• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان سنجش: تاریخ کنکور ۱۴۰۵ پس از «فراهم شدن شرایط برگزاری» اعلام می‌شود

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌ها در ایران گزارش دادند جمعه هشتم خرداد آخرین مهلت ثبت‌نام داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و همچنین آزمون پذیرش دانشجو-معلم در دانشگاه‌های فرهنگیان است.

این در حالی است که زمان برگزاری آزمون سراسری هنوز اعلام نشده است.

سازمان سنجش اعلام کرد «به محض فراهم شدن شرایط برگزاری»، تاریخ نهایی به‌صورت رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس: تفاهم اولیه واشینگتن و تهران آماده شده و منتظر تصمیم ترامپ است
۱

اکسیوس: تفاهم اولیه واشینگتن و تهران آماده شده و منتظر تصمیم ترامپ است

۲

وال‌استریت ژورنال: حملات امارات به جمهوری اسلامی بسیار بیشتر از آنچه گزارش شده بوده است

۳
اختصاصی

منبع نزدیک به مذاکرات: درباره ابعاد هماهنگی قالیباف با مجتبی خامنه‌ای تردید وجود دارد

۴

ترامپ برای تصمیم‌گیری درباره توافق با جمهوری اسلامی به اتاق وضعیت می‌رود

۵

موج محکومیت منطقه‌ای پس از حمله جمهوری اسلامی به کویت؛ تهران آمریکا را مقصر خواند

انتخاب سردبیر

  • قطر درخواست جمهوری اسلامی برای آزادسازی بدون محدودیت ۱۲ میلیارد دلار را رد کرد
    اختصاصی

    قطر درخواست جمهوری اسلامی برای آزادسازی بدون محدودیت ۱۲ میلیارد دلار را رد کرد

  • پلیس بریتانیا: مردی یونانی در ارتباط با هدف قرار دادن خبرنگار ایران‌اینترنشنال متهم شد

    پلیس بریتانیا: مردی یونانی در ارتباط با هدف قرار دادن خبرنگار ایران‌اینترنشنال متهم شد

  • دادستانی میلان دو شهروند ایرانی را به ظن تهدید مخالفان جمهوری اسلامی تحت تحقیق قرار داد

    دادستانی میلان دو شهروند ایرانی را به ظن تهدید مخالفان جمهوری اسلامی تحت تحقیق قرار داد

  • نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

    نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

  • سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

    سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

•
•
•

مطالب بیشتر

انفجار موشک بلو اوریجین در سکوی آزمایش؛ ضربه‌ای به تلاش بزوس برای رقابت با اسپیس‌ایکس

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
انفجار موشک بلو اوریجین در سکوی آزمایش؛ ضربه‌ای به تلاش بزوس برای رقابت با اسپیس‌ایکس
100%
عکس آرشیوی: تاسیسات تولید بلو اوریجین در مرکز فضایی کِنِدی، کیپ کاناورال

موشک «نیو گلن» متعلق به شرکت بلو اوریجین در جریان یک آزمایش زمینی روی سکوی پرتاب منفجر شد. حادثه‌ای که می‌تواند ضربه‌ای جدی به تلاش‌های جف بزوس برای کاهش فاصله با اسپیس‌ایکس، شرکت فضایی متعلق به ایلان ماسک، وارد کند.

ویدیوهای منتشرشده از محل حادثه نشان می‌دهد موتورهای موشک حدود ساعت ۹ شب پنج‌شنبه هفتم خرداد به وقت شرق آمریکا روشن شدند، اما لحظاتی بعد موشک در سکوی پرتاب با انفجاری شدید روبه‌رو شد و حجم عظیمی از آتش و دود به آسمان برخاست.

بلو اوریجین در بیانیه‌ای اعلام کرد در جریان آزمایش با یک «ناهنجاری» مواجه شده است. اصطلاحی که شرکت‌های فضایی معمولا برای توصیف انفجار یا شکست در عملیات پرتاب به کار می‌برند.

این شرکت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در آزمایش روشن‌سازی موتور امروز با یک ناهنجاری مواجه شدیم. همه کارکنان در سلامت کامل هستند. با روشن‌تر شدن ابعاد حادثه، اطلاعات بیشتری منتشر خواهیم کرد.»

  • رویترز از اختلاف پنتاگون و اسپیس‌ایکس بر سر هزینه اینترنت ماهواره‌ای برای ایرانیان خبر داد

    رویترز از اختلاف پنتاگون و اسپیس‌ایکس بر سر هزینه اینترنت ماهواره‌ای برای ایرانیان خبر داد

آزمایش «هات‌فایر» مرحله‌ای است که در آن موتور موشک در حالی که هنوز روی زمین مهار شده، روشن و آزمایش می‌شود.

ناسا: توسعه موشک‌های سنگین بسیار دشوار است

جرد آیزاکمن، مدیر ناسا، اعلام کرد این سازمان از وقوع حادثه مطلع است و در بررسی آن مشارکت خواهد داشت.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پرواز فضایی عرصه‌ای بی‌رحم است و توسعه توانایی‌های جدید برای پرتاب‌های سنگین، فوق‌العاده دشوار است. ما همراه با شرکای خود درباره این حادثه تحقیق خواهیم کرد، پیامدهای کوتاه‌مدت آن را بررسی می‌کنیم و سپس به برنامه پرتاب‌ها باز خواهیم گشت.»

آیزاکمن افزود ناسا در صورت تاثیر این حادثه بر برنامه‌های «آرتمیس» و «پایگاه ماه» جزییات بیشتری منتشر خواهد کرد.

این حادثه تنها چند روز پس از آن رخ داد که ناسا قراردادی به ارزش ۱۸۸ میلیون دلار به بلو اوریجین اعطا کرد تا با استفاده از فرودگر بدون سرنشین «مارک-۱»، ماه‌نوردها را در چارچوب برنامه آرتمیس به سطح ماه منتقل کند.

واکنش جف بزوس

جف بزوس، بنیان‌گذار بلو اوریجین، گفت که هنوز برای مشخص شدن علت اصلی حادثه زود است.

او نوشت: «روز بسیار سختی بود، اما هر آنچه لازم باشد را بازسازی می‌کنیم و دوباره به پرواز بازمی‌گردیم. ارزشش را دارد.»

بلو اوریجین و اسپیس‌ایکس در سال‌های اخیر رقابتی فشرده برای مشارکت در بازگرداندن انسان به ماه پیش از ماموریت برنامه‌ریزی‌شده دارای سرنشین‌ چین در سال ۲۰۳۰ داشته‌اند.

دو شرکت در حال توسعه فرودگرهایی هستند که ناسا قصد دارد در ماموریت‌های آینده خود به ماه از آن‌ها استفاده کند.

  • اسپیس‌ایکس ششمین آزمایش استارشیپ را با حضور ترامپ انجام داد

    اسپیس‌ایکس ششمین آزمایش استارشیپ را با حضور ترامپ انجام داد

اسپیس‌ایکس نیز پیش‌تر با شکست‌های مشابهی روبه‌رو شده است.

خرداد ۱۴۰۴، فضاپیمای عظیم «استارشیپ» این شرکت در جریان یک آزمایش در تگزاس منفجر شد.

این شرکت هفته گذشته در دوازدهمین پرواز آزمایشی نمونه اولیه استارشیپ موفق شد چند ماهواره آزمایشی را در مدار قرار دهد و فرود کنترل‌شده فضاپیما در اقیانوس هند را به انجام برساند، اما در فرود کنترل‌شده بوستر «سوپر هوی» ناکام ماند و این بخش در خلیج مکزیک سقوط کرد.

ایلان ماسک در واکنش به ویدیوی انفجار موشک بلو اوریجین نوشت: «بسیار تاسف‌بار. ساخت موشک کار سختی است.»

پروژه‌ای ۱۰ ساله برای رقابت با فالکون و استارشیپ

خبرگزاری رویترز جمعه هشتم خرداد نوشت بلو اوریجین یک روز پیش از حادثه اعلام کرده بود در حال آماده‌سازی موشک نیو گلن برای پرتاب ۴۸ ماهواره اینترنتی پروژه «کوئیپر» متعلق به آمازون به مدار پایین زمین است. پروژه‌ای که قرار است با شبکه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک رقابت کند.

این شرکت زمان دقیقی برای پرتاب اعلام نکرده بود.

بلو اوریجین طی حدود یک دهه و با صرف میلیاردها دلار، موشک نیو گلن را توسعه داده است.

