لوییز ایناسیو لولا دا سیلوا، رییسجمهوری برزیل، یکشنبه دوم آذر در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در ژوهانسبورگ گفت رییسجمهوری آمریکا «میکوشد پایان چندجانبهگرایی را تبلیغ کند و یکجانبهگرایی را تقویت کند، اما به باور من، در نهایت چندجانبهگرایی پیروز خواهد شد».
لولا پرسشها درباره تحریم این اجلاس از سوی واشینگتن را بیاهمیت دانست و گفت غیبت ترامپ «چندان مهم نبود».
سران گروه ۲۰ اول آذر بدون مشارکت ایالات متحده، بیانیهای را در خصوص بحران اقلیمی و سایر چالشهای جهانی تدوین و تصویب کردند.
این در حالی است که اجلاس سال آینده این گروه قرار است در شهر میامی آمریکا برگزار شود.
ترامپ تاکنون بارها دولت آفریقای جنوبی را به اعمال تبعیض علیه شهروندان سفیدپوست این کشور متهم کرده است. او به همین دلیل از حضور در اجلاس ژوهانسبورگ خودداری کرد.
خبرگزاری رویترز مردادماه گزارش داد دولت ترامپ در حال بررسی تعیین سقف پذیرش پناهجویان در حدود ۴۰ هزار نفر برای سال آینده است که بخش عمده آن به شهروندان سفیدپوست آفریقای جنوبی اختصاص خواهد یافت.
آفریقای جنوبی اتهام اعمال تبعیض و بدرفتاری با شهروندان سفیدپوست خود را رد کرده است.
ابراز نگرانی برزیل از افزایش حضور نظامی آمریکا در کارائیب
رییسجمهوری برزیل در ادامه اظهارات خود تاکید کرد: «گروه ۲۰ همچنان قدرتمند است. مهم این است که تصمیمهایی را که اتخاذ کردهایم، عملی کنیم.»
لولا ابراز امیدواری کرد ایالات متحده، بهعنوان میزبان نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۶، بتواند این اجلاس را با موفقیت برگزار کند.
او همچنین به تنشهای فزاینده میان ونزوئلا و آمریکا پرداخت و افزود از افزایش حضور نظامی ایالات متحده در دریای کارائیب بهشدت نگران است و قصد دارد در اینباره با ترامپ گفتوگو کند.
تمجید آفریقای جنوبی از تعهد گروه ۲۰ به «همکاری چندجانبه»
سیریل رامافوسا، رییسجمهوری آفریقای جنوبی، اعلام کرد بیانیه نهایی نشست سران گروه ۲۰ از «تعهدی تازه به همکاری چندجانبه» حکایت دارد.
رامافوسا که میزبان نشست ژوهانسبورگ به شمار میرفت، توانست علیرغم مخالفت آمریکا و عدم حضور رسمی این کشور، اجماع لازم را برای تصویب بیانیهای که به مسائل مهمی چون بحران اقلیمی میپرداخت، ایجاد کند.
او در مراسم اختتامیه نشست گروه ۲۰ گفت این بیانیه نشان میدهد «اهداف مشترک ما بر اختلافاتمان غلبه دارد».
گروه ۲۰ با هدف بحث و بررسی اقتصاد جهانی و سایر مسائل مرتبط با آن، مانند توسعه پایدار و تغییرات اقلیمی، تشکیل شده است و ۱۹ کشور ژاپن، کانادا، آمریکا،آفریقای جنوبی، بریتانیا، مکزیک، ایتالیا، عربستان سعودی، آلمان، اندونزی، فرانسه، چین، برزیل، ترکیه، روسیه، هند، استرالیا، آرژانتین و کره جنوبی، به همراه اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا در آن عضویت دارند.