• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

فرمانده نیروی هوافضای سپاه: تعرض به زیرساخت‌های ما، باعث خاموشی برق متحدان آمریکا می‌شود

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

مجید موسوی، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، چهارشنبه ۳۱ تیر، در پیامی نوشت اگر به پل‌ها و نیروگاه‌های ایران «تعرض» شود، خاموشی برق متحدان آمریکا و کشورهایی که میزبان نیروهای آمریکایی هستند، قطعی خواهد بود.

همزمان حسین محبی، مسئول روابط عمومی و سخنگوی سپاه پاسداران، در پیامی خطاب به شرکت‌های کشتیرانی نوشت: «مسیر مین‌گذاری‌شده جنوب تنگه هرمز، مسیر نابودی سرمایه شماست؛ فریب آمریکا را نخورید.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰
۱

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰

۲

آیا جام جهانی به زودی، به آمریکا برمی‌گردد؟ بله، احتمالا، ترامپ و اینفانتینو هم می‌خواهند!

۳

چند آرژانتینی در خطر محرومیت؛ فیفا تحقیق درباره درگیری‌های فینال جام جهانی را آغاز کرد

۴

کارزار اخراج آرژانتین از جام جهانی از ۲۳ میلیون امضا گذشت

۵
تحلیل

آمریکا در جنوب ایران؛ کاهش توان جمهوری اسلامی در میدان و میز مذاکره

انتخاب سردبیر

  • مهدی خانکی، از معترضان خیزش دی‌ماه، به‌دست جمهوری اسلامی اعدام شد

    مهدی خانکی، از معترضان خیزش دی‌ماه، به‌دست جمهوری اسلامی اعدام شد

  • خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

    خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

  • چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟
    تحلیل

    چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟

  • نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

    نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

  • پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

    پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

  • آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟
    تحلیل

    آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مصرف زیاد جایگزین‌های مصنوعی شکر با پیری سریع‌تر مغز ارتباط دارد

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۹:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پژوهشی روی نزدیک به ۱۳ هزار بزرگسال نشان داد سرعت افت حافظه و توانایی‌های شناختی در افرادی که بیشترین میزان شیرین‌کننده‌های مصنوعی را مصرف می‌کردند، ۶۲ درصد بیشتر از افراد دارای کمترین میزان مصرف بود؛ تفاوتی که پژوهشگران آن را معادل حدود ۱.۶ سال پیری بیشتر دانستند.

نتایج این مطالعه که در «نورولوژی»، نشریه پزشکی آکادمی عصب‌شناسی آمریکا، منتشر شد، نشان می‌دهد مصرف شماری از جایگزین‌های کم‌کالری یا بدون کالری شکر ممکن است با افت سریع‌تر عملکرد مغز ارتباط داشته باشد.

با این حال، پژوهشگران تاکید کردند این مطالعه مشاهده‌ای است و نمی‌تواند ثابت کند شیرین‌کننده‌های مصنوعی عامل افت توانایی‌های شناختی‌اند.

به‌گفته آنها، ممکن است عوامل دیگری نیز در شکل‌گیری این ارتباط نقش داشته باشند.

در این پژوهش که با مشارکت سه دانشگاه برزیلی انجام شد، وضعیت ۱۲ هزار و ۷۷۲ بزرگسال ساکن مناطق مختلف برزیل به‌مدت حدود هشت سال پیگیری شد. میانگین سنی شرکت‌کنندگان در آغاز مطالعه ۵۲ سال بود.

  • پژوهش جدید: محصولات رژیمی و بدون قند باعث افزایش احساس گرسنگی و خطر چاقی می‌شوند

    پژوهش جدید: محصولات رژیمی و بدون قند باعث افزایش احساس گرسنگی و خطر چاقی می‌شوند

پژوهشگران مصرف هفت شیرین‌کننده رایج شامل آسپارتام، ساخارین، آسه‌سولفام پتاسیم (شیرین‌کننده‌های مصنوعی)، اریتریتول، زایلیتول، سوربیتول (الکل‌های قندی) و تاگاتوز (نوعی قند کم کالری) را بررسی کردند.

این مواد در بسیاری از محصولات فوق‌فرآوری‌شده، از جمله نوشابه‌های رژیمی، آب‌های طعم‌دار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، ماست‌ها و دسرهای کم‌کالری وجود دارند. برخی از آنها نیز جداگانه برای افزودن به قهوه و چای یا استفاده در آشپزی و شیرینی‌پزی فروخته می‌شوند.

