وزیر امور خارجه عراق در تهران: احزاب کُرد به اردوگاه پناهندگان می‌روند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۲

با ادامه‌دار شدن تهدید احزاب کُرد از سوی جمهوری اسلامی، وزیر خارجه عراق روز ۲۲ شهریور به تهران سفر کرد. او در دیدار با همتای ایرانی خود گفت احزاب به اردوگاه‌های پناهندگان منتقل می‌شوند. تهران هشدار داده است مهلت بغداد برای «خلع سلاح احزاب مخالف در اقلیم کردستان» رو به پایان است.

فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق روز چهارشنبه در جریان سفر به تهران، کنفرانس خبری مشترکی با همتای ایرانی خود برگزار کرد و گفت احزاب کُرد مستقر در اقلیم کردستان، به «اردوگاه» پناهندگانی منتقل می‌شوند که زیر نظر سازمان ملل است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز در این نشست گفت «اخبار مثبت و خوشی» از فواد حسین شنیده و امیدوار است این وعده «طی ساعت‌ها و روزهای آینده نیز روی زمین اتفاق بیفتد و اجرایی شود».

او همچنین گفت: «حتی یک ساعت فرصت دادن به تروریست‌ها به ضرر امنیت عراق، ایران، منطقه و اقلیم کردستان است. این لکه سیاه تروریستی باید هر چه سریع‌تر از صفحه سفید و پر‌افتخار روابط ایران و عراق زدوده شود.»

پیش از امیرعبداللهیان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۰ شهریور در جریان نشست خبری خود «اولتیماتوم» به عراق را یادآوری کرد.

کنعانی گفت مهلتی که به دولت عراق برای خلع سلاح احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی مستقر در اقلیم کردستان داده شده، ۲۸ شهریور به پایان می‌رسد و «به هیچ‌ عنوان تمدید نخواهد شد».

در واکنش به بالا گرفتن این تهدیدها، وزیر امور خارجه عراق امروز به تهران سفر و با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار کرد.

او در این دیدار گفت که عراق «متعهد به خلع سلاح» احزاب کُرد و اجرای توافق امنیتی خود با جمهوری اسلامی است.

تهران و بغداد در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ در مراسمی با حضور محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، توافقنامه‌ای در بغداد امضا کردند که در صورت عدم تحقق مفادش، ایران تهدید کرده «راسا» به مقابله با احزاب کُرد می‌پردازد.

حسین در نشست خبری روز چهارشنبه خود به تهدیدهای جمهوری اسلامی برای حملات موشکی به خاک عراق اشاره کرد و گفت برای حل مسایل بین دو کشور، نباید از «ادبیات تهدید بمباران و حمله نظامی» استفاده شود.

وزیر امور خارجه عراق یادآور شد: «ما نیازمند تضمین ایران هستیم که [دیگر] از زبان و ادبیات حمله و خشونت استفاده نکند.»

روز سه‌شنبه فواد حسین پس از تکرار تهدید و هشدارهای جمهوری اسلامی درباره تمدید نشدن زمان توافق با عراق، گفت که این کشور در حال «انتقال اردوگاه و پایگاه» گروه‌های کُرد ایرانی مخالف جمهوری اسلامی به «مناطق دور از مرز اقلیم کردستان با ایران» است.

او همچنین تاکید کرد که روز چهارشنبه (امروز) شخصا برای ابلاغ این پیام و «جلوگیری از درگیری و تنش فزاینده در مرزها» به تهران سفر می‌کند.

نگرانی طرف عراقی از تهدید جمهوری اسلامی در حالی‌ است که صبح روز چهارشنبه خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، با انتشار ویدیوهایی خبر داد نیروی زمینی سپاه در حال انتقال تجهیزات زرهی به مرزهای شمال‌غرب ایران است.

این خبرگزاری نوشت که ارسال این تجهیزات در آستانه ۲۸ شهریور و «پایان اولتیماتوم ایران به عراق برای خلع سلاح احزاب کُرد» انجام شده است.

آزادی کردستان، دموکرات کردستان ایران و کومله کردستان از جمله احزاب مستقر در اقلیم کردستان عراق و مخالف جمهوری اسلامی هستند که حکومت ایران آن‌ها را «تروریست» خطاب می‌کند.

این احزاب هفته گذشته در بیانیه‌ای مشترک خواستار اعتصاب سراسری در روز ۲۵ شهریور، هم‌زمان با سالگرد کشته شدن مهسا ژینا امینی شدند.

شش حزب کرد امضاکننده این بیانیه اعلام کردند محل‌های کسب و کار باید تعطیل شود و مردم کردستان بر مزار ژینا و دیگر جان‌باختگان حضور یابند.

تهدید جمهوری اسلامی به تهاجم مستقیم به خاک عراق در شرایطی است که سال گذشته سپاه پاسداران چندین بار پایگاه گروه‌های کُرد ایرانی در اقلیم کردستان را هدف حملات موشکی و پهپادی خود قرار داد.

حملات موشکی سپاه پاسداران به مواضع احزاب کُرد مستقر در اقلیم کردستان پس از آغاز خیزش انقلابی شدت گرفت چرا که جمهوری اسلامی بارها احزاب کُرد مستقر در عراق را به نقش‌آفرینی در شکل‌گیری اعتراضات سراسری در ایران پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی متهم کرده است.

در نتیجه حملات سال گذشته سپاه به خاک عراق که شامل حمله به یک مدرسه نیز شد، ده‌ها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته و زخمی شدند.

حکومت اقلیم کردستان عراق مهر ماه سال گذشته تکرار حمله‌های موشکی سپاه را به خاک خود، «تجاوز» خواند و آن را محکوم کرد.

در بیانیه حکومت اقلیم کردستان آمده بود موشک‌باران مواضع احزاب کُرد ایرانی تحت هر بهانه و دلیلی غیر‌قابل قبول و به انحراف کشاندن حوادث جاری در ایران است.

جامعه بین‌المللی به ویژه کشورهای غربی نیز بارها حملات سپاه پاسداران به خاک اقلیم کردستان عراق را محکوم کرده‌اند.

پیشتر دفتر سازمان ملل در عراق با محکوم کردن «حملات مجدد موشکی و پهپادی ایران به اقلیم کردستان» آن را نقض حاکمیت عراق توصیف کرد و هشدار داد ‌عراق نباید به عنوان میدانی برای تسویه حساب مورد استفاده قرار گیرد و تمامیت ارضی آن باید رعایت شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.