واکنش «امتداد» به تکذیب خانه‌های ۲۵ متری از سوی شهرداری: کسی هم نگفت شما می‌خواهید بسازید!

شهرداری تهران ماجرای احداث خانه‌های ۲۵ متری را در پایتخت تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای در این زمینه ندارد. پایگاه خبری-تحلیلی «امتداد» در واکنش به این تکذیبیه نوشت: «جالب است که از اول هم کسی نگفته بود شهرداری چنین برنامه‌ای دارد ولی دوستان احساس وظیفه کرده‌اند که بگویند ما نبودیم.»

خشایار باقرپور، مدیر‌عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران به تازگی از آغاز ساخت هزار و ۸۰۰ میکرو آپارتمان ۲۵ متری در منطقه ۱۹ تهران خبر داد و گفت قیمت تمام شده این واحدهای مسکونی مبله، کمتر از یک میلیارد تومان خواهد بود.

در واکنش به این خبر، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، گفت که شهرداری به هیچ وجه برای ساخت خانه‌های ۲۵ متری پروانه صادر نخواهد کرد.

او افزود: «ساخت این خانه‌ها تبعات اجتماعی بالایی خواهد داشت و فرهنگ ما اجازه نمی‌دهد که در چنین فضاهایی زندگی کنیم.»

مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران هم اعلام کرد: «شهرداری تهران و سازمان نوسازی شهرداری هیچ برنامه‌ای برای احداث چنین واحدهایی ندارد و اطلاعاتی هم درخصوص احداث چنین واحدهایی نداریم.»

روابط‌‌ عمومی شهرداری منطقه ‌۱۹ نیز در اطلاعیه‌ای جداگانه نوشت: «اتحادیه مورد اشاره تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای دریافت مجوزهای قانونی و پروانه‌های ساخت‌وساز انبوه از معاونت شهرسازی و معماری منطقه ‌۱۹ با مشخصات بیان شده انجام نداده و در این خصوص با مدیریت شهری ارتباطی نداشته است.»

تکذیبیه‌های شهرداری تهران در حالی منتشر می‌شوند که تاکنون انتقادهای مطرح شده در فضای عمومی بابت تولید این واحدها، شهرداری را هدف قرار نداده است.

امتداد هم در مطلبی، با اشاره به این موضوع نوشت: «نکته جالب این‌جاست که از اول هم کسی نگفته بود شهرداری تهران چنین برنامه‌ای دارد ولی دوستان احساس وظیفه کرده‌اند تا بگویند ما نبودیم.»

اجرای ایده این خانه‌های ۲۵ متری از سوی مسوولان با توجیه «ایجاد بستر تشکیل خانواده برای جوانان و افزایش جمعیت در راستای سیاست‌های کلی نظام» توصیف شده بود.

بر اساس اعلام مدیر‌عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران، با رویکرد واقع‌بینانه، هزینه نهاده‌های تولید مسکن با قیمت‌های امروز، حدود متری ۲۵ میلیون تومان برای ساخت ارزیابی می‌شود.

هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در قراردادهای اولیه چهار میلیون تومان برآورد شده بود.

وعده ایجاد این میکرو‌آپارتمان‌ها در حالی مطرح شده که بر اساس گزارش وب‌سایت اقتصاد آنلاین هزینه خرید مسکن در بازه ۲۶ سال گذشته در تهران افزایش ۷۷۶ برابری داشته است.

بر اساس این گزارش، رشد قیمت مسکن در نیم قرن گذشته، دسترسی دهک‌های مختلف به مسکن در ایران را کاهش داده و در حال حاضر ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور اجاره‌نشین هستند.

همچنین مدت زمان انتظار برای خانه‌دار شدن حداقل‌بگیران با مبنا قرار دادن قیمت‌های آذر سال ۱۴۰۱ و پس‌انداز یک سوم دستمزد، حدود ۱۵۰ سال است.

از سوی دیگر تجارت‌نیوز در گزارشی که روز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر کرد، از افزایش کانکس‌نشینی خبر داد و با اشاره به دو برابر شدن تقاضا برای خرید و اجاره کانکس‌ به منظور سکونت، از بالا رفتن ۱۰ درصدی قیمت این کانکس‌ها از ابتدای امسال گفت.

پشت‌بام خوابی، اتوبوس‌خوابی و کانکس‌نشینی از پدیده‌هایی هستند که در چند سال اخیر به دلیل افزایش قیمت مسکن در ایران رواج پیدا کرده‌اند.

هفته گذشته احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار پیشین مجلس در نامه‌ای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن برشمردن آثار مخرب مصوبه مولدسازی اموال مازاد دولت بر بخش مسکن و ساختمان، خواستار رد کامل مصوبه مولدسازی از سوی نمایندگان مجلس شد.

توکلی در نامه خود به اوضاع اسفناک کنونی وضعیت مسکن و التهاب بیشتر آن در صورت تصویب این مصوبه اشاره کرد.

به نوشته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز به اینجا رسیده‌ایم که اگر فردی با حداقل حقوق بتواند ماهانه یک‌سوم حقوق خود را پس‌انداز کند، دوره انتظار او برای خانه‌دار شدن ۱۳۵ سال به درازا می‌کشد.