افت سریع‌تر حافظه و عملکرد شناختی

شرکت‌کنندگان بر اساس میزان مصرف روزانه شیرین‌کننده‌ها در سه گروه قرار گرفتند. میانگین مصرف در گروه دارای کمترین میزان مصرف، روزانه ۲۰ میلی‌گرم و در گروه دارای بیشترین مصرف، روزانه ۱۹۱ میلی‌گرم بود.

میزان آسپارتام مصرف‌شده در گروه دارای بالاترین مصرف (۱۹۱ میلی‌گرم در روز)، تقریبا با آسپارتام موجود در یک قوطی نوشابه رژیمی برابری می‌کرد.

شرکت‌کنندگان در آغاز، میانه و پایان مطالعه در آزمون‌هایی برای سنجش حافظه فعال، یادآوری واژه‌ها، روانی کلامی و سرعت پردازش اطلاعات شرکت کردند.

  • رقص، نقاشی و بازی‌های ویدیویی از پیری مغز جلوگیری می‌کنند

    رقص، نقاشی و بازی‌های ویدیویی از پیری مغز جلوگیری می‌کنند

پژوهشگران پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی‌عروقی دریافتند سرعت افت کلی حافظه و توانایی‌های شناختی در گروه دارای بیشترین مصرف، ۶۲ درصد بیشتر از گروه دارای کمترین مصرف بود.

سرعت افت در گروه دارای مصرف متوسط نیز ۳۵ درصد بیشتر از گروه دارای کمترین میزان مصرف بود. پژوهشگران این تفاوت را معادل حدود ۱.۳ سال پیری بیشتر دانستند.

این ارتباط در افراد زیر ۶۰ سال مشاهده شد، اما پژوهشگران در میان شرکت‌کنندگان بالای ۶۰ سال ارتباط مشابهی نیافتند. ارتباط میان مصرف شیرین‌کننده‌ها و افت سریع‌تر توانایی‌های شناختی در مبتلایان به دیابت نیز قوی‌تر بود.

افراد مبتلا به دیابت ممکن است بیشتر از جایگزین‌های شکر استفاده کنند، زیرا معمولا به آنها توصیه می‌شود مصرف محصولاتی را که قند خون را به‌سرعت افزایش می‌دهند، محدود کنند.

  • خواب نامناسب می‌تواند مغز را زودتر پیر کند

    خواب نامناسب می‌تواند مغز را زودتر پیر کند

ارتباط شش شیرین‌کننده با تغییرات حافظه

بررسی جداگانه شیرین‌کننده‌ها نشان داد مصرف آسپارتام، ساخارین، آسه‌سولفام پتاسیم، اریتریتول، سوربیتول و زایلیتول با افت سریع‌تر عملکرد شناختی، به‌ویژه حافظه، ارتباط داشت.

تاگاتوز تنها شیرین‌کننده بررسی‌شده در این مطالعه بود که پژوهشگران میان مصرف آن و افت توانایی‌های شناختی ارتباطی نیافتند.

کلودیا کیمیه سوئموتو، پژوهشگر دانشگاه سائوپائولو و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «شیرین‌کننده‌های کم‌کالری و بدون کالری اغلب جایگزینی سالم برای شکر تلقی می‌شوند، اما یافته‌های ما نشان می‌دهد برخی شیرین‌کننده‌ها ممکن است در درازمدت بر سلامت مغز اثر منفی بگذارند.»

او خواستار انجام پژوهش‌های بیشتر برای تایید نتایج و بررسی جایگزین‌هایی مانند پوره سیب، عسل، شربت افرا و شکر نارگیل شد.

  • اکونومیست: پژوهش تازه پیوند مستقیم چاقی با آلزایمر را نشان می‌دهد

    اکونومیست: پژوهش تازه پیوند مستقیم چاقی با آلزایمر را نشان می‌دهد

اطلاعات غذایی این مطالعه بر اساس گزارش خود شرکت‌کنندگان جمع‌آوری شده بود و احتمال فراموشی مواد غذایی یا برآورد نادرست میزان مصرف وجود داشت. این پژوهش همه شیرین‌کننده‌های موجود در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را نیز بررسی نکرد؛ بنابراین نتایج آن را نمی‌توان به همه جایگزین‌های شکر تعمیم داد.

وزارت بهداشت برزیل، وزارت علوم، فناوری و نوآوری این کشور و شورای ملی توسعه علمی و فناوری، حامیان مالی این پژوهش بودند.

کارزار آزادی زندانیان سیاسی: اعتصاب‌کنندگان در زندان‌ها در معرض مرگ و اعدام‌اند

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۷:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

کارزار آزادی زندانیان سیاسی در ایران با هشدار درباره وخامت وضعیت اعتصاب‌کنندگان در زندان‌های قزلحصار و دستگرد، از سازمان ملل، اتحادیه اروپا و دولت‌های غربی خواست برای توقف اعدام‌ها و جلوگیری از آنچه «فاجعه انسانی» خواند، بی‌درنگ اقدام کنند.

این نهاد غیردولتی و غیرانتفاعی مستقر در بریتانیا، چهارشنبه ۳۱ تیر در بیانیه‌ای اعلام کرد توجه جهانی به درگیری‌های منطقه‌ای، به جمهوری اسلامی امکان داده است اعدام مخالفان را به‌عنوان ابزار سرکوب سیاسی تشدید کند.

این کارزار که در سال ۲۰۰۶ به دست شماری از زندانیان سیاسی پیشین پایه‌گذاری شد، نوشت: «با گذشت هر روز بدون غذا، وضعیت جسمانی زندانیان وخیم‌تر می‌شود، در حالی که خطر اعدام همچنان پابرجاست. اکنون این احتمال واقعی وجود دارد که آنان یا به دست حکومت کشته شوند یا بر اثر اعتصاب غذا جان ببازند.»

زندانیان واحد دو زندان قزلحصار کرج از ۲۲ تیر، پس از انتقال شش زندانی محکوم به اعدام در پرونده‌های مرتبط با مواد مخدر به سلول انفرادی، اعتصاب غذا و تحصن کردند. سازمان حقوق بشر ایران و مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، نیز آغاز این اعتراض را تایید کرده‌اند. قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها تاکنون درباره اعتصاب یا وضعیت زندانیان منتقل‌شده اظهارنظر نکرده‌اند.

  • آرتین غضنفری، شهروند بهائی، با وجود بیماری حاد از درمان محروم مانده است

    آرتین غضنفری، شهروند بهائی، با وجود بیماری حاد از درمان محروم مانده است

کارزار آزادی زندانیان سیاسی در ایران گفت وضعیت جسمانی اعتصاب‌کنندگان پیوسته وخیم‌تر می‌شود و مسئولان زندان به خواسته‌هایشان رسیدگی نکرده‌اند. این نهاد همچنین گزارش داد چند زندانی لب‌های خود را دوخته‌اند.

این کارزار ویدیویی را منتشر کرد که گفته می‌شود ۲۸ تیر در داخل قزلحصار ضبط شده است. زندانیان در این ویدیو شعارهای «نه به اعدام» و «جوانان ایرانی سزاوار زندان و اعدام نیستند» سر می‌دهند.

گسترش اعتراض به زندان دستگرد

بر اساس این بیانیه، شماری از زندانیان سیاسی در زندان دستگرد اصفهان نیز پس از انتقال ۱۴ بازداشت‌شده اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ به سلول‌های انفرادی، اعتصاب غذا کردند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که ۱۴ معترض دیگر، که آنان نیز در همان اعتراضات بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند، به سلول‌های انفرادی انتقال یافتند.

به‌گفته این کارزار، انتقال این زندانیان نگرانی‌ها را از اجرای قریب‌الوقوع احکام اعدام افزایش داده است. گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نیز آغاز این اعتصاب را تایید کرده‌اند.

یک منبع آگاه در ایران ۳۰ تیر به ایران‌اینترنشنال گفت گفت وضعیت بهداشتی و درمانی در زندان دستگرد اصفهان بحرانی است و چند زندانی بر اثر بیماری عفونی جان باخته‌اند.

هم‌زمان سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد بیش از ۷۰ بازداشت‌شده اعتراضات دی‌ماه در زندان دستگرد با حکم اعدام روبه‌رو هستند و خطر اجرای حکم دست‌کم ۲۶ نفر از آنان را تهدید می‌کند. بر اساس این گزارش، ۱۴ محکوم پرونده موسوم به «میدان علیخانی» به سلول‌های پیش از اجرای حکم منتقل شده بودند.

عرفان اسفندیاری و گل‌محمد محمدی، دو متهم این پرونده، ۲۸ تیر اعدام شدند.

در تازه‌ترین مورد، حکم اعدام مهدی خانکی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه، بامداد چهارشنبه ۳۱ تیر در زندان قزلحصار اجرا شد.

کارزار آزادی زندانیان سیاسی در ایران در بیانیه خود شمار زندانیان سیاسی اعدام‌شده از آغاز جنگ را بیش از ۵۰ نفر اعلام کرد و افزود بسیاری از اعدام‌ها مخفیانه اجرا می‌شوند و خانواده‌ها برای خودداری از اطلاع‌رسانی تحت فشار قرار می‌گیرند. ایران‌اینترنشنال نتوانسته است این آمار را به‌طور مستقل تایید کند.

این کارزار از جامعه جهانی خواست توقف فوری اعدام‌ها را به‌طور علنی مطالبه کند، فشار دیپلماتیک بر جمهوری اسلامی را افزایش دهد، پرونده زندانیان در معرض خطر را در مجامع بین‌المللی مطرح کند و عاملان نقض جدی حقوق بشر را پاسخ‌گو کند.

ترامپ: هر حمله جمهوری اسلامی در هرمز با نابودی یک پل یا نیروگاه ایران پاسخ می‌گیرد

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۶:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%
پشتیبانی نیروهای ارتش آمریکا از عملیات پروازی در جریان جنگ ایران، بر عرشه یک کشتی تهاجمی آبی-خاکی در دریای عرب، رویترز

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، گفت این کشور در پاسخ به هر حمله جمهوری اسلامی به کشتی‌ها در تنگه هرمز، یک پل یا نیروگاه در ایران را نابود می‌کند. در مقابل، یک منبع نظامی جمهوری اسلامی و رسانه‌‌های حکومتی تهدید کردند که زیرساخت‌های کشورهای منطقه مورد حمله قرار خواهند گرفت.

ترامپ چهارشنبه ۳۱ تیر در تروث سوشال نوشت: «از این پس، هر زمان جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز به‌سوی یک کشتی شلیک کند، خواه با موشک، راکت، پهپاد یا هر وسیله یا سلاح دیگری، ایالات متحده یک پل یا نیروگاه را، از جمله پل‌ها یا نیروگاه‌های واقع در مجاورت تهران یا داخل این شهر، بمباران و نابود خواهد کرد.»

ترامپ سپس برای حضور در مراسم استقبال از پیکر چهار نظامی آمریکایی کشته‌شده در دور سوم جنگ ایران، به پایگاه نیروی هوایی دوور در ایالت دلاور رفت.

او پیش از عزیمت گفت: «می‌رویم تا به آنها ادای احترام کنیم. این برای من یکی از دشوارترین کارهاست؛ تحملش بسیار سنگین است، اما باید انجام شود.»

100%

سه نفر از این نظامیان در حمله موشکی جمهوری اسلامی به پایگاه «موفق‌ السلطی» اردن کشته شدند و نظامی چهارم هنگام انفجار کنترل‌شده یک پهپاد در اربیل جان باخت. در جریان جنگ ایران تاکنون ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و بیش از ۴۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

سنتکام سه‌شنبه اعلام کرد ۹۴ درصد مصدومانِ دور سوم درگیری‌ها مداوا شده و به ماموریت خود بازگشتند.

تهدید به گسترش حملات در منطقه

اندکی پس از پیام ترامپ، خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به‌نقل از یک منبع نظامی آگاه نوشت اگر آمریکا پل یا نیروگاهی را در ایران بزند، جمهوری اسلامی «چندین زیرساخت و پل در منطقه»، از جمله تاسیسات انرژی مرتبط با منافع آمریکا، را هدف خواهد گرفت.

  • ارم‌نیوز: آمریکا آتش‌بس را به مهار توان تهاجمی سپاه در تنگه هرمز مشروط کرده است

    ارم‌نیوز: آمریکا آتش‌بس را به مهار توان تهاجمی سپاه در تنگه هرمز مشروط کرده است

او افزود عبور امن کشتی‌ها از هرمز به هماهنگی با تهران و پذیرش سازوکارهای مورد نظر جمهوری اسلامی مشروط است.

تسنیم هویت یا جایگاه این منبع را اعلام نکرد.

حسام‌الدین حیدری، سردبیر خبرگزاری مهر، نیز در یادداشتی خواستار حمله به زیرساخت‌های انرژی کشورهای منطقه شد و نوشت: «باید بابت هر شهید یک چاه نفت، بابت هر تجاوز یک میدان گازی و بابت هر پُل یک پالایشگاه به آتش کشیده شود.»

او پیشنهاد کرد حمله به تاسیسات نفتی منطقه به «دکترین عملی و فوری» تبدیل شود.

قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا نیز بامداد چهارشنبه هشدار داده بود حمله به مراکز هسته‌ای و حساس ایران، حمله به منافع آمریکا و هم‌پیمانانش را در پی دارد.

همزمان روزنامه کیهان هم تهدید کرد مراکز هسته‌ای آمریکا هدف «ضربات ویرانگر» قرار می‌گیرند.

علی زینی‌وند، سخنگوی وزارت کشور، نیز شامگاه سه‌شنبه ۳۰ تیر از زدن زیرساخت‌ها سخن گفت و سپاه نیز به عملیاتی تهدید کرد که به‌گفته این نهاد، به «اعلام عزای عمومی در آمریکا» می‌انجامد.

تشدید حملات و تداوم تهدیدها

سومین دور درگیری‌ها که از ۱۱ روز پیش در پی حمله جمهوری اسلامی به نفتکش‌ها در تنگه هرمز آغاز شده بود، در بامداد و ظهر چهارشنبه ۳۱ تیر ادامه یافت. فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، سنتکام، حملات چهارشنبه را از حوالی ۳ بامداد به وقت یاران آغاز کرد و حوالی ۵ صبح از پایان این دور از عملیات خبر داد.

سنتکام در بیانیه پایان عملیات اعلام کرد مراکز عملیات نظامی، توانمندی‌های دریایی، انبارهای پهپاد و زیرساخت‌های لجستیکی را زده و جمهوری اسلامی طی سه ماه به بیش از ۳۰ کشتی تجاری حمله کرده است. سپاه نیز از ادامه عملیات «تنبیه متجاوز» و حمله به کویت خبر داد.

  • وزیر جنگ آمریکا: جنگ علیه جمهوری اسلامی تا کنون ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته است

    وزیر جنگ آمریکا: جنگ علیه جمهوری اسلامی تا کنون ۳۷.۵ میلیارد دلار هزینه داشته است

به نقل از منابع محلی، مواضعی در شهرهای آبدانان، چوار و دینارکوه در استان ایلام، ماهشهر، بهبهان، امیدیه و هندیجان در استان خوزستان، چابهار و کنارک در استان سیستان و بلوچستان، سیریک در استان هرمزگان، کبودرآهنگ در استان همدان، بانه در استان کردستان؛ انارک در استان اصفهان، تبریز و بوشهر در جریان این عملیات نظامی دو ساعته هدف قرار گرفتند.

ظهر و عصر چهارشنبه نیز سپاه پاسداران از انفجارهایی در بندرهای سیریک و لارک خبر داد اما منابع آمریکایی به اجرای عملیات نظامی در این ساعت‌ها اشاره‌ای نکردند.

در مقابل، جمهوری اسلامی در حملات بامدادی خود به کویت حمله کرد و ظهر و عصر چهارشنبه نیز مواضعی در اردن و بحرین را هدف قرار داد.

لحن ترامپ در روزهای گذشته در قبال جمهوری اسلامی و آینده عملیات نظامی در منطقه در قیاس با هفته‌های پیش از آن تندتر شده است.

او سه‌شنبه ۳۰ تیر با اشاره به اینکه امکان بازگشت به مذاکرات همچنان وجود دارد، تاکید کرد جمهوری اسلامی تنها در صورت آمادگی برای مذاکره «جدی و معنادار» می‌تواند با واشینگتن گفت‌وگو کند، در غیر این صورت با وزارت جنگ آمریکا روبه‌رو خواهد شد.

او در حاشیه دیدار با رییس‌جمهوری لبنان بار دیگر به احتمال حملات شدید و سریع به تاسیسات هسته‌ای پنهانی جمهوری اسلامی در کوه کلنگ گزلا اشاره کرد؛ اظهار نظری که خشم مقام‌های حکومت ایران را به دنبال داشت.

  • آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟

    آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟

پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، نیز تهدید کرد واشینگتن حمله به کشتی‌های تجاری را با پاسخی «۱۰ برابر شدیدتر» تلافی خواهد کرد.

ترامپ که در هفته‌های گذشته و پس از امضای یادداشت تفاهم با جمهوری اسلامی به تغییر حکومت در ایران و بر سر کار آمدن نیروهایی منطقی‌تر از به گفته او «رژیم قبلی» تاکید داشت، در روزهای گذشته بر ادامه کشتار معترضان در ایران به دست حکومت تاکید کرده است.

