دستکم ۴ زندانی از جمله فرد متهم به قتل یک بسیجی و یک مامور انتظامی اعدام شدند
بامداد روز سهشنبه هفتم آذر حکم اعدام سه زندانی در زندان قزلحصار کرج اجرا شد. همزمان رسانههای داخلی از اعدام یک زندانی خبر دادند که متهم به محاربه و قتل یک مامور انتظامی و یک نیروی بسیج در سال ۹۸ بود. محل اجرای این حکم اعلام نشده است.
صالح مطهریراد، معاون حقوقی و امور مجلس و دولت فرماندهی انتظامی استان خوزستان از اجرای حکم اعدام یک زندانی در این استان خبر داد که به گفته او متهم به قتل یک مامور نیروی انتظامی به نام یاسر سپیدرو و یک فرد بسیجی به اسم محمدعلی کاظمی بود.
مطهریراد گفت این دو نفر روز ۱۲ آذر سال ۹۸ در راه «تامین نظم و امنیت در شهرستان شادگان» کشته و متهم به قتل در همان محل دستگیر شد.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، بسیجی کشته شده را «آمر به معروف» اهل شادگان استان خوزستان معرفی کرد.
هیچ یک از رسانههای داخلی به نام و هویت متهم اعدام شده اشارهای نکردند.
فرماندهی انتظامی خوزستان مدعی شد حکم «محاربه» برای این فرد در دادگاه انقلاب آبادان صادر و در دیوان عالی کشور تایید شده بود.
اجرای حکم اعدام سه زندانی در قزلحصار
بامداد روز هفت آذر حکم اعدام دستکم سه زندانی به نامهای حمید بخشایش، اقبال فتحالهی و محسن امرایی، در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.
این سه زندانی به اتهامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، اقبال فتحاللهی و محسن امرایی پسرخاله بودند و در یک پرونده مشترک به اعدام محکوم شدند.
اواسط آبان کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در بیانیههایی جداگانه درباره سرعت گرفتن اجرای احکام اعدام در ایران ابراز نگرانی کردند.
کمیته حقوق بشر سازمان ملل در بخشی از گزارش خود درباره شدت گرفتن اعدامها در ایران از جمله برای اتهامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر و توهین به دولت و مذهب هشدار داد.
این کمیته استفاده نامتناسب از مجازات اعدام علیه اقلیتها و کودکان را زیر سوال برد و از جمهوری اسلامی خواست اطمینان حاصل کند این مجازات فقط برای «جدیترین جنایات شامل قتل عمد» اجرا شود و به تعلیق مجازات اعدام توجه کند.
روز ۱۱ آبان مشروح گزارش اخیر گوترش به مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد که در آن آمده بود جمهوری اسلامی در هفت ماهه اول سال جاری میلادی دستکم ۴۱۹ نفر را به دار آویخته است.
این رقم افزایشی ۳۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی نشان میدهد.
اجرای احکام اعدام در ایران با وجود نگرانیها و هشدارهای بینالمللی ادامه دارد.