• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رویترز: متا برای حفظ درآمد میلیاردی، کلاهبرداری آژانس‌های تبلیغاتی چین را نادیده گرفت

۲۴ آذر ۱۴۰۴، ۲۱:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۰:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

اسناد داخلی متا نشان می‌دهد این شرکت با وجود شناسایی سهم قابل‌توجهی از تبلیغات کلاهبرداری و محتوای ممنوعه در بازار تبلیغاتی مرتبط با چین، مهار این روند را پس از مداخله مارک زاکربرگ محدود کرد. در ماه‌های پس از دخالت زاکربرگ تبلیغات ممنوعه از سر گرفته شد.

خبرگزاری رویترز دوشنبه ۲۴ آذر گزارش داد متا سال گذشته به این جمع‌بندی رسید که بخشی از مشتریان تبلیغاتی‌اش در چین کاربران فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ را در کشورهای مختلف هدف کلاهبرداری قرار می‌دهند.

بر اساس اسناد داخلی که رویترز بررسی کرده، درآمد سالانه متا از تبلیغات مرتبط با چین در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۱۸ میلیارد دلار رسید. این بیش از یک‌دهم درآمد جهانی این شرکت را تشکیل می‌دهد.

طبق این اسناد متا برآورد کرده حدود ۱۹ درصد از این درآمد، یعنی بیش از ۳ میلیارد دلار، از تبلیغاتی مرتبط با کلاهبرداری، قمار غیرقانونی، پورنوگرافی و دیگر محتوای ممنوعه به‌دست آمده است.

همچنین متا در ارزیابی‌های داخلی خود چین را مبدا حدود یک‌چهارم تبلیغات مرتبط با کلاهبرداری و کالاهای ممنوعه در پلتفرم‌هایش در سطح جهان دانسته است.

رویترز نوشت متا برای مقابله با این روند، یک تیم ویژه ضدکلاهبرداری با تمرکز بر تبلیغات مرتبط با چین تشکیل داد و در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ سهم تبلیغات مشکل‌دار را تقریبا نصف کرد و از ۱۹ درصد به ۹ درصد از درآمد چین رساند.

اما بر اساس یک سند اواخر سال ۲۰۲۴ پس از «پیگیری و تغییر رویکرد راهبردی» که به زاکربرگ نسبت داده شده، این تیم از ادامه کار بازماند، سپس منحل شد و محدودیت‌هایی که برای ورود آژانس‌های جدید تبلیغاتی چینی اعمال کرده بود هم کاهش یافت.

در نتیجه، ظرف چند ماه موج تازه‌ای از آژانس‌های تبلیغاتی چینی تبلیغات ممنوعه در فیس‌بوک و اینستاگرام را از سر گرفت و تا میانه سال ۲۰۲۵، سهم تبلیغات ممنوعه به حدود ۱۶ درصد از درآمد چین رسید.

رویترز همچنین به گزارشی اشاره کرد که یک شرکت مشاوره، برای متا تهیه کرده است. این شرکت در گزارش خود هشدار داده است که «رفتار و سیاست‌های خود متا» به گسترش فساد ساختاری در بازار تبلیغات مرتبط با چین کمک می‌کند.

بر اساس این گزارش، سازوکار چندلایه فروش تبلیغات از طریق ۱۱ آژانس بزرگ همکار با متا در چین و شبکه واسطه‌ها، نظارت دقیق متا بر هویت تبلیغ‌دهندگان را دشوار کرده و امکان دور زدن کنترل‌ها را افزایش داده است.

رویترز نوشت متا برای این آژانس‌های بزرگ سازوکاری در نظر گرفته است که می‌تواند باعث شود برخی تبلیغات مشکوک پس از علامت‌گذاری سامانه‌های خودکار، تا زمان بررسی ثانویه انسانی همچنان فعال بمانند.

در یکی از اسناد داخلی، به نقل از کارکنان متا آمده است این تاخیر برای «کلاهبرداران کافی است تا به هدف خود برسند» و بازدید گسترده بگیرند.

رویترز در ادامه گزارش داد سخنگوی متا در بیانیه‌ای اعلام کرده تیم ویژه مبارزه با کلاهبرداری مرتبط با چین از ابتدا قرار بوده موقت باشد و اضافه کرد زاکربرگ دستور انحلال آن را نداده است.

اندی استون، سخنگوی متا، گفت دستور زاکربرگ «دوچندان کردن تلاش‌ها برای کاهش کلاهبرداری‌ها در سراسر جهان، از جمله در چین» بوده است.

او همچنین گفت سامانه‌های خودکار متا در ۱۸ ماه گذشته ۴۶ میلیون آگهی ارسال‌شده از مسیر شرکای تجاری چینی را مسدود یا حذف کرده‌اند و این کار اغلب پیش از نمایش آگهی به کاربران انجام شده است.

رویترز نوشت متا به پرسش‌های متعدد این خبرگزاری درباره جزئیات اسناد، بحث‌های سیاستگذاری و تصمیم‌های تجاری منعکس‌شده در آنها پاسخ کامل نداده است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند
۱

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

۲
اختصاصی

قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

۳
تحلیل

ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند

۴

جمهوری اسلامی برای دریافت صدها سامانه پدافندی دوش‌پرتاب از چین آماده می‌شود

۵

جمهوری اسلامی حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را از سر گرفت

انتخاب سردبیر

  • بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی
    تحلیل

    بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی

  • مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

    مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

  • رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

    رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

  • تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش
    تحلیل

    تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش

  • خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

    خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

  • اتحادیه اروپا متا و تیک‌تاک را به نقض قوانین محتوای دیجیتال متهم کرد

    اتحادیه اروپا متا و تیک‌تاک را به نقض قوانین محتوای دیجیتال متهم کرد

  • آمریکا جریمه‌های اتحادیه اروپا علیه اپل و متا را «اخاذی اقتصادی» خواند

    آمریکا جریمه‌های اتحادیه اروپا علیه اپل و متا را «اخاذی اقتصادی» خواند

  • متا به ربات‌هایش اجازه داده است با کودکان وارد گفت‌وگوهای «رمانتیک یا حسی» شوند

    متا به ربات‌هایش اجازه داده است با کودکان وارد گفت‌وگوهای «رمانتیک یا حسی» شوند