• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

روزنامه اسرائیلی: ایران از مسیرهای هوایی بین‌المللی برای تجهیز حوثی‌ها بهره می‌برد

۷ آذر ۱۴۰۴، ۲۰:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)
عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است

به گزارش اسرائیل هیوم، حوثی‌ها با کمک شبکه‌های گسترده قاچاق جمهوری‌اسلامی از جمله با بهره‌گیری از مسیرهای هوایی بین‌المللی علاوه بر مسیرهای زمینی و دریایی توانسته‌اند کمبودهای نظامی خود را جبران و به سرعت توان تسلیحاتی‌شان را ارتقا دهند.

بنا بر این گزارش که پنجشنبه ششم آذرماه منتشر شده، منابع یمنی و منطقه‌ای تائید کرده‌اند که حوثی‌ها در ماه‌های اخیر وارد مرحله جدیدی از سازماندهی و تقویت تجهیزات نظامی شده‌اند.

این گزارش می‌گوید این گروه «به شکل بی‌سابقه‌ای» شبکه‌های قاچاق خود را گسترش داده تا به تسلیحات و تجهیزات حساس دسترسی پیدا کند.

بر اساس این گزارش، منابع امنیتی یمنی به نشریه اماراتی «آرم نیوز» گفته‌‌اند حوثی‌ها توانسته‌اند شکاف‌های مهمی را که در جنگ غزه و تقابل با اسرائیل آشکار شده بود برطرف کنند.

این پیشرفت از طریق روش‌های پیچیده ارسال‌ تسلیحات از ایران انجام می‌شود؛ محموله‌هایی که اکنون از مسیرهای دریایی و زمینی تازه و همچنین «مسیرهای هوایی جهانی» به شمال یمن می‌رسند.

یک مقام امنیتی یمن هم به اسرائیل هیوم گفته است که اطلاعات جدید غربی‌ها نشان می‌دهد ایران در هفته‌های اخیر الگوی پیشرفته‌تری از قاچاق سلاح را به کار گرفته است.

به گفته این منبع، هواپیماهای ترابری نظامی شرکت «رِدا» از بلاروس بین مینسک و تهران در رفت‌وآمد بوده‌اند و سپس در نقاط نامشخصی نزدیک دریای سرخ فرود آمده‌اند. یکی از هواپیماها نیز پس از برخاستن از فرودگاهی در اریتره از رادار ناپدید شده است.

او افزود یک هواپیمای ایرانی نیز همان مسیر را در ۲۷ اکتبر با محموله نظامی طی کرده است. به گفته منبع، این تنها «مرحله اول» عملیات است و پس از تخلیه بار در نقاط ساحلی، از جمله در اریتره، محموله با قایق‌های کوچک و غیرقابل ردیابی‌ به شمال یمن منتقل می‌شود.

اسرائیل هیوم نوشته است ارزیابی‌های اطلاعاتی حاکی است شماری از مقامات اریتره با ایران همکاری می‌کنند.

به گفته منابع یمنی مسیر دوم قاچاق از سواحل سومالی انجام می‌شود و حوثی‌ها برای انجام این کار در این منطقه با شبه‌نظامیان الشباب همکاری می‌کنند.

بر اساس این گزارش، شناورهای کوچک ایرانی بخشی از محموله‌ها را در نزدیکی پونتلند تخلیه کرده و سپس آنها را به یمن قاچاق می‌کنند.

پونتلند، منطقه‌ای خودمختار در سواحل شمال‌شرقی سومالی در کنار خلیج عدن و اقیانوس هند است.

منابعی در یمن و سودان به اسرائیل هیوم گفته‌اند تهران از شهر بندری «پورت‌سودان» هم برای قاچاق سلاح استفاده می‌کند این بندر در ماه‌های اخیر و با کمک برخی واحدهای ارتش سودان که با ایران ارتباط دارند به یکی از کانون‌های اصلی قاچاق سلاح تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، یک پژوهشگر یمنی گفت مقام‌های ارشد حوثی اخیرا از یک پایگاه دریایی در شمال پورت‌سودان بازدید کرده‌اند تا با توجه به محدودشدن مسیرهای قبلی یک «سکوی لجستیکی جایگزین» ایجاد کنند.

طبق این گزارش‌ها، ایران پهپادهایی به واحدهای ارتش سودان تحویل داده و گمان می‌رود بخشی از آنها به‌صورت قطعات جداشده به یمن منتقل می‌شود.

Banner

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود
۱

اکسیوس به نقل از فرمانده سنتکام: حملات به جنوب ایران به اوج اثربخشی رسیده بود

۲

آسوشیتدپرس از «پیشرفت چشمگیر» تلاش‌های میانجیگرانه میان تهران و واشینگتن خبر داد

۳

ایرانیان ده‌ها شهر جهان در سالروز درگذشت شاهان پهلوی تجمع کردند

۴

اعتصاب غذای زندانیان محکوم به اعدام در زندان قزل‌حصار وارد سومین هفته شد

۵

ترامپ کمبود مهمات آمریکا را رد کرد و تهدیدهایش علیه ایران را ادامه داد

انتخاب سردبیر

  • قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند
    اختصاصی

    قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

  • شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

    شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

  • جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه را در اصفهان اعدام کرد

    جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه را در اصفهان اعدام کرد

  • فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند
    اختصاصی

    فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند

  • افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

    افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

  • مقام یمنی: حوثی‌ها ۱۰۳ میلیارد دلار از منابع یمن را برای پروژه جمهوری اسلامی غارت کردند

    مقام یمنی: حوثی‌ها ۱۰۳ میلیارد دلار از منابع یمن را برای پروژه جمهوری اسلامی غارت کردند

  • نشریه آمریکایی: حتی با سقوط جمهوری اسلامی، تهدید حوثی‌ها با کمک چین ادامه خواهد یافت

    نشریه آمریکایی: حتی با سقوط جمهوری اسلامی، تهدید حوثی‌ها با کمک چین ادامه خواهد یافت