• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

انفجارهای شدید در تهران

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۵:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

بر اساس یک پیام مخاطب، ساعت ۱۸:۳۰ جمعه، در غرب تهران صدای انفجارهای شدید به گوش رسید.

همچنین مخاطبان از انفجار در منطقه تهرانسر خبر دادند.

پربازدیدترین‌ها

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد
۱
گزارش ویژه

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد

۲

اکسیوس: تفاهم اولیه واشینگتن و تهران آماده شده و منتظر تصمیم ترامپ است

۳
اختصاصی

منبع نزدیک به مذاکرات: درباره ابعاد هماهنگی قالیباف با مجتبی خامنه‌ای تردید وجود دارد

۴

موج محکومیت منطقه‌ای پس از حمله جمهوری اسلامی به کویت؛ تهران آمریکا را مقصر خواند

۵

نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

انتخاب سردبیر

  • نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

    نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

  • سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

    سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

  • سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

    سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

  • مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد
    تحلیل

    مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد

  • نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

    نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

•
•
•

مطالب بیشتر

حمله پهپادی خواست‌ها برای پایان حضور نظامی بریتانیا در قبرس را افزایش داد

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۴:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)
حمله پهپادی خواست‌ها برای پایان حضور نظامی بریتانیا در قبرس را افزایش داد
100%

پس از حمله پهپادی به پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس، برخی سیاستمداران و تحلیلگران این کشور خواستار بازنگری در حضور نظامی لندن در این جزیره شده‌اند؛ موضوعی که هم‌زمان با گسترش جنگ با جمهوری اسلامی و حملات حکومت ایران به کشورهای منطقه حساسیت بیشتری پیدا کرده است.

خبرگزاری رویترز جمعه ۱۵ اسفند گزارش داد برخی سیاستمداران و شهروندان در قبرس نگران هستند که این کشور به درگیری گسترده‌تر با ایران کشیده شود.

به گفته مقام‌های امنیتی، یک پهپاد که احتمال می‌رود از سوی حزب‌الله، متحد جمهوری اسلامی، شلیک شده باشد دوشنبه به پایگاه آکروتیری اصابت کرد.

در این حمله کسی آسیب ندید، اما جزیره به حالت آماده‌باش درآمد و ساکنان مناطق اطراف پایگاه تخلیه شدند.

پایگاه‌های بریتانیایی در قبرس

بریتانیا از زمان استقلال قبرس در سال ۱۹۶۰ دو پایگاه نظامی در این کشور دارد: آکروتیری و دکلیا.

این پایگاه‌ها به‌عنوان قلمرو حاکمیتی بریتانیا شناخته می‌شوند و سال‌ها نقش مهمی در عملیات نظامی لندن در خاورمیانه داشته‌اند.

  • رویترز: جنگ با حکومت ایران، ارسال کمک به غزه و سودان را به تاخیر انداخت

    رویترز: جنگ با حکومت ایران، ارسال کمک به غزه و سودان را به تاخیر انداخت

این دو پایگاه در مجموع حدود ۹۹ مایل مربع از سواحل جنوبی و شرقی قبرس را در بر می‌گیرند.

حدود هفت هزار نیروی نظامی بریتانیا همراه با خانواده‌هایشان در این پایگاه‌ها زندگی می‌کنند و نزدیک به ۱۲ هزار شهروند قبرسی نیز در مناطق اطراف آنها ساکن هستند.

دولت قبرس و فشار افکار عمومی

با وجود افزایش انتقادها، هنوز نشانه مشخصی وجود ندارد که دولت قبرس در پی تعطیلی این پایگاه‌ها باشد.

با این حال، افزایش درخواست‌ها برای بررسی وضعیت حقوقی آنها نشان می‌دهد جنگ جاری روابط منطقه‌ای را پیچیده‌تر کرده است.

نیکوس کریستودولیدس، رییس‌جمهوری قبرس، جمعه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بازنگری در وضعیت پایگاه‌ها گفت: «نمی‌توانم این موضوع را رد کنم.»

کنستانتینوس کومبوس، وزیر امور خارجه قبرس، نیز گفت تصمیم درباره چنین موضوع مهمی در شرایط بحران و با عجله گرفته نمی‌شود.

در رسانه‌های قبرس نیز انتقادها افزایش یافته است. روزنامه فیللفتروس در سرمقاله‌ای نوشت: «پایگاه‌ها باید بروند. آنها امنیت ما را به خطر می‌اندازند.»

