• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ترامپ به مردم اسرائیل: به نتانیاهو رای دهید تا کار ناتمام علیه جمهوری اسلامی را تمام کنیم

۳ آبان ۱۴۰۵، ۲۳:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در پیامی در تروت سوشال بار دیگر از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، حمایت کرد و از شهروندان این کشور خواست در انتخابات به او رای دهند تا عملیات مشترک علیه جمهوری اسلامی تکمیل شود.

ترامپ با بازنشر حمایت انتخاباتی هفته گذشته خود از نتانیاهو نوشت: «من و بی‌بی رابطه بسیار خوبی در پیروزی‌های مشترک داشته‌ایم.»

او با اشاره به عملیات «چکش نیمه‌شب» و «خشم حماسی» علیه جمهوری اسلامی گفت این حملات مانع دستیابی حکومت ایران به سلاح هسته‌ای شده و توان نظامی و اقتصادی آن را به‌شدت تضعیف کرده است.

ترامپ گفت ایران دیگر نیروی دریایی و هوایی ندارد، تورم آن به ۳۰۱ درصد رسیده، محاصره دریایی مانع دستیابی حکومت به نفت شده و دو سطح از فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی آن از میان رفته‌اند.

رییس‌جمهوری آمریکا با اشاره به عملیات نظامی این کشور در ونزوئلا و همکاری با اسرائیل علیه جمهوری اسلامی، از نتانیاهو به‌عنوان نخست‌وزیری جنگجو یاد کرد و خطاب به رای‌دهندگان اسرائیلی نوشت: «به بی‌بی نتانیاهو رای دهید تا کاری را که آغاز کرده‌ایم، به پایان برسانیم.»

ترامپ پیش‌تر، ۲۶ مهر، نیز حمایت کامل خود را از انتخاب مجدد نتانیاهو اعلام کرده و ادامه همکاری با او را برای مقابله با جمهوری اسلامی ضروری دانسته بود.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

رییس پیشین موساد جزئیات عملیات در ایران و انفجار پیجرهای حزب‌الله را شرح داد
۱

رییس پیشین موساد جزئیات عملیات در ایران و انفجار پیجرهای حزب‌الله را شرح داد

۲

ترامپ از اسرائیلی‌ها خواست به نتانیاهو رای بدهند: باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم

۳

نیویورک تایمز: تهدیدهای متقابل، آمریکا و ایران را به جنگ تمام‌عیار نزدیک کرده است

۴

بولسونارو شکست را نپذیرفت؛ لولا وعده داد برای همه برزیلی‌ها حکومت کند

۵

روایت آسوشیتدپرس از ذخیره غذا تا بستن چمدان؛ ایرانیان از بازگشت جنگ تمام‌عیار می‌ترسند

انتخاب سردبیر

  • کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

    کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

  • مردم ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

    مردم ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

  • فرانسه با مشارکت ۱۰ کشور اروپایی طرح بازدارندگی هسته‌ای را در برابر روسیه پیش می‌برد

    فرانسه با مشارکت ۱۰ کشور اروپایی طرح بازدارندگی هسته‌ای را در برابر روسیه پیش می‌برد

  • دادستانی تهران به بهانه رعایت نشدن «موازین شرعی» علیه برگزارکنندگان «آرت‌فر» اعلام جرم کرد

    دادستانی تهران به بهانه رعایت نشدن «موازین شرعی» علیه برگزارکنندگان «آرت‌فر» اعلام جرم کرد

  • میانمار چگونه خرید سوخت جت تحریم‌شده ایران را پنهان کرد؟

    میانمار چگونه خرید سوخت جت تحریم‌شده ایران را پنهان کرد؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ترامپ از اسرائیلی‌ها خواست به نتانیاهو رای بدهند: باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم

۳ آبان ۱۴۰۵، ۲۳:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)
100%

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، با انتشار پیامی از مردم اسرائیل خواست برای نخست‌وزیری به بنیامین نتانیاهو رای دهند. او با اشاره به عملیات مشترک علیه جمهوری اسلامی نوشت: «باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم.»

ترامپ در پیام ۲۵ اکتبر، برابر با سوم آبان، خود در شبکه اجتماعی تروث سوشال، حمایت هفته گذشته‌اش از نتانیاهو را بازنشر کرد و نخست‌وزیر اسرائیل را «جنگاوری برجسته» خواند. او نوشت که رابطه‌اش با نتانیاهو با پیروزی‌های مشترک همراه بوده و از رای‌دهندگان خواست هنگام حضور پای صندوق‌ها این موضوع را به یاد داشته باشند.

ترامپ عملیات علیه حکومت ایران را محور حمایت خود قرار می‌دهد
رییس‌جمهوری آمریکا با اشاره به عملیات «چکش نیمه‌شب» نوشت که این عملیات مانع دستیابی [حکومت] ایران به سلاح هسته‌ای شده است. او همچنین تاکید کرد که پس از عملیات «خشم حماسی»، [حکومت] ایران نیروی دریایی و هوایی خود را از دست داده و ارتش و اقتصادش از هم پاشیده‌اند.

ترامپ نرخ تورم ایران را ۳۰۱ درصد اعلام کرد و نوشت دو رده از رهبران نظامی و غیرنظامی این کشور از میان رفته‌اند.

  • رییس پیشین موساد جزئیات عملیات در ایران و انفجار پیجرهای حزب‌الله را شرح داد

    رییس پیشین موساد جزئیات عملیات در ایران و انفجار پیجرهای حزب‌الله را شرح داد


او همچنین نوشت که دیگر نباید شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل» در جهان شنیده شود و خطاب به رای‌دهندگان اسرائیلی افزود: «برای نخست‌وزیری به بی‌بی نتانیاهو رای بدهید؛ باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم.»

پیام پیشین، حمایت انتخاباتی را با هشدار به تهران پیوند می‌زند
ترامپ در پیام ضمیمه‌شده که ۱۸ اکتبر، برابر با ۲۶ مهر، منتشر شده بود، «حمایت کامل و همه‌جانبه» خود را از انتخاب مجدد نتانیاهو اعلام کرده و او را شریکی برای صلح در مقابله با جمهوری اسلامی ایران خوانده بود.

او در همان پیام، با تاکید بر تضعیف گسترده توان نظامی و مالی [حکومت] ایران، هشدار داده بود که اگر تهران به‌سرعت رفتار خود را تغییر ندهد، آمریکا و اسرائیل «به‌زودی کار را تمام خواهند کرد».

ترامپ همچنین نوشته بود که اگر فردی جز نتانیاهو رهبری اسرائیل را بر عهده بگیرد، آمریکا ناچار خواهد شد «این کار را به‌تنهایی انجام دهد»؛ اقدامی که به گفته او، تمایلی به انجامش ندارد.

رییس‌جمهوری آمریکا در توصیف نتانیاهو، او را در برابر فشارها و مخالفت‌های داخلی «قدرتمند، شجاع و درخشان» خوانده و تاکید کرده بود: «بی‌بی نتانیاهو هرگز شما را ناامید نخواهد کرد.»

متن کامل پیام ترامپ

100%

«خطاب به مردم اسرائیل: برای کسانی که ندیده‌اند، پیام حمایتی را که یک هفته پیش از نخست‌وزیر شما، بی‌بی نتانیاهو، منتشر کردم، ضمیمه می‌کنم. همان‌طور که همه، از جمله دشمن، می‌دانند، من و بی‌بی رابطه‌ای عالی داشته‌ایم و در کنار هم پیروز شده‌ایم.

