• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دست‌کم ۵ نفر به‌دلیل قطع برق در ایران جان باختند

۱۵ شهریور ۱۴۰۴، ۱۲:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های ایران درباره تبعات قطع مکرر برق حاکی از آن است که تداوم قطعی‌ها و نوسان‌ها به تهدیدی مرگبار برای بیمارانِ وابسته به تجهیزات برقی تبدیل شده است و دست‌کم پنج شهروند در ماه‌های گذشته به‌دلیل این قطعی‌ها جان باخته‌اند.

روزنامه اعتماد شنبه ۱۵ شهریور در گزارشی درباره تاثیر قطع برق بر زندگی مردم، به تاثیرات مخرب خاموشی بر برخی از بیماری‌های خاص، تخریب تجهیزات پزشکی و تاثیرات مخرب نوسان ولتاژ برق حین عمل‌های جراحی پرداخت.

اعتماد به نقل از بیماران پروانه‌ای نوشت گرما و تعریق ناشی از قطع برق، زخم‌ها را به تاول‌های تازه تبدیل کرده و برنامه تعویض پانسمان از «دو روز یک‌بار» به «روزانه و حتی دو بار در روز» رسیده است.

بر اساس این گزارش، مجتبی، جوان ۲۵ ساله ساکن یزد، برای کاهش سوزش ناچار به خرید پنکه شارژی شده و گفته است در روزهای قطع برق، هم دوش گرفتن و هم تعویض پرهزینه پانسمان‌ها چند برابر شده است.

عادل صحبت‌زاده در سلمان‌آباد اردبیل نیز گفت حتی با کولر روشن گرما آزاردهنده است و با قطعی‌های دو تا چهار ساعته، خارش و تاول‌ها بیشتر شده است.

حمیدرضا هاشمی گلپایگانی، مدیرعامل خانه ای‌بی، پنج‌شنبه ششم شهریور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با بیان این‌که گرما موجب سوزش پوست، تعریق شدید و افزایش خطر عفونت‌های ثانویه در کودکان پروانه‌ای شده است، گفت قطع برق اغلب به قطع آب هم منجر می‌شود و این مسئله روند استحمام و شست‌وشوی زخم‌ها را مختل می‌کند.

معلولان و تجهیزات خانگی

اعتماد در بخش دیگری از گزارش خود نوشت برای افراد دارای ضایعه نخاعی، خاموشی فقط تاریکی نیست و به معنای از کار افتادن آسانسور، قطع اکسیژن و توقف کار تجهیزاتی است که از زخم بستر جلوگیری می‌کنند.

پویا، شهروند ساکن روستایی در حوالی ارومیه که نگران سوختن تشک برقی به‌دلیل نوسان برق است، به این روزنامه گفت: «اگر این تشک برود، زخم بستر می‌گیرم.»

در خانه او قطع برق، یعنی قطع آب؛ چون پمپ چاه هم بی‌برق می‌شود.

سحر، یک شهروند دارای ضایعه نخاعی، از تعریق سرد و کلافگی در خاموشی‌های چندساعته گفت و از تجربه روزهایی صحبت کرد که از ظهر تا عصر را بدون کولر و جریان هوا گذرانده است.

اتاق عمل در تلاطم ناپایداری برق

نوسان ولتاژ حتی در برخی بیمارستان‌های دارای ژنراتور نیز ابزار حساس را از کار انداخته است.

در شیراز، عمل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای چشم یک بیمار به‌دلیل سوختن مکرر لامپ میکروسکوپ در اثر نوسان، به حدود ۹۰ دقیقه کشیده و به چشم راست بیمار آسیب زده است.

به روایت تیم فنی حاضر، «استیبلایزر» می‌تواند جلوی آسیب را بگیرد اما بسیاری از مراکز هنوز برای چنین شرایطی آماده نشده‌اند و برنامه نگه‌داشت تجهیزات متناسب با «دوره نوسان‌ها» به‌روزرسانی نشده است.