  • جنگ ایران و آزمون وحدت اروپا؛ احتیاط بریتانیا، همراهی آلمان و شعار «نه به جنگ» اسپانیا

    جنگ ایران و آزمون وحدت اروپا؛ احتیاط بریتانیا، همراهی آلمان و شعار «نه به جنگ» اسپانیا

مواضع بریتانیا

تنش‌ها زمانی بیشتر شد که کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در روزهای گذشته استفاده از این پایگاه‌ها در عملیات آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی را به‌طور علنی رد نکرد. این اظهارات باعث نارضایتی مقام‌های قبرس شد.

پس از آن، بریتانیا اعلام کرد از این جزیره در عملیات نظامی علیه ایران استفاده نشده است و جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا، برای کاهش تنش‌ها به نیکوزیا سفر کرد.

برخی کارشناسان حقوقی در قبرس می‌گویند باید مبنای حقوقی این پایگاه‌ها در چارچوب حقوق بین‌الملل دوباره بررسی شود. به گفته آنها، این پایگاه‌ها آخرین نشانه‌های دوران استعمار هستند و با اصول منشور سازمان ملل سازگار نیستند.

در مقابل، وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده است پایگاه‌های حاکمیتی این کشور در قبرس کاملا بر اساس حقوق بین‌الملل قانونی هستند.

فرماندهان با فرار از پادگان‌ها، سربازان را در بلاتکلیفی رها کرده‌اند

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۴:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)
فرماندهان با فرار از پادگان‌ها، سربازان را در بلاتکلیفی رها کرده‌اند
100%

بر اساس پیام‌های رسیده از برخی سربازان وظیفه به ایران‌اینترنشنال،‌ پس از کشته‌شدن علی خامنه‌ای و ده‌ها فرمانده نظامی، شماری از فرماندهان پادگان‌ها را ترک کرده‌اند و در غیاب آن‌ها، سربازان در شرایطی خطرناک و زیر بمباران‌ها، مجبور به حضور در پست‌های نگهبانی شده‌اند.

در پادگانی در استان لرستان، برخی سربازان از وضعیت نامشخص فرماندهی و نگرانی‌های امنیتی پس از تحولات اخیر خبر می‌دهند.

پس از کشته شدن علی خامنه‌ای در تهران، فضای سردرگمی و شکاف در ساختار فرماندهی نیروهای نظامی به وجود آمده است.

یکی از سربازان در پیامی می‌گوید بسیاری از فرماندهان برای در امان ماندن از حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل محل خدمت خود را ترک کرده‌اند و سربازان عادی بدون پشتیبانی در پادگان‌ها باقی مانده‌اند.

به گفته او، نگرانی از بمباران باعث شده برخی سربازان شب‌ها از ترس در خارج از پادگان و در بیابان‌ها استراحت کنند.

این سرباز همچنین از بی‌توجهی به وضعیت نیروهای عادی انتقاد کرده و خواستار رسیدگی به شرایط آنها شده است.

فرماندهان با فرار از پادگان‌ها، سربازان را در بلاتکلیفی رها کرده‌اند

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۴:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

بر اساس پیام‌های رسیده از برخی سربازان وظیفه به ایران اینترنشنال،‌ پس از کشته‌شدن خامنه‌ای و ده‌ها فرمانده نظامی، سربازان در پادگان‌ها مجبور به نگهبانی شده‌اند و جانشان به خطر افتاده است.

در پادگانی در استان لرستان، برخی سربازان از وضعیت نامشخص فرماندهی و نگرانی‌های امنیتی پس از تحولات اخیر خبر می‌دهند.

پس از کشته شدن علی خامنه‌ای در تهران، فضای سردرگمی و شکاف در ساختار فرماندهی نیروهای نظامی به وجود آمده است. یکی از سربازان در پیامی می‌گوید بسیاری از فرماندهان برای در امان ماندن از حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل محل خدمت خود را ترک کرده‌اند و سربازان عادی بدون پشتیبانی در پادگان‌ها باقی مانده‌اند.

به گفته او، نگرانی از بمباران باعث شده برخی سربازان شب‌ها از ترس در خارج از پادگان و در بیابان‌ها استراحت کنند. این سرباز همچنین از بی‌توجهی به وضعیت نیروهای عادی انتقاد کرده و خواستار رسیدگی به شرایط آنها شده است.

صدراعظم آلمان: مردم ایران حق دارند آزادانه درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۴:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد: «مردم ایران حق دارند آزادانه درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند. یکی از دلایلی که ما با جدیت بر حفظ حاکمیت ایران تأکید می‌کنیم همین است. ما نمی‌خواهیم در اینجا سناریویی شبیه سوریه رخ دهد؛ ما می‌خواهیم این کشور بتواند به‌طور مستقل به یک دولت کارآمد تبدیل شود.»

