• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شواهد عمومی حکایت از دسترسی دولت چین به داده‌های تیک‌تاک دارد

۱۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

یک کارمند سابق شرکت چینی «بایت‌دنس» (ByteDance)، مجموعه مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک، با شکایت در دادگاه مدعی شد دولت چین در مقیاس وسیع و با اهداف سیاسی به داده‌های کاربران این پلتفرم دسترسی داشته است.

مقامات ایالات متحده آمریکا در سال‌های گذشته بارها مدعی احتمال دسترسی حزب کمونیست چین به اطلاعات کاربران تیک‌تاک شده بودند. ادعایی که پیش از این تاریخ صرفا به عنوان حدس و گمان مطرح می‌شد، حالا به نظر می‌رسد سندی برای اثبات دارد.

به گزارش سی‌ان‌ان، بینتائو یو، کارمند سابق بایت‌دنس با ثبت شکایتی در دادگاهی در ایالت کالیفرنیا مدعی است حزب کمونیست چین در سال ۲۰۱۸ با استفاده از دسترسی «در پشتی»، از معترضان دموکراسی‌خواه هنگ‌کنگ به قصد نظارت بر ارتباطات و مکانشان جاسوسی کرده است.

چند کارشناس امنیتی به سی‌ان‌ان گفتند این احتمالا اولین ادعای گزارش شده رسمی درباره دسترسی چین به داده‌های تیک‌تاک است.

انتشار این خبر جنجالی می‌تواند به یک جدل امنیت جهانی برای دولت‌های مختلف تبدیل شود و دیدگاه ایالات متحده به تیک‌تاک به عنوان یک تهدید امنیتی را به دیگر کشورها سرایت دهد.

با وجود این، شکایت بینتائو یو در دادگاه که به دلیل فسخ نادرست قرارداد همکاری ثبت شده است، شواهد محکمی را در اختیار طرفداران مسدودسازی تیک‌تاک قرار نمی‌دهد.

این شکایت صرفا شامل سوگند شاکی است و شامل اسناد، مدارک، پیام‌های رد و بدل شده داخلی یا منابع قابل تایید دیگری برای اثبات ادعا نمی‌شود.

یو مدعی است گزارشی‌هایی را مشاهده کرده که در آن‌ها به دسترسی فیزیکی و اختصاصی مقامات چین به دفتر بایت‌دنس در پکن در قالب یک کمیته ویژه اشاره شده است. این دسترسی ویژه باعث می‌شده دولت چین بتواند هر گونه سیستم حفاظت از حریم خصوصی کاربران تیک‌تاک را دور بزند.

به گفته او، دولت چین از این دسترسی برای شناسایی معترضان هنگ‌کنگ، فعالان مدنی و حامیان اعتراضات استفاده کرده است.

یک سخنگوی شرکت بایت‌دنس در بیانیه‌ای تلاش کرد با بی‌اعتبارسازی ادعاهای مطرح شده، بینتائو یو را به فرصت‌طلبی تبلیغاتی متهم کند.

در این بیانیه آمده است که قرارداد آقای یو در سال ۲۰۱۸ خاتمه یافته و او در آن زمان کمتر از یک سال برای یکی از زیرمجموهای بایت‌دنس به نام «فلیپ‌گرام» کار کرده است.

بایت‌دنس مطرح شدن چنین ادعایی را پس از پنج سال سکوت، عجیب توصیف کرده است.

پیش از این شو چو، مدیرعامل تیک‌تاک به قانون‌گذاران ایالات متحده گفته بود دولت چین هرگز برای در اختیار داشتن اطلاعات کاربران آمریکایی درخواستی به این شرکت نداده است و او نیز هرگز با چنین درخواستی موافقت نخواهد کرد.

با این حال مدیر‌عامل تیک‌تاک و دیگر مدیران این مجموعه تاکنون از پاسخ دادن به سوالات درباره ماهیت رابطه تیک‌تاک و بایت‌دنس و نیز بایت‌دنس با دولت چین خودداری کرده‌اند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد
۱

جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

۲

شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

۳

اعضای سپاه پاسداران از مواضع تازه حوثی‌ها در باب‌المندب بازدید کردند

۴

ترامپ زودتر به کاخ سفید بازگشت؛ عربستان از رهگیری موشک حوثی‌ها خبر داد

۵

پس از صدای چند انفجار ستون بزرگی از دود در نزدیکی فرودگاه اصلی ریاض مشاهده شد

انتخاب سردبیر

  • سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

    سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

  • شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

    شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

  • چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟
    تحلیل

    چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟

  • تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

    تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد