در مراسم جایزه رویت‌پذیری لزبین‌ها، مدیر شبکه شش‌رنگ جایزه خود را به نیکا شاکرمی تقدیم کرد

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۹

شادی امین، مدیر شبکه شش‌رنگ، در مراسم اعطای جایزه بین‌المللی رویت‌پذیری لزبین‌ها در تنریف اسپانیا، جایزه خود را به نیکا شاکرمی و آرمان‌هایش تقدیم کرد.

او گفت: «نیکا یکی از صدها و حتی هزاران اعضای جامعه ال‌جی‌بی‌تی بود که زندگی‌شان را برای پیروزی این انقلاب به خطر می‌اندازند.»

مدیر شبکه شش‌رنگ افزود: «تصاویر دوستی‌هایشان، ویدیوهای کلام‌شان و عکسها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی‌شان، ما را به سوی عشق همجنس‌خواهانه و زندگی کوییر آنها رهنمون می شود.»

امین با اشاره به زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار، دو زن جوانی که به اتهام ترویج عشق به همجنس و آگاهی‌رسانی درباره حقوق ال‌جی‌بی‌تی به اعدام محکوم شده‌اند، گفت: «موفقیت این انقلاب برای آنان و برای ما مهم ‌است، همانطور که انقلاب ایران و سمت و سویش برایمان بسیار مهم است. این انقلاب اگر از همین امروز گفتمان پذیرش جامعه ال جی بی تی آی را با همه سختی‌ها و موانعش نپذیرد، شکستی عظیم برای جوانانی است که جان‌شان را به خطر می‌اندازند.»

سه‌شنبه ۲۴ آبان، یکی از اولین عکس‌ها از بالا رفتن پرچم رنگین کمان در خیابان‌های ایران در فضای مجازی به صورت گسترده‌ای منتشر شد. این عکس یک معترض را نشان می‌دهد که بدون حجاب اجباری یک پرچم رنگین‌کمانی جنبش کوییر را در خیابان حمل می‌کند که بر روی آن نوشته شده «زن زندگی، آزادی.»

در روزهای گذشته نیز عکس‌ها و فیلم‌های مختلفی در فضای مجازی از بالا بردن پرچم رنگین کمان و کوییر و شعارنویسی در حمایت از جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو منتشر شده است.

در همین حال، کنشگران کوییر خارج کشور نیز، در تجمعات ایرانیان نقاط مختلف جهان در حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران، حضور چشمگیری داشته‌اند.

در حالی که بسیاری از افراد کوییر در ایران در خانواده‌های خود با خطر جنایت‌های ناموسی، از جمله قتل مواجه هستند، این بخش از شهروندان طبق قوانین جمهوری اسلامی نیز در خطر اعدام و سایر روش‌های قصاص قرار دارند.

مقامات جمهوری اسلامی به صورت علنی افراد کوییر را با القابی ناپسند مورد خطاب قرار داده و در اظهارات مختلف آنها را «منحرف» و «بیمار» می‌خوانند.

این در حالی است که بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی، در سال تحصيلی ۸۷-۸۶ بیش از ۱۷ درصد از دانش آموزان ایران خود را «همجنس‌گرا» خوانده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر در پی اقدامات خشونت‌آمیز علیه اعضای جامعه کوییر از سوی حکومت، خانواده و جامعه اعلام کرده بود که قوانین جمهوری اسلامی ارتکاب جنایت علیه همجنس‌گرایان را «مجاز» کرده است و «حملات خشونت‌آمیز و مرگبار علیه این افراد را به دلیل گرایش جنسی واقعی یا هویت جنسیتی آنها قانونی می‌داند.»

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور وضعیت حقوق بشر در ایران، در گزارشی که در بهمن ۱۴۰۰ به شورای حقوق بشر این سازمان ارائه کرد، به مسئله «شکنجه‌درمانی» افراد کوییر در ایران اشاره کرد و گزارش‌ها درباره تجویز «شوک الکتریکی» و «تزریق اجباری هورمون یا تجویر داروهای قوی روانی» به کودکان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسیتی در ایران را تایید کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
اقتصاد و بازار
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها