• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جامعه جهانی بهائی اعلام کرد شش زن بهائی در همدان در آستانه زندانی‌شدن قرار دارند

۲۶ شهریور ۱۴۰۴، ۱۵:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران، زرین‌دخت احدزاده، فریده ایوبی، نورا ایوبی، ندا محبی، ژاله رضایی و عاطفه زاهدی، شش زن بهائی ساکن همدان در آستانه زندانی‌شدن قرار گرفته‌اند. آن‌ها پیش‌تر از سوی دادگاه انقلاب همدان مجموعا به ۳۸ سال و ۱۱ ماه حبس محکوم شده‌اند.

جامعه جهانی بهائی چهارشنبه ۲۶ شهریور در بیانیه‌ای مطبوعاتی با اعلام این خبر نوشت اتهامات و احکام صادرشده علیه این شش زن صرفا به دلیل اعتقادشان به آیین بهائی است و عاطفه زاهدی و ندا محبی، دو نفر از آنان فرزندانی دارند که کوچک‌ترین‌شان تنها پنج سال دارد.

سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانیِ بهائی در سازمان ملل متحد در ژنو گفت: «زنان در ایران کلید شکوفایی کشور را در دست دارند. اما حکومت ایران، به‌جای حمایت و توان‌افزایی، زنان را زندانی و سرکوب می‌کند؛ در این مورد نه‌تنها به‌عنوان زن، بلکه همچنین به‌عنوان بهائی.»

فهندژ با بیان اینکه زنان بهائی در ایران با اشکال گوناگونی از تبعیض روبه‌رو هستند، گفت: «این شش زن در همدان، با وجود داشتن فرزندان و خانواده، تنها به‌خاطر اعتقادشان، به گذراندن سال‌ها زندان محکوم شده‌اند. حکومت ایران باید در برابر این تبعیض و ظلمِ آشکار پاسخ‌گو باشد.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پیش از این در ۲۰ شهریور آزار و سرکوب بهائیان در ایران را از جدی‌ترین نگرانی‌های حقوق بشری دانست و بر ماهیت «دیرینه و سیستماتیک» این سیاست در زمینه سرکوب مذهبی که نیاز به توجه فوری جامعه بین‌المللی دارد، تاکید کرد.

گوترش گفته بود مقامات جمهوری اسلامی به‌طور معمول از اتهامات مبهمی همچون «تبلیغ علیه نظام» برای جرم‌انگاری فعالیت‌های مسالمت‌آمیز اجتماعی بهائیان استفاده کرده و حقوق این شهروندان از جمله حق ابراز دین یا باورشان را به‌شدت نقض کرده‌اند.

جامعه جهانی بهائی در بخش دیگری از بیانیه خود احکام صادر شده علیه شش زن بهائی در همدان را «ظالمانه و سنگین» توصیف کرد و نوشت این احکام که بر پایه اتهامات پوچ و بی‌اساسی چون «عضویت در جامعه بهائی» صادر شده‌اند، نشان‌دهنده تشدید کارزار سرکوب و آزار بهائیان است.

این شش زن بهائی پیش‌تر در ۱۸ شهریور برای اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادگاه انقلاب همدان احضار شدند و حکم حبس‌شان ۲۱ مردادماه در شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر استان همدان تایید شده بود.

جامعه جهانی بهائی دراین‌باره نوشت دادگاه تجدیدنظر در رای نهایی خود استدلال‌های دفاعی این زنان و وکلای آنان را نپذیرفت و دستور «امحاء جزوات و کتب مکشوفه راجع به اعتقادات و تبلیغ بهائیت به‌عنوان کتب ضاله» را نیز صادر کرد.

این زنان پیش‌تر در ۲۱ خرداد از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب همدان و بابت اتهامات «عضویت در جامعه بهائی و آموزش و تبلیغ مخل شرع»، مجموعا به ۳۸ سال و ۱۱ ماه حبس محکوم شدند.

100%
ندا محبی، عاطفه زاهدی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، زرین‌دخت احدزاده و ژاله رضایی

بر اساس احکام صادر شده، محبی بابت اتهام «آموزش و تبلیغ مخل شرع» به پنج سال حبس و بابت اتهام «عضویت در جامعه بهائی» به دو سال و هشت ماه زندان و احدزاده، فریده و نورا ایوبی، رضایی و زاهدی هر یک بابت اتهام «عضویت در جامعه بهائی» به دو سال و هشت ماه حبس و بابت اتهام «آموزش و تبلیغ مخل شرع» به سه سال و هفت ماه حبس، محکوم شدند.

از میان احکام صادر شده، سه سال از محکومیت حبس محبی و دو سال از محکومیت حبس احدزاده، رضایی و نورا ایوبی، به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمده بود.

این شهروندان بهائی ۱۶ آبان ۱۴۰۲ به‌دست نیروهای امنیتی بازداشت و آذرماه همان سال با تودیع قرار از بازداشتگاه اداره اطلاعات همدان آزاد شدند.

بهائیان که بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان در ایران به شمار می‌روند، از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ تاکنون به‌طور سیستماتیک سرکوب شده‌اند و طی یک سال گذشته، فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر آن‌ها افزایش یافته است.

طبق اعلام منابع غیررسمی، جمعیت بهائیان ایران بیش از ۳۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی را به رسمیت می‌شناسد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: جمهوری اسلامی ممکن است پیش از انتخابات آمریکا به دنبال «غافلگیری اکتبر» باشد
۱
تحلیل

واشینگتن‌پست: جمهوری اسلامی ممکن است پیش از انتخابات آمریکا به دنبال «غافلگیری اکتبر» باشد

۲

فشار اقتصادی جدید آمریکا بار دیگر شکاف‌ها در جمهوری اسلامی بر سر ادامه جنگ را آشکار کرد

۳

غزل مرزبان از زندان اوین: در بازداشتگاه وزارت اطلاعات به من تجاوز شد و برای سکوت تهدید شدم

۴
تحلیل

روایت یک دادخواهی؛ مسیر دشوار زنان در پرونده‌های خشونت جنسی

۵

محاصره دریایی آمریکا صادرات نفت ایران به چین را کاهش داده است

انتخاب سردبیر

  • ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

    ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

  • جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

    جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

  • تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی

    تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی

  • در پی محاصره دریایی بنادر، بارگیری نفت خام ایران به یک‌هفتم سطح پیش از جنگ سقوط کرد
    تحلیل

    در پی محاصره دریایی بنادر، بارگیری نفت خام ایران به یک‌هفتم سطح پیش از جنگ سقوط کرد

  • روایت یک دادخواهی؛ مسیر دشوار زنان در پرونده‌های خشونت جنسی
    تحلیل

    روایت یک دادخواهی؛ مسیر دشوار زنان در پرونده‌های خشونت جنسی