• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

در چهل‌وششمین روز انقلاب ملی ایرانیان چه گذشت؟

۲۲ بهمن ۱۴۰۴، ۱۳:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

در چهل‌وششمین روز انقلاب ملی ایرانیان، هم‌زمان با برگزاری مراسم حکومتی ۲۲ بهمن، تهدیدهای مقام‌های جمهوری اسلامی علیه معترضان و آمریکا تشدید شد، گزارش‌هایی از راستی‌آزمایی جان‌باختن حدود ۲۰۰ دانش‌آموز منتشر شد و تحرکات دیپلماتیک و نظامی پیرامون ایران در منطقه و غرب ادامه یافت.

محمد داوری، سخنگوی سازمان معلمان ایران، به دیده‌بان ایران گفت آمار رسمی از تعداد معلمان و دانش‌آموزان بازداشت‌شده منتشر نشده و حدود ۲۰۰ دانش‌آموز جان‌باخته راستی‌آزمایی شده است.

او تاکید کرد میزان بازداشت دانش‌آموزان و معلمان بالاست و بر اساس پژوهشی درباره حضور در تجمعات، پس از مشاغل آزاد، دانش‌آموزان بیشترین فراوانی را داشته‌اند و به همان نسبت آمار جان‌باختگان، مجروحان و بازداشت‌شدگان نیز بالاست.

داوری گفت برخی مسئولان وجود هرگونه آمار را انکار می‌کنند اما کانون صنفی معلمان این موضوع را پیگیری کرده است. او جو مدارس را از نظر روانی و اجتماعی به شدت متشنج توصیف کرد و افزود در ساختار آموزش و پرورش روان‌پزشک وجود ندارد و بیش از ۷۰ درصد مدارس فاقد مشاور هستند.

نمایش حکومتی ۲۲ بهمن و موج تهدیدها

مراسم حکومتی ۲۲ بهمن، روز چهارشنبه با حضور گسترده نیروهای امنیتی و بسیج برگزار شد.

در تهران تابوت‌های نمادین با نام و تصویر فرماندهان ارشد ارتش آمریکا از جمله رندی آلن جورج، رییس ستاد ارتش، برد کوپر، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی (سنتکام) و کرتیس باس، فرمانده عملیات سنتکام، به نمایش گذاشته شد و پرچم‌های آمریکا و اسرائیل به آتش کشیده شد.

مسعود پزشکیان در این مراسم با اشاره به کسری انرژی و دیگر مسائل گفت دولت آماده گفت‌وگو در «چارچوب رعایت خطوط قرمز» است و تاکید کرد اعتراض حق مردم است اما تخریب و دخالت بیگانگان پذیرفتنی نیست.

پزشکیان افزود: «از رییس‌جمهوری ترکیه و وزیر امور خارجه این کشور و همچنین جمهوری آذربایجان، قطر، امارات، پاکستان، عربستان و مصر بابت تلاش‌های دیپلماتیک و اعلام حمایت از ایران قدردانی می‌کنیم.»

او معترضان دی‌ماه را به «کشتار، اقدام مسلحانه و خرابکاری» متهم کرد و گفت جمهوری اسلامی از زیاده‌خواهی اروپا و آمریکا کوتاه نخواهد آمد.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، بر رسیدگی قاطع به پرونده‌های حوادث اخیر تاکید کرد. محمد اسلامی گفت پیشرفت هسته‌ای پایدار است. فتح‌الله توسلی اعلام کرد توان هسته‌ای تضعیف نشده بلکه تقویت شده است.

محسن رضایی از تماس ترامپ با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در جنگ ۱۲ روزه و درخواست آتش‌بس خبر داد و گفت صبر در مذاکره نشانه ضعف نیست.

‌عراقچی در واکنش به تاکید دوباره ترامپ مبنی بر گنجاندن برنامه موشکی جمهوری اسلامی در مذاکرات گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند کوچک‌ترین تعرضی به موشک‌های ما کند. موشک‌های ما قابل مذاکره نیستند.»

علی شمخانی، دبیر شورای عالی دفاع جمهوری اسلامی نیز تهدید آمریکا به حمله را «طبیعی» خواند و گفت: «تهدید همراه با مذاکره طبیعت آمریکایی‌هاست. عاقلانه خواهد بود که دشمن مسیر مذاکره را با جدیت دنبال کند.»