او افزود: «به همین دلیل من هم در واشینگتن و هم در تمام گفت‌وگوها با دولت اسرائیل درخواست می‌کنم که هرچه سریع‌تر شرایطی ایجاد شود تا این کشور ثبات پیدا کند، یک دولت دارای مشروعیت دموکراتیک داشته باشد و بتواند به‌عنوان یک کشور به حیات خود ادامه دهد.»

مرتس گفت: «ایران کشوری با بیش از ۹۰ میلیون جمعیت است و ما طبیعتاً خودمان نیز علاقه زیادی به این موضوع داریم، به‌ویژه برای اینکه از موج‌های جدید پناهجویان از این منطقه جلوگیری شود.»

ترامپ: هیچ توافقی با ایران در کار نخواهد بود، مگر تسلیم بی‌قید و شرط

۱۵ اسفند ۱۴۰۴، ۱۴:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)
ترامپ: هیچ توافقی با ایران در کار نخواهد بود، مگر تسلیم بی‌قید و شرط
100%

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، تاکید کرد تنها شکل توافق با جمهوری اسلامی، «تسلیم بی‌قید و شرط» حکومت ایران خواهد بود. او همچنین وعده داد برای احیای اقتصاد ایران تلاش خواهد کرد.

ترامپ جمعه ۱۵ اسفند با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «هیچ توافقی با ایران در کار نخواهد بود، مگر تسلیم بی‌قید و شرط.»

در این پیام عبارت «تسلیم بی‌قید و شرط» با حروف بزرگ انگلیسی نوشته شده است.

او افزود: «پس از انتخاب رهبر یا رهبران بزرگ و قابل قبول، ما و بسیاری از متحدان و شرکای فوق‌العاده و بسیار شجاعمان، بی‌وقفه خواهیم کوشید تا ایران را از لبه نابودی بازگردانیم و آن را از نظر اقتصادی بزرگ‌تر، بهتر و قدرتمندتر از همیشه بسازیم.»

در انتهای پیام رییس‌جمهوری آمریکا آمده است: «ایران آینده‌ای باشکوه خواهد داشت. عظمت را به ایران بازگردانیم.»

100%

ترامپ در جریان جنگ ۱۲ روزه نیز بارها خواستار «تسلیم بی‌قید و شرط» حکومت ایران شده بود.

او ۱۴ اسفند در مصاحبه با پایگاه خبری اکسیوس گفت هرچند مجتبی خامنه‌ای محتمل‌ترین گزینه برای جانشینی دیکتاتور کشته‌شده ایران است، اما گزینه‌ای «قابل قبول» محسوب نمی‌شود.

ترامپ ادامه داد: «‫‫ما فردی را می‌خواهیم که بتواند برای ایران هماهنگی و صلح به همراه بیاورد. آن‌ها وقتشان را هدر می‌دهند. پسر خامنه‌ای فردی کم‌اهمیت است.»

او همچنین تاکید کرد باید شخصا در انتخاب «رهبر بعدی ایران» نقش داشته باشد.

پیام اخیر ترامپ در خصوص لزوم «تسلیم‌ بی‌قید و شرط» جمهوری اسلامی در شرایطی منتشر شد که آمریکا و اسرائیل حملات خود را به مواضع حکومت ایران شدت بخشیده‌اند.

ارتش اسرائیل پیش‎تر اعلام کرد بامداد ۱۵ اسفند، پناهگاه زیرزمینی علی خامنه‌ای زیر مجتمع بیت رهبری در تهران را نابود کرده است.

به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، این پناهگاه زیرزمینی همچنان از سوی مقام‌های ارشد حکومت مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در سوی دیگر، جمهوری اسلامی همچنان به حملات خود به کشورهای منطقه ادامه می‌دهد.

شاهزاده رضا پهلوی ۱۵ اسفند با انتشار پیامی ویدیویی، حملات جمهوری اسلامی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را «غیرقابل قبول» خواند و آن را محکوم کرد.

او با انتقاد از سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی، از جمله حمایت از گروه‌های نیابتی و حملات اخیر به کشورهای همسایه، گفت: «هیچ‌یک از این‌ها هرگز خواست ملت ایران نبوده است، بلکه خواست رژیمی بوده که کشور ما را اشغال کرده است.»

شاهزاده رضا پهلوی ادامه داد: «اکنون از دوستانمان در جهان عرب می‌خواهم که به ما بپیوندند و برای به‌ رسمیت شناختن و تعامل با دولت انتقالی ما آماده شوند.»