من حمله به ونزوئلا را انجام دادم؛ یکی از موفق‌ترین عملیات‌های نظامی تاریخ. اما پیش از آن، ما عملیات «چکش نیمه‌شب» را انجام دادیم و مانع دستیابی بزرگ‌ترین دولت حامی تروریسم در جهان به سلاح هسته‌ای شدیم. سپس عملیات «خشم حماسی» را انجام دادیم و ایران اکنون نه نیروی دریایی دارد، نه نیروی هوایی؛ هم ارتش و هم اقتصادش از هم پاشیده‌اند و نرخ تورمش هم به ۳۰۱ درصد رسیده است. محاصره دریایی مانع دسترسی آن‌ها به نفت شده و دو رده از رهبرانشان، چه نظامی و چه غیرنظامی، از میان رفته‌اند.

وقتی پای صندوق‌های رای می‌روید، لطفا به یاد داشته باشید که بی‌بی نخست‌وزیری جنگاور و برجسته بوده است! برخی افراد بسیار شرور، اسرائیل را «شیطان کوچک» و ایالات متحده را «شیطان بزرگ» می‌نامیدند. دیگر نباید شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل» در سراسر جهان شنیده شود و شنیده هم نخواهد شد.

برای نخست‌وزیری به بی‌بی نتانیاهو رای بدهید؛ باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم!

رییس‌جمهور دونالد جی. ترامپ»

بارسلونا ۱-۲ رئال‌مادرید؛ با دبل امباپه، الکلاسیکو به کام مورینیو شد

۳ آبان ۱۴۰۵، ۲۲:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)
100%

تیم فوتبال رئال مادرید در هفته دهم لالیگا، بارسلونا را در استادیوم نیوکمپ با نتیجه دو بر یک شکست داد تا روند صددرصدی پیروزی‌های تیم هانسی فلیک در این فصل لالیگا، متوقف شود. امباپه در دقایق ۴۱ و ۸۷ برای رئال مادرید و رافینیا در دقیقه ۶۱ برای بارسلونا گل زدند.

بارسلونا با ۲۷ امتیاز صدرنشین و رئال مادرید با ۲۴ امتیاز، سوم جدول هستند.

رئال مادرید در دشوارترین میدان ممکن و مقابل تیم مسلط این فصل لالیگا دوباره جان گرفت. درست در جایی و زمانی که کمتر کسی انتظار داشت، رئال بهترین نمایش خود در دو فصل اخیر را ارایه کرد؛ تیمی منسجم، دقیق و انعطاف‌پذیر که با تمرکز دفاع کرد و هنگام حمله نیز حساب‌شده پیش رفت تا با دبل امباپه در ال‌کلاسیکو پیروز شود.

بارسلونا روی ۹ پیروزی پیاپی متوقف شد و نتوانست در منطقه‌ای که نقطه قوت اصلی‌اش محسوب می‌شد، یعنی میانه میدان، برتری پیدا کند. انتظار می‌رفت رودری تعیین‌کننده باشد، اما این گولر، برناردو، بلینگام و شوامنی بودند که خودنمایی کردند.

بلینگام هرچه از بازی گذشت بهتر شد و کاماوینگا نیز به‌عنوان تعویض کلیدی مورینیو نقش مهمی ایفا کرد.

انتظار می‌رفت مورینیو بار دیگر شکستی سنگین مانند باخت‌های پنج‌گله را تجربه کند، اما در عوض نمایشی از مدیریت تاکتیکی ارایه کرد؛ آن هم بدون دو ستاره تیمش، کورتوا و وینیسیوس.

همه چیز غافلگیرکننده بود. از لحظه اعلام ترکیب مشخص شد که مورینیو برنامه متفاوتی دارد. او برناردو سیلوا را در مرکز زمین قرار داد و آردا گولر را نیز در ترکیب حفظ کرد؛ دو بازیکن تکنیکی که طبق صحبت‌های خود مورینیو در رم، تصور می‌شد حضور همزمانشان در ترکیب باعث شود تیم «پنج گل بخورد».

اما نتیجه، رئالی متحد بود که بدون توپ فشرده بازی می‌کرد و هنگام مالکیت نیز آرایش مناسبی داشت و فضاها را به‌خوبی اشغال می‌کرد. این واکنشی در سطح حریف بود.

در بازی چه گذشت؟

گل اول امباپه چهار دقیقه مانده به پایان نیمه نخست با خوش‌شانسی به ثمر رسید؛ جرارد مارتین، مدافع بارسلونا، تلاش کرد ارسال زمینی یان دیومانده را دفع کند، اما توپ پس از برخورد به امباپه وارد دروازه شد و خوان گارسیا نتوانست مانع گل شود.

هر دو تیم پیش از این گل موقعیت‌هایی ساخته بودند، اما از زمان گل اول امباپه تا پایان نیمه نخست، بازی بازتر شد. امباپه توپ را به تیر دروازه زد و در سوی دیگر، لامین یامال، بازیکن نوجوان بارسلونا، از فاصله نزدیک ضربه‌اش را به بیرون فرستاد.

بارسلونا در دقیقه ۶۱ به گل تساوی رسید. رافینیا پاس پدری را دریافت کرد و با ضربه‌ای که از میان پاهای جود بلینگام عبور کرد، توپ را به گوشه دور دروازه فرستاد.

مارتین کمی بعد تا آستانه جبران نقشش در گل اول رئال پیش رفت، اما آندری لونین با یک دست ضربه سر او را به شکلی تماشایی مهار کرد. لونین به جای تیبو کورتوا در ترکیب اصلی قرار گرفته بود، زیرا دروازه‌بان بلژیکی به دلیل بیماری این مسابقه را از دست داد.

در شرایطی که به نظر می‌رسید دو تیم امتیازها را تقسیم خواهند کرد، حرکت تکنیکی درخشان بلینگام در میانه میدان آغازگر حمله رئال شد. ادواردو کاماوینگا که به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شده بود، پیش رفت و توپ را برای امباپه فرستاد تا مهاجم فرانسوی دروازه خالی را باز کند.

ژوزه مورینیو، سرمربی رئال مادرید، کنار نیمکت با یک سر خوردن کوتاه روی زانو و مشت گره‌کرده گل پیروزی را جشن گرفت.

رکوردهایی که ثبت شد

امباپه گل‌های سیزدهم و چهاردهم خود به بارسا را در این بازی ثبت کرد.

در لالیگای این فصل فقط رافینیا با ۱۳ گل بیشتر از امباپه گل زده است. امباپه با دو گل خود در نیوکمپ، تعداد گل‌هایش در این فصل لالیگا را به ۱۱ رساند.

رئال این پیروزی را بدون وینیسیوس جونیور محروم و کورتوا به دست آورد. با این حال، لونین در نخستین حضور باشگاهی خود در این فصل جانشین شایسته‌ای برای کورتوا بود.

همچنین تیم ژوزه مورینیو، امشب اولین شکست بارسلونا در ورزشگاه جدید نیوکمپ را پس از ۱۸ پیروزی پیاپی به آنها تحمیل کرد.

بارسلونا به دنبال ثبت رکوردی تازه برای بیشترین پیروزی پیاپی از آغاز یک فصل در بالاترین سطح فوتبال اسپانیا بود.

با این حال، تیم هانسی فلیک نتوانست از رکورد ۹ پیروزی پیاپی رئال مادرید در فصل ۶۹-۱۹۶۸ عبور کند.

قطع سوخت ۱۲ هزار قایق صیادی در هرمزگان معیشت هزاران خانواده را تهدید می‌کند

۳ آبان ۱۴۰۵، ۱۹:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)
100%

اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان هشدار داد قطع سوخت حدود ۱۲ هزار قایق صیادی «فاقد مجوز» در این استان، معیشت هزاران خانواده ساحل‌نشین را تهدید می‌کند.

علی اسلامی رمچاهی، مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان، یکشنبه سوم آبان با اعلام این خبر گفت صید و صیادی تنها منبع درآمد بسیاری از صاحبان این قایق‌هاست.

او تاکید کرد که تداوم قطع سوخت می‌تواند به افزایش بیکاری و تشدید آسیب‌های اجتماعی در مناطق ساحلی منجر شود.