این موشک با ارتفاعی معادل یک ساختمان ۲۹ طبقه و برخورداری از مرحله نخست قابل استفاده مجدد، برای رقابت با خانواده موشک‌های «فالکون» اسپیس‌ایکس و همچنین موشک قدرتمندتر «استارشیپ» طراحی شده است.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرد این انفجار خارج از حوزه مسئولیت این نهاد بوده، زیرا در مرحله آزمایش زمینی رخ داده است.

این سازمان افزود حادثه هیچ تاثیری بر ترافیک هوایی منطقه نداشته است.

جمهوری اسلامی حملات اسرائیل به لبنان را به‌شدت محکوم کرد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، حملات اسرائیل به ضاحیه بیروت و مناطق جنوبی و شرقی لبنان را به‌شدت محکوم کرد.

بقایی نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، را به «بی‌تفاوتی» متهم کرد و افزود رویکرد آن‌ها موجب «جری‌ شدن بیشتر» اسرائیل شده است.

او همچنین بر «همبستگی کامل» جمهوری اسلامی با لبنان تاکید کرد.

100%

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اورانیوم غنی‌شده خود را به کشور ثالث منتقل نمی‌کنیم

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اورانیوم غنی‌شده خود را به کشور ثالث منتقل نمی‌کنیم
100%

ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در مصاحبه با رسانه روسی اسپوتنیک گفت: «آمریکا در مذاکرات قابل اعتماد نبوده و اگر رفتار خود را تغییر ندهد، توافقی شکل نخواهد گرفت.»

او ادامه داد جمهوری اسلامی «مدیریت تنگه هرمز را به‌صورت دائمی دنبال می‌کند و این سیاست مقطعی نیست».

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود حکومت ایران قصد ندارد ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به کشور ثالث منتقل کند.

پس از ۸۱ روز، بی‌خبری از وضعیت انس و صمد ایراندوست، دو صیاد مفقود بلوچ، ادامه دارد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
پس از ۸۱ روز، بی‌خبری از وضعیت انس و صمد ایراندوست، دو صیاد مفقود بلوچ، ادامه دارد
100%

به گزارش حال‌وش، با گذشت ۸۱ روز از ناپدید شدن دو صیاد بلوچ به نام‌های انس ایراندوست و صمد ایراندوست که با یک قایق موتوری برای صیادی راهی آب‌های آزاد دریای عمان شده بودند، همچنان هیچ اطلاعی از سرنوشت آنان در دست نیست و خانواده‌هایشان در نگرانی و بی‌خبری به‌سر می‌برند.

انس ایراندوست ۲۷ ساله و پدر دو فرزند و صمد ایراندوست ۴۰ ساله و پدر پنج فرزند است و هر دو شهروند ساکن روستای پُزم از توابع شهرستان کنارک بوده‌اند. این دو شهروند بلوچ روز ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۴، هم‌زمان با آغاز تنش‌ها و درگیری‌های نظامی در منطقه پس از عزیمت برای صیادی ناپدید شدند.

به گفته منابع آگاه، خانواده‌های این دو صیاد در این مدت بارها پیگیری کرده‌اند اما هیچ نهاد رسمی پاسخ روشنی درباره سرنوشت آنان نداده است.

در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعددی درباره ناپدید شدن ملوانان و صیادان بلوچ در آب‌های دریای عمان، تنگه هرمز و مسیرهای اقیانوسی منتشر شده است.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی: چین ضامن تفاهم احتمالی با آمریکا است

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۰۶:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی: چین ضامن تفاهم احتمالی با آمریکا است
100%

جلال دهقانی فیروزآبادی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی، در مصاحبه با ایسنا گفت: «شرایط ایجاب می‌کند بر تنگه هرمز اعمال حاکمیت داشته باشیم و این ابزار راهبردی جدید اکنون از عناصر قدرت ایران محسوب می‌شود.»

او اضافه کرد: «️ایران باید بین امنیت ملی و آزادی کشتیرانی بین‌المللی در تنگه هرمز تعادل برقرار کند... ایران و عمان تعیین‌کننده سرنوشت حقوقی تنگه هرمز هستند.»

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به مذاکرات جاری تهران و واشینگتن، چین را «ضامن تفاهم احتمالی» معرفی کرد و گفت برای دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، «تفاهم نسبت به تشدید تنش در اولویت است».

او مذاکرات را «بسیار سخت» و موضوع مطرح‌شده در آن را «بسیار پیچیده و گسترده» خواند و افزود: «پیشنهاد می‌شود تیم حقوقی پشتیبان مذاکره تقویت شود.»