شمار دیگری از مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله احمد وحیدی، محمدرضا نقدی، شهرام ایرانی، محمدرضا آشتیانی و ابراهیم رضایی، نیز با ادبیاتی تند آمریکا و اسرائیل را تهدید کردند و بر آمادگی نیروهای مسلح تاکید کردند.

تصاویر و گزارش‌های میدانی از راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان می‌دهند تلاش‌های جمهوری اسلامی برای نمایش مشارکت سراسری شهروندان و ابراز وفاداری به علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران، موفقیت‌آمیز نبوده است.

شامگاه سه‌شنبه نیز شهروندانی در شهرهای مختلف از پشت‌بام‌ها علیه خامنه‌ای شعار دادند.

تحرکات دیپلماتیک و سایه جنگ

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اقامتگاه بلر هاوس در واشینگتن با استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور ایالات متحده، دیدار کرد.

در این دیدار، نتانیاهو و نمایندگان ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند و همچنین گزارشی از نخستین دور مذاکراتی که جمعه گذشته با ایران برگزار شده بود، ارائه شد.

اسحاق هرتزوگ در دیدار با نخست‌وزیر استرالیا ابراز امیدواری کرد گفت‌وگوهای واشینگتن به مقابله با جمهوری اسلامی کمک کند.

دیوان امیری قطر اعلام کرد شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی، امیر قطر و دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، طی تماس تلفنی درباره «تلاش‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و تقویت ثبات» گفت‌وگو کردند.

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی نیز در دوحه با امیر قطر دیدار و گفت‌وگو کرد.

نیکی هیلی، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، به فاکس‌نیوز گفت دولت ترامپ باید بر خواسته‌های خود، از جمله پایان دادن به غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های موشکی بالستیک، آزادی مردم ایران و قطع حمایت از نیروهای نیابتی پافشاری کند و پیش از پایان دوره خود تکلیف جمهوری اسلامی را تعیین کند.

جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا خواهان تغییر حکومت در ایران است، گفت: «اگر مردم ایران بخواهند حکومت را سرنگون کنند، این به خود مردم ایران بستگی دارد. آن چه اکنون بر آن تمرکز داریم این است که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

روزنامه معاریو با اشاره به تمرکز آمریکا بر استقرار نیروهایش در منطقه نوشت که در اسرائیل برآورد می‌شود ترامپ در نهایت تصمیم به حمله به ایران بگیرد.

وای‌نت در گزارشی نوشت که همزمان با تلاش نتانیاهو برای متقاعد کردن ترامپ برای حمله به ایران، اردوغان هدایت تلاش‌ها برای شکل‌دهی به جبهه‌ای متحد از کشورهای عربی علیه جنگ را بر عهده دارد.

رام بن باراک، نماینده پارلمان اسرائیل، ایال زمیر، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل، اوزی دایان، رییس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل و مایک هرتزوگ، سفیر پیشین اسرائیل در آمریکا نیز درباره احتمال تشدید تنش و پیامدهای آن موضع‌گیری کردند.

نشست‌های این هفته پارلمان اروپا در استراسبورگ بر ادامه بازداشت‌های خودسرانه، محدودیت‌های شدید بر آزادی‌های مدنی و سرکوب گسترده معترضان در ایران تمرکز داشت.

دنیل اتارد، نماینده پارلمان اروپا، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال درباره گام‌های بعدی اتحادیه اروپا برای افزایش فشار سیاسی بر مقام‌های جمهوری اسلامی سخن گفت. او تاکید کرد: «جمهوری اسلامی مشروعیت خود را از دست داده و نماینده مردم ایران نیست.»

دیگر واکنش‌ها در داخل و خارج کشور

۵۱ نفر از قهرمانان، مربیان و داوران برجسته کاراته با ارسال نامه‌ای به فدراسیون جهانی کاراته (WKF)، خواستار تعلیق فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی و حضور کاراته‌کاهای ایرانی به‌صورت مستقل و بی‌طرف، تحت پرچم فدراسیون جهانی کاراته در رقابت‌های بین‌المللی شدند.

احد تن‌زاده، مدرس بین‌المللی کاراته، در ویدیویی که برای ایران‌اینترنشنال ارسال کرده، با اعلام حمایت از جاسم ویشکائی، قهرمان کاراته جهان و از ورزشکاران بازداشت‌شده در جریان انقلاب ملی ایرانیان، خواستار تحریم فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی شد.

