• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اورشلیم‌پست: دیوار مرزی عراق با سوریه می‌تواند مسیر نفوذ نیابتی‌های تهران را محدود کند

۲ آذر ۱۴۰۴، ۱۹:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۲:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)

اورشلیم‌پست در تحلیلی تازه درباره ساخت یک دیوار حائل در مرز عراق با سوریه که تا کنون بیش از نیمی از آن تکمیل شده است، نوشت که ایجاد هرگونه مانعی در مسیر نفوذ از مرزهای بدون حفاظت سوریه به عراق، به پروژه تهران برای تقویت نفوذ منطقه‌ای خود آسیب می‌زند.

این تحلیل که یک‌شنبه دوم آذر انتشار یافت، نفوذ شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی به عراق از طریق مرزهای سوریه را در کنار نفوذ داعش به این کشور، از مهم‌ترین نگرانی‌های بغداد از سال ۲۰۱۴ به این سو برشمرده و نوشته که ساختن دیوار در پاسخ به این نگرانی از سال ۲۰۲۲ آغاز شده است.

به گزارش اورشلیم‌پست، عراق تاکنون ساخت ۳۵۰ کیلومتر از این دیوار را که قرار است سراسر مرز ۶۰۰ کیلومتری این کشور با سوریه را پوشش دهد، تکمیل کرده و در هفته‌های اخیر سرعت اجرای این پروژه را افزایش داده است.

این تحلیل توضیح می‌دهد که نزدیک شدن عراق به جمهوری اسلامی پس از سقوط صدام حسین به سود رژیم اسد هم بود زیرا دمشق در آن زمان روابط نزدیکی با حکومت ایران داشت. اما اوضاع کنونی دو کشور به نوشته این مقاله متفاوت است؛ «عراق همچنان به دست مقام‌هایی اداره می‌شود که به جمهوری اسلامی نزدیک‌اند» در حالی که دمشق تحت رهبری یک گروه سُنیِ مخالف با نفوذ و نقش جمهوری اسلامی در سوریه اداره می‌شود.

به نوشته اورشلیم‌پست این تغییر در ترکیب قدرت در دو کشور، معادله نفوذ جمهوری اسلامی و میزان اثرگذاری آن بر روندهای امنیتی مرزها را پیچیده‌تر کرده است.

این تحلیل به گزارشی از رسانه عراقی نورپرس اشاره می‌کند که ساختار این دیوار بتنی را تشریح کرده است؛ این دیوار با یک سامانه امنیتی چندلایه تقویت می‌شود که شامل یک خندق به عرض و عمق سه متر، یک خاکریز به ارتفاع سه متر، یک سد بادی چهارلایه و برج‌های دیدبانی در فواصل یک کیلومتری است که هر یک به دوربین‌های حرارتی پیشرفته متصل هستند و کل سیستم به یک سیستم پایش متمرکز مجهز است.

افزون بر این، قرار است این دیوار مرزی در آینده به یک شبکه دفاعی یکپارچه شامل سامانه‌های هشدار زودهنگام مجهز شود که به‌صورت ۲۴ساعته پشتیبانی می‌شود.

اورشلیم‌پست این پروژه را بخشی از یک فرآیند گسترده‌تر می‌داند که در آن دیگر کشورهای اطراف سوریه، تحت تاثیر دیوار مرزی عراق، به ساخت موانع امنیتی روی آورده‌اند تا نفوذ بازیگران منطقه‌ای از جمله جمهوری اسلامی را کنترل کنند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

    سازمان حقوق بشر ایران: عیسی چاری، زندانی سیاسی، در خطر اعدام قرار دارد

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • گروه‌های مورد حمایت تهران ۵۸ کرسی پارلمان عراق را به دست آورده‌اند

    گروه‌های مورد حمایت تهران ۵۸ کرسی پارلمان عراق را به دست آورده‌اند

  •  نماینده ویژه ترامپ: آمریکا در مقابل نفوذ ایران و گروه‌های نیابتی از عراق حمایت می‌کند

    نماینده ویژه ترامپ: آمریکا در مقابل نفوذ ایران و گروه‌های نیابتی از عراق حمایت می‌کند

  • ایالات متحده گروه‌های شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت حکومت ایران را تحریم کرد

    ایالات متحده گروه‌های شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت حکومت ایران را تحریم کرد