• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آمریکا و کشورهای اروپایی نسبت به تشدید تنش‌های هسته‌ای از سوی ایران هشدار دادند

۳ آذر ۱۴۰۰، ۲۳:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۹:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

آمریکا و کشورهای اروپایی طی بیانیه‌هایی در شورای حکام نسبت به «تشدید تنش‌های سیستماتیک هسته‌ای» از سوی ایران هشدار دادند و از جمهوری اسلامی خواستند ضمن همکاری فوری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از فرصت موجود برای رسیدن به توافق استفاده کند.

نماینده آمریکا در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌های هسته‌ای از سوی ایران، ایالات متحده را از بازگشت به برجام دورتر می‌کند.

این بیانیه همچنین تاکید کرد که در صورت از سرگیری پایبندی ایران به تمام تعهداتش، آمریکا آماده است تا تمامی تحریم‌های مغایر با برجام را لغو کند.

نماینده آمریکا در شورای حکام با اشاره به تلاش‌های مبتنی بر حسن نیت آژانس در کمک به حل و فصل نگرانی‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران، از اینکه جمهوری اسلامی به طور کامل به تعهدات خود در ارتباط با امکان بازرسی از تاسیسات خود پایبند نبوده ابراز تاسف کرد.

این بیانیه از مدیرکل آژانس خواست به تلاش‌های خود برای نصب دوربین‌های جایگزین در تاسیسات کرج ادامه دهد و از او خواست پس از به توافق رسیدن با تهران در این مورد، جزییات را به اطلاع شورای حکام برساند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز در نشست خبری خود گفت که شکست ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «نشانه بدی» درباره جدیت جمهوری اسلامی برای به نتیجه رسیدن موفقیت‌آمیز مذاکرات وین است.

در همین حال، کنت مکنزی، فرماندە ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، به نشریه تایم گفت در صورت شکست مذاکرات اتمی ایران، نیروهایش برای گزینه نظامی آماده‌اند.

از سوی دیگر، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام درباره «تشدید تنش‌‌های سیستماتیک هسته‌ای» توسط ایران ابراز نگرانی کردند و گفتند غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی اورانیوم توسط ایران توجیه غیرنظامی ندارد.

این بیانیه از ایران خواست فورا دسترسی آژانس را به تاسیسات کرج فراهم کند تا این سازمان بتواند فعالیت‌های این سایت را راستی‌آزمایی کرده و دوربین‌های جایگزین را نصب کند.

سه کشور اروپایی همچنین از ایران خواستند درباره محل واحدهای مفقود شده ثبت اطلاعات آژانس توضیح دهد.

این سه کشور در بیانیه خود خاطرنشان کردند: «فعالیت‌های تحقیق و توسعه ایران و استفاده گسترده این کشور از سانتریفیوژهای پیشرفته، توانایی‌های غنی‌سازی آنها را به صورت دائم تقویت کرده است. این به آن معناست که تنش‌آفرینی‌های مداوم ایران به صورت برگشت‌ناپذیری ارزش‌های ضد گسترش سلاح‌های هسته‌ای مندرج در برجام را پایین می‌آورد.»

این بیانیه با اشاره به اینکه سه‌کشور اروپایی همچنان معتقدند که امکان احیای برجام و بازگشت طرفین به انجام تعهدات خود وجود دارد، از ایران خواستند از فرصت موجود برای رسیدن به توافق استفاده کند.

اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای در شورای حکام نگرانی عمیق خود را از بی‌نتیجه بودن سفر گروسی به تهران، عدم پیشرفت در دسترسی آژانس به تاسیسات کرج و نیز رسیدگی به پرسش‌های هسته‌ای باقی‌مانده اعلام کرد و نوشت: «صریحا از ایران می‌خواهیم بدون تاخیر بیشتر با آژانس تعامل سازنده داشته باشد»

در همین حال، دفتر نمایندگی دائم روسیه در سازمان های بین‌المللی در وین اعلام کرد که نماینده این کشور در شورای حکام گفت که روسیه برای تلاش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جهت جلوگیری از ایجاد شرایط بحرانی در تعامل با ایران ارزش قائل است و از قصد او برای ادامه همکاری با این کشور حمایت می‌کند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج