی برای همه زندانیان است و نرگس همچنان به حمایت جامعه مدنی و جامعه جهانی نیاز دارد.

همسر این فعال حقوق بشر ادامه داد: «رژیم یا تلاش می‌کند نرگس محمدی را ساکت کند یا مانع کار او شود. یک برنده جایزه نوبل می‌تواند یک نقشه راه و مسیر برای ادامه فعالیت خود داشته باشد.»

رحمانی گفت که جمهوری اسلامی هم گرگ است هم روباه؛ گاهی واکنش غریزی و غیر‌قابل پیش‌بینی نشان می‌دهد و گاهی به دلیل ماهیت روباه بودن خود، حرکت‌های فریبنده می‌کند و کشورهای غربی دچار اشتباه می‌شوند.

او افزود: «استراتژی کشورهای غربی در قبال ایران و منطقه دائمی نیست و عوض می‌شود. نباید تنها نفت ارزان، استراتژی کشورهای غربی در قبال خاورمیانه باشد.»

کیانا رحمانی، دختر نرگس محمدی، در این نشست درباره تغییر حکومت در ایران گفت: «من خوش‌بین می‌مانم و باید اعتقاد داشته باشیم که می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم. مادر من برای حق آزادی برابر بین من و بردارم در حال مبارزه است.»

او درباره «نسل زد» و تجربه خود از سختی زندانی بودن مادرش گفت: «ما باید امید خود را حفظ کنیم چون این مبارزه ارزشش را دارد.»

این فرزند محمدی که سال‌هاست مادرش را ندیده، تاکید کرد: «اگر برابری بین زن و مرد رعایت شود، آن وقت است که می‌توان گفت دموکراسی به وجود آمده است.»

علی رحمانی، دیگر فرزند نرگس محمدی گفت: «اگر مادرم به زندان رفته به خاطر من و کیاناست و اینکه همه کودکان در دموکراسی زندگی کنند.»

او افزود: «آرمیتا گراوند و مهسا امینی هم‌سن و سال ما بودند و کشته شدند. امیدواریم صدای مردم ایران باشیم و صدای نسل جدید را به جهان برسانیم.»

علی و کیانا، فرزندان نرگس محمدی، نزد پدرشان در فرانسه زندگی می‌کنند و نرگس محمدی بارها در دوره‌های مختلف زندان از تماس تلفنی با آنان محروم شده است.

پس از مراسم اهدای نوبل صلح به نرگس محمدی، موزه بنیاد نوبل صلح در اسلو، پایتخت نروژ، از روز ۲۱ آذر نمایشگاهی عکسی با موضوع «زن، زندگی، آزادی» برگزار می‌کند.

این نمایشگاه تصاویری از زنان ایرانی را به نمایش خواهد گذاشت که برای آزادی و حقوق بشر تلاش می‌کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.