اسلامی رمچاهی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد این قایق‌ها به روش قلاب صید می‌کنند، گفت فعالیت این صیادان به موضوع صدور مجوز گره خورده است و باید وضعیت شناورهای فاقد مجوز با همکاری پژوهشکده تحقیقاتی خلیج فارس و دریای عمان بررسی و برای ساماندهی دائمی آن‌ها چاره‌اندیشی شود.

  • پالایشگاه‌ها چه چیزی به‌عنوان بنزین و گازوئیل در ۵ ماه نخست سال تولید کردند؟

    پالایشگاه‌ها چه چیزی به‌عنوان بنزین و گازوئیل در ۵ ماه نخست سال تولید کردند؟

فاطمه جراره، نماینده مجلس، تابستان سال جاری در نشستی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نسبت به بلاتکلیفی حدود ۱۲ هزار قایق صیادی فاقد مجوز در استان هرمزگان هشدار داد.

او گفت وضعیت این شناورها مشکلاتی در سهمیه‌بندی و تامین سوخت ایجاد کرده و معیشت صیادان را تحت تاثیر قرار داده است.

جراره خواستار ساماندهی قایق‌ها، تعیین تکلیف «متقاضیان واقعی» و تسریع در حمایت از صیادان آسیب‌دیده شد.

با گذشت بیش از دو ماه از این هشدار، مشکل تامین سوخت و صدور مجوز قایق‌های صیادی هرمزگان همچنان حل‌نشده باقی مانده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی تازه به نقل از اسلامی رمچاهی نوشت صاحبان این قایق‌ها با سرمایه شخصی اشتغال ایجاد کرده‌اند، اما مشکلات سوخت و مجوز، فعالیت اقتصادی آن‌ها را مختل کرده است.

او خواستار تسهیل روند صدور مجوز و ساماندهی شناورهای صیادی از سوی دولت شد تا امکان ادامه فعالیت صیادان و تامین معیشت خانواده‌های ساحل‌نشین فراهم شود.

عطا حسینیان، روزنامه‌نگار اقتصادی، اول آبان به ایران‌اینترنشنال گفت اجرای طرح بنزین ۱۰ هزار تومانی در پنج استان و جمع‌آوری کارت‌های سوخت اضطراری، می‌تواند بخشی از آمادگی حکومت برای محدود کردن مصرف سوخت در صورت وقوع درگیری نظامی تازه باشد.

در هفته‌های اخیر، هم‌زمان با ادامه سیاست‌های تنش‌آفرین جمهوری اسلامی در منطقه و محاصره دریایی بنادر جنوبی ایران از سوی آمریکا، کمبود سوخت و مشکلات دولت در تامین بنزین و مدیریت مصرف انرژی تشدید شده است.

مسعود پزشکیان ۲۷ شهریور از شرکت‌کنندگان در رزمایش «جانفدایان ایران» خواست در مصرف بنزین، گاز و برق صرفه‌جویی کنند تا چرخ کارخانه‌ها متوقف نشود و به گفته او، «دشمن ناامید شود».

  • افزایش قیمت بنزین؛ ادامه ناتوانی دولت در جبران کمبود سوخت و تحمیل هزینه‌های بیشتر به مردم

    افزایش قیمت بنزین؛ ادامه ناتوانی دولت در جبران کمبود سوخت و تحمیل هزینه‌های بیشتر به مردم

دولت جمهوری اسلامی ۱۵ شهریور اعلام کرد نرخ سوم بنزین، یعنی سوخت قابل خرید با کارت جایگاه‌ها، از بامداد ۱۷ شهریور با افزایش ۱۰۰ درصدی از پنج هزار تومان به ۱۰ هزار تومان می‌رسد.

سهمیه ماهانه ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی و ۵۰ لیتر بنزین سه هزار تومانی بدون تغییر باقی ماند.

اسلامی رمچاهی دوم تیر گفته بود سهمیه سوخت بسیاری از شناورهای صیادی با موتور ۸۵ اسب بخار، بر مبنای موتور ۵۵ اسب بخار محاسبه می‌شود.