بیش از ۵۰ نفر از ایرانیان در ولینگتون مقابل پارلمان نیوزیلند تجمع کردند و خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه و اخراج سفیر جمهوری اسلامی شدند.

شاهزاده رضا پهلوی برای تجمع‌های ۱۴ فوریه در مونیخ، لس‌آنجلس و تورنتو فراخوان داد و در پیامی خواستار یک‌صدایی و انضباط شد. همزمان دیوارنوشته‌ای با مضمون ۱۴ فوریه حماسه‌آفرین باشید منتشر شد.

مجموع این تحولات نشان داد در چهل‌وششمین روز انقلاب ملی ایرانیان، در کنار استمرار سرکوب داخلی و تهدیدها از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی نیز با تحرکات فشرده دیپلماتیک و نظامی پیرامون ایران همراه بوده است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • اسرائیل شکست دیپلماسی با تهران را قطعی می‌داند؛ ترامپ ناچار به تشدید حملات خواهد شد

    اسرائیل شکست دیپلماسی با تهران را قطعی می‌داند؛ ترامپ ناچار به تشدید حملات خواهد شد

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از کشته شدن ۲۰۰ دانش‌آموز در اعتراضات اخیر خبر داد

    شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از کشته شدن ۲۰۰ دانش‌آموز در اعتراضات اخیر خبر داد

  • تقابل شعارها و مجادله خیابانی مردم با حکومت هم‌زمان با مراسم ۲۲ بهمن

    تقابل شعارها و مجادله خیابانی مردم با حکومت هم‌زمان با مراسم ۲۲ بهمن

•
•
•

مطالب بیشتر

مردم جشن می‌گیرند، حکومت پلمب می‌کند؛ ممنوعیت شادی از قهوه‌پارتی تا برند پوشاک

۲۴ مهر ۱۴۰۴، ۰۸:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
•
مریم مقدم
100%

جمهوری اسلامی در اقدامی تازه صفحه اینستاگرام برند پوشاک «جین وست» را در پی برگزاری جشنی مختلط، از دسترس خارج و یکی از شعبه‌های آن را در تهران پلمب کرد. چند کافه‌‌دار و شهروند به ایران‌اینترنشنال گفتند حکومت با سیاست پلمب درصدد کنترل شهروندان، اعمال فشار بر آنان و انتقام‌گیری است.

برخی رسانه‌ها در ایران گزارش دادند فروشگاه جین‌وست در خیابان فرشته تهران، شنبه ۱۹ مهر و پس از برگزاری جشنی در ۱۸ مهر و انتشار ویدیوهای آن، به‌دست نیروی انتظامی پلمب شد.

وب‌سایت خبری «آسیانیوز ایران» با اشاره به این اقدام نوشت که به نظر می‌رسد این برخورد، صرفا یک واکنش مقطعی نیست، بلکه بخشی از یک کارزار بزرگ‌تر برای «کنترل بیشتر بر فضای اجتماعی، مقابله با نمایش ثروت و اجرای سختگیرانه‌تر قوانین» است.

بسیاری از کسب‌وکارها نگران تاثیر این سیاست‌ تازه بر معیشت، سلامت روان شهروندان و زندگی اجتماعی آنها هستند.

فشار اقتصادی حکومت بر مردم و استفاده از آنها برای سرکوب

در هفته‌های اخیر فشار حکومت بر کسب‌وکارها و شهروندان به دلیل سرپیچی از قانون حجاب اجباری، رقص و سرو مشروبات الکلی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. از جمله، در پی انتشار ویدیوهایی از برگزاری جشنی در جزیره کیش با عنوان «قهوه‌پارتی» در رسانه‌های اجتماعی، دادستان عمومی و انقلاب کیش، از تشکیل پرونده و بازداشت برگزارکنندگان آن خبر داد.

یکی از زنان کافه‌داری که تجربه برخورد عوامل انتظامی با چنین جشن‌هایی را دارد به ایران‌اینترنشنال گفت شاهد بوده که مقامات در بعضی موارد از افراد بازداشت‌‌شده - بدون توجه به موقعیت مالی‌شان - وثیقه چند میلیاردی دریافت کرده و آنها را از کار کردن منع کرده‌اند.