او سه‌شنبه تصاویری از گل‌محمد محمدی، عرفان اسفندیاری و یک زن ایرانی با شعار «ما را نکشید» منتشر کرد و به اعدام فزاینده معترضان در ایران پرداخت.

«مرد خوب پیدا نمی‌شود»؛ افغانستان و زنان بدون مردان

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۴:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)
•
محمد عبدی
100%

«مرد خوب پیدا نمی‌شود» تازه‌ترین فیلم شهربانو سادات فیلمساز افغانستانی که در بخش مسابقه جشنواره زردآلوی طلایی در ایروان به نمایش درآمد و پیشتر هم به‌عنوان افتتاحیه جشنواره برلین نمایش داده شده بود، سعی دارد تصویری از موقعیت زنان را پیش از تسلط دوباره طالبان در سال ۲۰۲۱ ترسیم کند.

شهربانو سادات که در ایران متولد شده و حالا ساکن آلمان است، با دو فیلم «گرگ و گوسفند» و «پرورشگاه» در بخش دوهفته کارگردانان جشنواره کن شرکت کرده بود و حالا در فیلم سوم از این مجموعه، که بر اساس زندگینامه منتشر نشده انور هاشمی و همین‌طور تجربیات زندگی خودش ساخته شده و قرار است دو فیلم دیگر هم در پی آن ساخته شود، موقعیت یک زن را در جامعه مردسالار افغانستان می‌کاود.

او این بار موقعیت یک زن فیلمبردار به نام نارو را تصویر می‌کند که در شبکه تلویزیونی اصلی افغانستان در سال ۲۰۲۱، درست پیش از به قدرت رسیدن دوباره طالبان کار می‌کرد.

فیلم با مشکلات او به عنوان یک زن آغاز می‌شود؛ جایی که کار او جدی گرفته نمی‌شود و درها به روی او بسته به نظر می‌رسند. اما نارو با تثبیت خود به عنوان یک فیلمبردار با تسلط به اصول خبرنگاری، به زحمت راه را برای خود باز می‌کند.

در این میان مساله او با مردان، یک مساله لاینحل به نظر می‌رسد؛ جایی که او قادر نیست حضانت بچه‌اش را از شوهرش بگیرد و گمان می‌کند «هیچ مرد خوبی پیدا نمی‌شود».

فیلم حول و حوش همین جمله (عنوان فیلم No Good Men) بنا می‌شود و در واقع جست‌و‌جویی است زنانه برای پیدا کردن مرد خوب.

همه چیز از دیالوگ‌های او با دوستان نزدیکش آغاز می‌شود، جایی که نارو این باورش را توضیح می‌دهد. فیلم اما جرقه خفیفی از یک رابطه را می‌زند: رابطه نارو با قدرت، شناخته‌شده‌ترین خبرنگار تلویزیون. اما این رابطه هم با شک و تردید همراه است و نارو آشکارا از آن پرهیز دارد. فیلم حتی بحث اخلاقیات را پیش می‌کشد و به داوری درباره وضعیت تاهل قدرت و در پی آن فاصله گرفتن بیشتر نارو می‌پردازد، اما فیلمساز در نهایت پایان دیگری را رقم می‌زند که چندان مورد انتظار تماشاگر نیست.

100%

فیلم اما بین یک فیلم عاشقانه داستان‌گو و یک فیلم سیاسی- اجتماعی در نوسان است و نمی‌تواند به پیوند درستی بین آنها برسد. از سویی فیلم به مخاطب عام نظر دارد و می‌خواهد یک داستان عاشقانه را در یک موقعیت جذاب پیش ببرد و از سوی دیگر گاه به بیانیه‌ای سیاسی- اجتماعی پهلو می‌زند.

عنوان تند و تیز فیلم آغاز این نوع پیام سیاسی- اجتماعی است که در دل فیلم حل نمی‌شود و جدا می‌ایستد.

به نظر می‌رسد فیلمساز می‌خواهد در حین روایت داستانش انبوهی بغض فروخفته زنان را بیرون بریزد، در نتیجه برخی صحنه‌های فیلم گویی به میدانی برای نوعی تسویه‌حساب بدل می‌شود.

زمانی که شوهر فرزند نارو را می‌برد، رویارویی نارو با قدرت و دعوای کلامی آنها کاملا بی‌منطق است و بیشتر انتقامی بی‌جهت از همه مردان به نظر می‌رسد (این تنها صحنه‌ای نیست که با رفتار و گفتار اغراق‌آمیز نارو روبرو هستیم).

فیلم می‌خواهد محدودیت‌های ظالمانه مردان را - به حق- نقد کند، اما در یافتن راه و رسمی هنرمندانه به بن‌بست می‌رسد و به صحنه‌ها و دیالوگ‌های شعاری پناه می‌برد که در سطح می‌ماند.

هر چند در پایان قرار است به نتیجه‌ای خلاف عنوان فیلم و برخی صحنه‌های شعاری آن برسیم، اما شیوه ترسیم کردن موقعیت‌ها و نوع دیالوگ‌های فیلم، نتیجه‌گیری نهایی را کم‌رنگ جلوه می‌دهد و بیشتر، فیلم را به تصویری تند و تیز و شعاری علیه دنیای مردانه بدل می‌کند که با ورود طالبان و محدودیت‌های بیشتر کامل می‌شود.

با این حال فیلم در تصویر کردن یک برهه حساس، زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان، موفق است و می‌تواند به عنوان سندی از وضعیت زنان افغانستان در این برهه تلقی شود که با روز تاریخی هجوم مردم به فرودگاه به پایان می‌رسد.

اما درونیات نارو و عدم قدرت تصمیم‌گیری‌اش، حتی در صحنه‌های پایانی، برای زنی که در محل کارش استوار و ثابت‌قدم به نظر می‌رسید، چندان مجاب‌کننده نیست و پایان کازابلانکایی فیلم هم شاید بتواند برای تماشاگر عام جذاب باشد، اما صحنه‌ای به‌یاد‌ماندنی‌ را شکل نمی‌دهد.

مدل‌های هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی در آزمایش از کنترل خارج شدند و به یک استارت‌آپ حمله کردند

۳۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۴:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شرکت اوپن‌ای‌آی اعلام کرد که یک عامل خودمختار مبتنی بر مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی این شرکت، در جریان یک آزمایش امنیتی از کنترل خارج شد و با انجام یک حمله سایبری، زیرساخت‌های استارت‌آپ هوش مصنوعی هاگینگ فیس (Hugging Face) را که هفته گذشته هدف نفوذ قرار گرفته بود، به خطر انداخت.

سازنده چت جی‌پی‌تی در حال آزمایش توانایی‌های برخی از پیشرفته‌ترین مدل‌های خود در یک محیط کنترل‌شده بود، اما این عامل هوش مصنوعی از محیط محدودشده خارج شد، به اینترنت دسترسی پیدا کرد و برای تحقق هدف تعیین‌شده در آزمایش، به سامانه‌های هاگینگ فیس نفوذ کرد.

رویترز در گزارشی در همین زمینه نوشت که این حادثه نشان می‌دهد گسترش توانایی‌های هوش مصنوعی اکنون همان تهدید امنیتی را به واقعیت تبدیل کرده که کارشناسان مدت‌هاست درباره آن هشدار داده‌اند و حتی بزرگ‌ترین توسعه‌دهندگان نیز ممکن است در برابر آسیب‌پذیری‌هایی که مدل‌های خودشان می‌توانند از آنها سوءاستفاده کنند، غافلگیر شوند.

اوپن‌ای‌آی سه‌شنبه ۳۰ تیر در یک پست وبلاگی اعلام کرد این رخداد «یک حادثه سایبری بی‌سابقه با استفاده از توانمندی‌های پیشرفته حملات سایبری» بود و این شرکت در حال تقویت تدابیر حفاظتی خود است.

این حادثه همچنین توجه زیادی را جلب کرده است، زیرا شرکت هاگینگ فیس مستقر در نیویورک اعلام کرد برای مهار این حمله از یک مدل متن‌باز چینی استفاده کرده است؛ چرا که مدل‌های پیشرفته آمریکایی، به‌دلیل ناتوانی در تشخیص مدافع از مهاجم، از پردازش داده‌های لازم برای تحلیل حمله خودداری کردند.

  • آیا هوش مصنوعی می‌تواند به یک تهدید فاجعه‌بار تبدیل شود؟

    آیا هوش مصنوعی می‌تواند به یک تهدید فاجعه‌بار تبدیل شود؟

این شرکت هفته گذشته در یک پست وبلاگی اعلام کرد که برای تحلیل این حمله از مدل جی‌ال‌ام-۵.۲ (GLM-5.2) متعلق به شرکت ژیپو ای‌آی (Zhipu AI) استفاده کرده است؛ اقدامی که همچنین امکان نگهداری داده‌های مهاجم و هرگونه اطلاعات محرمانه یا اعتبارنامه‌ها را در داخل سامانه‌های خود فراهم کرد.

مدل جی‌ال‌ام-۵.۲ و همچنین مدل کیمی کی۳ (Kimi K3) متعلق به شرکت موون‌شات (Moonshot) مستقر در پکن، اخیرا به دلیل برخورداری از توانایی‌هایی نزدیک به برترین مدل‌های آمریکایی، اما با هزینه کمتر و بدون محدودیت‌هایی که استفاده از رقبای آمریکایی را در حوزه‌هایی مانند امنیت سایبری محدود می‌کند، توجه سیلیکون‌ولی را به خود جلب کرده‌اند.

توماس ولف، از بنیان‌گذاران شرکت هاگینگ فیس، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وقتی یک مدل پیشرفته در حال حمله به شماست و در زیرساخت‌هایتان به‌صورت جانبی حرکت می‌کند، مدافعان باید ظرف چند ساعت یا حتی چند دقیقه به ابزارهایی نزدیک به پیشرفته‌ترین مدل‌ها دسترسی گسترده داشته باشند، نه اینکه به یک برنامه دسترسی محدود، بسته و نیازمند تایید هدایت شوند.»

نشانه‌ای از آینده

نفوذ به هاگینگ فیس، که میزبان مدل‌های متن‌باز زبان بزرگ و مجموعه‌های داده است، جامعه امنیت سایبری را نگران کرد؛ به‌ویژه پس از آنکه این شرکت هفته گذشته اعلام کرد این رخنه «به هیچ‌یک از مواردی که پیش‌تر با آنها روبه‌رو شده بودیم شباهت نداشت» و «از ابتدا تا انتها با یک سامانه عامل خودمختار هوش مصنوعی هدایت شده بود.»

افشای این موضوع از سوی اوپن‌ای‌آی که مدل‌های پیشرفته این شرکت عامل این حمله بوده‌اند، آن هم با وجود اینکه در محیطی که این شرکت آن را «بسیار بسته و منزوی» توصیف کرده بود نگهداری می‌شدند، احتمالا نگرانی‌ها درباره قدرت و مخاطرات مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی را تشدید خواهد کرد.

  • هوش مصنوعی چگونه جهان را در سال ۲۰۲۵ تغییر داد؟

    هوش مصنوعی چگونه جهان را در سال ۲۰۲۵ تغییر داد؟

گرگ کاسار، نماینده دموکرات ایالت تگزاس، این حادثه را نگران‌کننده توصیف کرد و در بیانیه‌ای گفت: «هوش مصنوعی با سرعتی فوق‌العاده در حال پیشرفت است، بدون آنکه مقررات واقعی برای حفظ امنیت ما وجود داشته باشد.»

او خواستار آزمایش‌های ایمنی مستقل و اجباری، افشای اجباری حوادث امنیتی و همکاری بین‌المللی برای «حفظ امنیت مردم در برابر یک فاجعه کامل» شد.

دفتر مدیر ملی امنیت سایبری آمریکا، سازمان امنیت سایبری و امنیت زیرساخت (CISA) و آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) تاکنون در این زمینه اظهارنظر نکرده‌اند.

کیتی موسوریس، مدیرعامل شرکت لوتا سکیوریتی (Luta Security)، گفت این حادثه نشانه‌ای از رخنه‌های بیشتری است که در آینده رخ خواهند داد.

او مدل‌های امروزی را به «باهوش‌ترین اختاپوس‌های فرارکننده جهان، با بازوهای بی‌شمار و توانایی عبور از هر شکافی» تشبیه کرد.

موسوریس افزود: «آزمایشگاه‌ها و نهادهای دولتی ارزیاب باید روی توانایی مهار، پایش و اطلاع‌رسانی به طرف‌های آسیب‌دیده زمانی که یک هوش مصنوعی دوباره مانند هودینی از محدودیت‌ها فرار می‌کند، کار کنند؛ ترجیحا پیش از آنکه به شخص ثالثی آسیب برساند. چنین سازوکاری امروز وجود ندارد.»

مت سوییچ، مهندس شرکت امنیت سایبری مبتنی بر عامل‌های هوش مصنوعی تالمو (Tolmo)، گفت این حادثه نشان می‌دهد که مدل‌های پیشرفته در حال «کاهش فاصله خود با مهاجمان پیشرفته سایبری» هستند.