او نصب سامانه ردیاب را راهکاری برای اصلاح سهمیه‌بندی سوخت دانسته و از آغاز قریب‌الوقوع کدگذاری شناورهای فاقد هویت خبر داده بود.

اوکراین اتهام ایلان ماسک درباره استفاده نظامی از استارلینک را رد کرد

۳ آبان ۱۴۰۵، ۱۸:۴۳ (‎+۰ گرینویچ)
100%
عکس آرشیوی: نیروهای اوکراین در حال راه‌اندازی سامانه اینترنت ماهواره‌ای، ۲۴ مهر ۱۴۰۵، رویترز.

اوکراین اتهام ایلان ماسک درباره نقض شرایط استفاده از استارلینک برای حملات پهپادی را رد کرد و گفت محدودیت‌های فنی این سرویس غیرنظامی، چنین استفاده‌ای را ناممکن کرده است. این اختلاف پس از اعلام بازگشت خدمات ارتباطات ماهواره‌ای ارتش اوکراین به وضعیت عادی مطرح شد.

سرهی بسکرستنوف، مشاور فناوری‌های دفاعی ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، یکشنبه سوم آبان در تلگرام نوشت پهپادهای متصل به استارلینک تجاری در خاک اوکراین با محدودیت سرعت ۷۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت مواجه‌اند و این سامانه در خاک روسیه نیز کار نمی‌کند.

او افزود: «بنابراین، ما عملا نمی‌توانیم از استارلینک تجاری برای حملات عمقی یا حملات با برد متوسط استفاده کنیم.»

این مقام اوکراینی با اشاره به سابقه اعمال این محدودیت‌ها نوشت: «بسیار عجیب است که ایلان ماسک از محدودیت‌های فعالیت استارلینک در اوکراین اطلاع ندارد.»

استارلینک، شبکه اینترنت ماهواره‌ای شرکت اسپیس‌ایکس، و استارشیلد، سرویس این شرکت برای کاربردهای نظامی، نقش مهمی در ارتباطات ارتش اوکراین دارند. اختلال اخیر در اتصال پهپادهای مجهز به استارشیلد هنگام پرواز با سرعت بالا، عملیات تهاجمی و رهگیری پهپادهای روسی را با مشکل مواجه کرده بود.

  • ترامپ از بازگشت دسترسی اوکراین به استارلینک خبر داد؛ رفع کامل محدودیت‌ها تایید نشد

    ترامپ از بازگشت دسترسی اوکراین به استارلینک خبر داد؛ رفع کامل محدودیت‌ها تایید نشد

مقام‌های اوکراینی شنبه دوم آبان اعلام کردند محدودیت‌های اخیر برداشته شده و خدمات به وضعیت عادی بازگشته است.

ماسک از محدودیت استارلینک دفاع کرد

ماسک، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، شنبه دوم آبان ارتش اوکراین را متهم کرد که با استفاده از استارلینک تجاری برای حملات تهاجمی پهپادی، شرایط استفاده از این سرویس را نقض کرده است.

او در ایکس نوشت: «استفاده از استارلینک، به‌عنوان یک سرویس تجاری غیرنظامی، برای انجام حملات تهاجمی پهپادی با هدف کشتن انسان‌ها هرگز مجاز نبوده و نباید هم باشد.»

ماسک گفت اسپیس‌ایکس راه چنین استفاده‌ای را در هفته گذشته بسته است. با این حال، او مسئولیت تصمیم‌گیری درباره تغییر عملکرد استارشیلد را متوجه دولت آمریکا دانست.

  • رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

    رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

مسئولیت محدودیت‌های نظامی روشن نیست

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، صدور دستور برای برقراری محدودیت‌ها را رد کرده است. او ۳۰ مهر از بازگشت دسترسی اوکراین به این سرویس خبر داد، اما در آن زمان مقام‌های اوکراینی هنوز رفع کامل اختلال را تایید نکرده بودند.