او افزود بر اساس مشاهداتش بر این باور است که حساسیت بیشتری روی تجمعات تفریحی با حضور جوان‌ها و نسل زد وجود دارد و نیروهای امنیتی با چنین رویدادهایی خشن‌تر برخورد می‌کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی همواره چنین جشن‌هایی را «برخلاف شئونات اسلامی» و «هنجارشکنی» توصیف کرده و به نظر می‌رسد نگران الگوبرداری کسب‌وکارها از یکدیگر در این زمینه‌اند.

در ماه‌های اخیر ویدیوهایی از صاحبان چندین کافه در دزفول و قم در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن در سخنانی شبیه به اعتراف اجباری یا به دلیل برگزاری جشن همراه با رقص و موسیقی، از مسئولان عذرخواهی و ابراز ندامت می‌کنند یا از مشتریان خود می‌خواهند برای جلوگیری از پلمب شدن، حجاب را رعایت کنند.

کارمند یک کافه در تهران به ایران‌اینترنشنال گفت مقام‌های جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند با فشار بر صاحبان کسب‌وکارها و تهدید به برخورد و پلمب اماکن، مردم را در برابر هم قرار دهند و از آنها به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب و سانسور خودشان و زنان استفاده کنند.

پلمب به مثابه ابزار فشار سیاسی

از طرف دیگر، شواهد و گزارش‌های رسیده حاکی است حکومت از بستن کسب‌وکارها برای انتقام‌گیری از مخالفانش هم استفاده می‌کند.

اطلاعات و گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند دست‌کم در دو مورد، کسب‌وکار شهروندان به دلیل فعالیت سیاسی خود آنها یا نزدیکانشان و با هدف اعمال فشار بر افراد، به دستور نهادهای حکومتی در تهران پلمب شده‌اند.

این برخورد در گذشته هم سابقه داشته و به عنوان مثال در آذر ۱۴۰۱ و همزمان با اعتراضات سراسری در خیزش «زن، زندگی، آزادی»، اداره اماکن برای توقف اعتصاب در شهرهای مختلف کردستان و نیز در ایلام و کرمانشاه، مغازه کسبه‌ای را که در اعتصاب شرکت کرده بودند، پلمب کردند.

کارمند یک کافه در مشهد به ایران‌اینترنشنال گفت حکومت فکر می‌کند با پلمب و بازداشت، باقی رستوران‌ها و کافه‌ها را «از برگزاری ایونت» بازمی‌دارد اما تعداد این رخدادها روز به روز بیشتر می‌شود و در نهایت حتی پلمب هم کارگر نیست و مراسم بسیاری از چشمش در می‌رود.

او افزود: «غول از چراغ جادو بیرون آمده و دیگر به آن برنمی‎‌گردد.»

  • افزایش انتقادها از روند پلمب کافه‌رستوران‌ها در ایران

    افزایش انتقادها از روند پلمب کافه‌رستوران‌ها در ایران

مردم چه می‌گویند؟

رسانه‎‌های اجتماعی از جمله ایکس و اینستاگرام سرشار از روایت شهروندان از پلمب شدن کسب‌وکارها و فشار اجتماعی بر زنان برای حجاب اجباری‌اند.

گروهی از زنان با اشاره به پلمب کافه و رستوران‌ها و جریمه‌های موجود، بر این باورند تنها زمانی می‌توان گفت حجاب اجباری در ایران برچیده شده که زنان بتوانند آزادانه با پوشش دلخواه خود در مدرسه، دانشگاه، محل کار و اماکن دولتی حاضر شوند و مدارک هویتی بدون حجاب اجباری داشته باشند.

برخی دیگر از زنان هم با اشاره به فشار موجود بر آنها در محل کار برای حجاب اجباری، می‌گویند حجاب آزاد نشده، بلکه حکومت به‌دلیل شجاعت زن‌ها در سرپیچی از قانون حجاب اجباری و همچنین ترس از اعتراضات مردم به‌خاطر فشارهای اجتماعی و شرایط سخت معیشتی، مستاصل شده است.

در کشوری با فرهنگ طولانی قهوه‌‌خانه‌داری در کنار نبود فضاهای تفریحی کافی و آزادی‌های اجتماعی، کافه‌ها جزو معدود مکان‌های مورد علاقه جوان‌ها برای جمع شدن و تنفس‌اند.

فشار بر کافه‌ها و رستوران‌ها بر سر حجاب و بگیر و ببند زنان، ممکن است باعث جرقه خوردن دور جدید اعتراضات ضدحکومتی در ایران بشود.