• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش اختیارات برای بازرسی از «ناوگان سایه» روسیه است

۲۷ مهر ۱۴۰۴، ۱۶:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

اسناد منتشر شده از سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا نشان می‌دهد این اتحادیه در تلاش است تا اختیارات خود را برای بازرسی از نفتکش‌های موسوم به «ناوگان سایه» روسیه افزایش دهد.

بر اساس این سند که محتوای آن یک‌شنبه ۲۷ مهر منتشر شد، سرویس اقدام خارجی، به‌عنوان بازوی دیپلماتیک اتحادیه اروپا، از کشورهای عضو خواسته است حمایت خود را از «اعلامیه دریایی» این اتحادیه اعلام کنند.

این اعلامیه به کشورهای اروپایی اجازه می‌دهد با همکاری دولت‌های صاحب پرچم، بازرسی از ناوگان سایه روسیه را اجرایی کنند.

در این سند پنج‌ صفحه‌ای آمده است موضوع کشتی‌هایی که نفت روسیه را زیر پرچم کشورهای دیگر جابه‌جا می‌کنند تا از تحریم‌های اتحادیه اروپا بگریزند، پیامدهای گسترده‌ای برای این اتحادیه دارد.

طبق سند اتحادیه اروپا، این کشتی‌ها نه‌تنها به تقویت اقتصاد جنگی مسکو کمک می‌کنند، بلکه تهدیدی نیز برای «محیط زیست و ایمنی دریانوردی» محسوب می‌شوند.

در این سند تاکید شده است که ناوگان سایه خطری برای زیرساخت‌های حیاتی اتحادیه اروپا به‌ شمار می‌رود و می‌تواند به‌عنوان «سکوی انجام حملات ترکیبی علیه قلمرو اتحادیه اروپا» استفاده شود.

همچنین ظن این می‌رود که برخی از این کشتی‌ها به‌عنوان پایگاه پرتاب پهپادهای روسی برای شناسایی تاسیسات حساس غربی و ایجاد اختلال در فرودگاه‌های غیرنظامی به کار گرفته شده‌اند.

هم‌زمان با انتشار این سند، ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، پس از بازگشت از سفرش به آمریکا و عدم موفقیتش در دریافت موشک‌های دوربرد تاماهاوک، از متحدانش خواست در برابر روسیه دست به سازش نزنند.

زلنسکی ۲۷ مهر در شبکه اجتماعی ایکس از متحدان اروپایی و آمریکایی کی‌یف خواست اقدام‌های قاطع‌تری انجام دهند و افزود اکنون زمان برگزاری نشست دیگری از «ائتلاف کشورهای داوطلب» به رهبری اروپا فرارسیده است.

جزییاتی از سند اتحادیه اروپا

گسترش اختیارات بازرسی از «ناوگان سایه»، تازه‌ترین پیشنهاد اتحادیه اروپا برای محدود کردن درآمدهای نفت و گاز روسیه است که مسکو از آن برای تامین مالی جنگ اوکراین استفاده می‌کند.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا قرار است دوشنبه ۲۸ مهر درباره این اقدام و سایر تدابیر جدید علیه روسیه گفت‌وگو کنند.

اوایل اکتبر، اعضای گروه ۷ توافق کردند کشورهایی را که به مسکو در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند یا واردات نفت روسیه را افزایش داده‌اند، هدف قرار دهند.

در سند جدید اتحادیه اروپا همچنین بر ضرورت مقابله با افزایش ثبت‌ جعلی پرچم ناوگان سایه روسیه تاکید شده است.

سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا شمار شناورهای ناوگان سایه را بین ۶۰۰ تا ۱۴۰۰ کشتی برآورد کرده است. بروکسل تاکنون بیش از ۴۰۰ کشتی و نهاد مرتبط با این ناوگان را تحریم کرده است.

به گفته این نهاد، پس از تصویب نوزدهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا که احتمالا طی هفته آینده انجام می‌شود، این رقم به حدود ۵۶۰ کشتی افزایش خواهد یافت و ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع از روسیه نیز یک سال زودتر و از اول ژانویه ۲۰۲۷ اجرایی خواهد شد.

این سرویس همچنین اعلام کرد اتحادیه اروپا قصد دارد خدمات سوخت‌رسانی دریایی موسوم به «بانکرینگ» برای نفتکش‌های روسی را نیز هدف تحریم قرار دهد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۴

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۵

آمریکا در سیزدهمین شب حملات، نقاطی را در چندین استان ایران هدف قرار داد

انتخاب سردبیر

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست
    تحلیل

    برای مذاکره با جمهوری اسلامی، ابتدا باید خود حکومت را شناخت که لانه افعی‌هاست

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

  • نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود

    نورنیوز خبر داد جلسه مقامات حکومت که ۹ اسفند به آن حمله شد، برای سرکوب اعتراضات بود

  • در آستانه دیدار پوتین و ترامپ، نیروهای روسیه در شرق اوکراین پیشروی کردند

    در آستانه دیدار پوتین و ترامپ، نیروهای روسیه در شرق اوکراین پیشروی کردند