روایت‌ها درباره نقش کاخ سفید نیز متفاوت است. رویترز پیش‌تر گزارش داد دستور محدود کردن استارشیلد از داخل کاخ سفید صادر شده بود. در مقابل، دولت ترامپ کاهش عملکرد خدمات را پذیرفت، اما مسئولیت صدور دستور را تایید نکرد.

وال‌استریت ژورنال نیز به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده بود ترامپ ۲۹ مهر در تماس با ماسک خواستار برداشتن محدودیت‌ها شد. جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، گفته بود قابل درک است که ماسک نخواهد بدون راهنمایی دولت آمریکا وارد میانه جنگ شود.

بازگشت خدمات در شرایطی اعلام شد که اوکراین همچنان با حملات گسترده هوایی روسیه مواجه است. زلنسکی سوم آبان گفت روسیه در طول یک هفته نزدیک به ۲۳۰۰ پهپاد تهاجمی، حدود ۱۶۰۰ بمب هدایت‌شونده و ۴۸ موشک به سوی اوکراین پرتاب کرده است. او از متحدان غربی خواست ارسال تجهیزات رهگیری و مقابله با حملات هوایی را تسریع کنند.

در میانه تهدیدهای نظامی، رویترز از سفر میانجیگران قطری به تهران خبر داد

۳ آبان ۱۴۰۵، ۱۸:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)
100%

دونالد ترامپ از نزدیک شدن زمان تصمیم‌گیری میان توافق و اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی خبر داد و در اظهاراتی جداگانه گفت امشب حمله‌ای به ایران نخواهد شد. در همین حال، رویترز به نقل از یک مقام آگاه از سفر میانجیگران قطری به تهران برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای خبر داد.

رییس‌جمهوری آمریکا، یکشنبه سوم آبان، در گفت‌وگوی تلفنی با فاکس‌نیوز گفت: «حالا باید تصمیم بگیرم. آیا کار را یکسره کنم؟ کاری که انجام آن بسیار آسان خواهد بود، یا توافق کنم؟» او افزود زمان تصمیم‌گیری به‌زودی فرا می‌رسد.

او درباره نتایج حملات پیشین آمریکا نیز گفت سه تاسیسات بمباران‌شده در ایران هنوز بازسازی نشده‌اند. ترامپ در اظهاراتی جداگانه در جمع خبرنگاران گفت: «امشب هیچ حمله‌ای به ایران انجام نخواهد شد.»

رییس‌جمهوری آمریکا دوم آبان نیز احتمال حمله یا دستیابی به توافق را مطرح کرده و جلوگیری دائمی از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای را هدف خود دانسته بود.

نشریه هیل هم دوم آبان به نقل از منابع آگاه، از آماده شدن گزینه‌های نظامی برای حمله دوباره به ایران پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ۱۲ آبان خبر داد. طبق این گزارش، اجرای طرح‌ها به تایید ترامپ بستگی دارد و هنوز تصمیم نهایی اعلام نشده است.

رایزنی‌های قطر و اختلاف بر سر شرایط توافق

در کنار طرح دوباره گزینه نظامی، تلاش‌های دیپلماتیک نیز ادامه یافت. رویترز سوم آبان به نقل از یک مقام آگاه گزارش داد میانجیگران قطری با هماهنگی آمریکا و برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای به تهران سفر کرده‌اند.

یک مقام ارشد جمهوری اسلامی نیز به الجزیره گفت هیات قطری در چارچوب تلاش برای تضمین امنیت و ثبات منطقه در تهران مذاکره می‌کند. او میانجیگری را مثبت ارزیابی کرد، اما واشینگتن را به پایبند نبودن به تعهداتش متهم کرد.

این مقام گفت: «مانع دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک، میانجی‌گری نیست، بلکه مخالفت واشینگتن با خواسته‌های مشروع ماست.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، یکشنبه سوم آبان در مراسم گشایش مرکز اسناد و موزه کمال خرازی در تهران گفت وقوع یا عدم وقوع جنگ، سیاست‌های جمهوری اسلامی را تغییر نخواهد داد. irna.com

او با اشاره به احتمال آغاز دوباره درگیری‌ها گفت: «این روزها حرف از جنگ دوباره زده می‌شود، چه جنگ بشود چه نشود، سیاست‌های ما تغییری نخواهد کرد.»

عراقچی افزود طرف مقابل دو بار جنگ را امتحان کرده و به نتیجه نرسیده است و در صورت اقدام دوباره نیز نتیجه متفاوتی نخواهد گرفت. او گفت اگر «عقلانیتی» وجود داشته باشد، حمله نظامی دوباره امتحان نخواهد شد و افزود که از اکنون به دوران پس از جنگ فکر می‌کند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره شرایط پایان درگیری‌ها گفت: «برای پایان جنگ، همه جبهه‌ها باید شاهد خاتمه جنگ باشند و تنگه هرمز نیز به وضعیت پیش از جنگ باز نخواهد گشت. جنگ فعلی همه واقعیت‌ها را تغییر داده است.»

او در بخش دیگری از سخنانش، پایگاه‌های آمریکا را عامل ناامنی کشورهای میزبان خواند و گفت منطقه برای رسیدن به صلح و ثبات پایدار باید به سمتی حرکت کند که حضور نیروهای خارجی در آن به صفر برسد.

عراقچی همچنین تاکید کرد راهبرد جمهوری اسلامی برای تامین امنیت منطقه بدون دخالت قدرت‌های خارجی تغییر نکرده است و اتکا به این قدرت‌ها و میزبانی پایگاه‌های آمریکایی، به گفته او، امنیتی برای کشورهای منطقه به همراه نداشته است.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، نیز در نطق پیش از دستور گفت تهدید به جنگ گسترده یا ترور باعث عقب‌نشینی جمهوری اسلامی نمی‌شود. او تغییر رفتار آمریکا و جبران عملی تعهدات نقض‌شده را شرط اعتبار سخنان واشینگتن دانست و از آمادگی برای پاسخ «خارج از تصور» به حمله خبر داد.

تنگه هرمز و حضور نظامی آمریکا

مواضع تهران درباره پایان جنگ، وضعیت تنگه هرمز و حضور نیروهای خارجی را نیز در بر گرفت. یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران، گفت آمریکایی‌ها دیگر نمی‌توانند به خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و پایگاه‌های خود بازگردند.

همزمان، سنتکام از بازدید برد کوپر، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، از تنگه هرمز خبر داد. طبق اعلام این فرماندهی، کوپر با بالگرد شینوک بر فراز آبراه پرواز کرد و شرایط عملیاتی را بررسی کرد.

سنتکام اعلام کرد مسیرهای اصلی کشتیرانی از مین‌های دریایی ایران پاک شده و باز هستند. به گفته این فرماندهی، بیش از ۳۰۰۰ کشتی تجاری در شش ماه گذشته با پشتیبانی نیروهای آمریکایی از تنگه عبور کرده‌اند. کوپر نیز بر تعهد آمریکا به آزادی کشتیرانی تاکید کرد.

با این حال، سازمان تجارت دریایی بریتانیا سوم آبان سطح تهدید در تنگه هرمز را همچنان «شدید» و احتمال حملات بیشتر به کشتی‌ها را بسیار بالا اعلام کرد.

هشدار نتانیاهو درباره حملات احتمالی در آستانه انتخابات

در اسرائیل نیز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، سوم آبان در بازدید از محل استقرار سامانه پدافندی آرو گفت اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد حکومت ایران و نیروهای نیابتی‌اش ممکن است با حمله، برای مختل کردن انتخابات تلاش کنند.

او خطاب به جمهوری اسلامی و نیروهای وابسته به آن هشدار داد: «ما را امتحان نکنید.» نتانیاهو گفت پاسخ اسرائیل شامل ضرباتی بسیار سنگین‌تر از تصور طرف مقابل خواهد بود و با اقدامات مهاجمان تناسب نخواهد داشت.