در روزهای اخیر، شمار زیادی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال از قطع مکرر برق و آب در سراسر کشور گفته و این وضعیت را نتیجه ضعف مدیریت جمهوری اسلامی دانستند.

یک شهروند از مشهد با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال، گفت مادرش طی عمل جراحی چشم، با قطع برق در بیمارستان مواجه شده است.

این اتفاق نگرانی‌های جدی درباره سلامت بیماران در مراکز درمانی را به همراه داشته است.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز گفت قطع چهار ساعته برق، انتقال مادرش، بیمار تنفسی ساکن طبقه نهم به بیمارستان را ناممکن کرد زیرا اورژانس اعلام کرده بدون آسانسور قادر به رسیدن به طبقه نهم نیست.

مرگ‌های دومینووار

گزارش اعتماد به مرگ پنج نفر به واسطه قطع برق در چند ماه اخیر پرداخت و نوشت یک بیمار در بیمارستانی در شیراز با آسیب چشمی روبه‌رو شده است.

به‌نوشته اعتماد، در یکی از روستاهای استان گلستان، قطع طولانی و بازگشت ناگهانی برق با جرقه، خانه‌ای را منفجر کرد و دو کودک جان باختند.

در استان فارس، دو جوان ۱۶ و ۱۸ ساله برای فرار از گرما به خودروی روشنِ داخل پارکینگ پناه بردند و دچار خفگی شدند.

هم‌زمان، حبس‌ شدن در آسانسور به‌هنگام قطع برق و خاموشی‌ها جهشی بی‌سابقه داشته است.

این رخداد در اصفهان در یک بازه یک‌ماهه، ۲۸۴ درصد افزایش یافت. در یاسوج ۲۰ مورد هم‌زمان با قطعی برق گزارش شد و در خرم‌آباد این نوع حوادث از ابتدای سال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال قبل چهار برابر شده است.

در تبریز نیز مرگ یک شهروند هنگام حادثه آسانسور گزارش شد اما آتش‌نشانی علت را «نقص فنی و غیراستاندارد بودن آسانسور» اعلام کرد.

روایت‌ها و ارقام این گزارش نشان می‌دهد قطع و نوسان برق از سطح اختلال روزمره عبور کرده و به بحران سلامت عمومی رسیده است. بحرانی که از اتاق عمل تا خانه بیمارانِ وابسته به تجهیزات برقی و از آسانسورهای بی‌برق تا کسب‌وکارهای خُرد، «جان و معیشت» را هم‌زمان تهدید می‌کند.

دست‌کم پنج مرگ گزارش‌شده، آسیب‌های جراحی و افزایش جهشی حوادث آسانسور هشدار می‌دهند که هر خاموشی می‌تواند زنجیره‌ای از خطر را فعال کند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵
تحلیل

چرا درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری عوارض تنگه هرمز یک افسانه است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

  • قطعی‌های مکرر آب و برق به تهدیدی مرگبار برای بیماران پروانه‌ای تبدیل شده است

    قطعی‌های مکرر آب و برق به تهدیدی مرگبار برای بیماران پروانه‌ای تبدیل شده است

  • قطع مکرر برق زندگی و کسب‌وکار بسیاری از مردم را مختل کرده است

    قطع مکرر برق زندگی و کسب‌وکار بسیاری از مردم را مختل کرده است

  • دو کودک در اثر انفجار ناشی از قطع و وصل برق در استان گلستان کشته شدند

    دو کودک در اثر انفجار ناشی از قطع و وصل برق در استان گلستان کشته شدند

  • قطع برق و گرمای طاقت‌فرسا در شهرستان کوار جان دو جوان را گرفت

    قطع برق و گرمای طاقت‌فرسا در شهرستان کوار جان دو جوان را گرفت

•
•
•

مطالب بیشتر

در پی اعتراض‌های مدنی، جشن حکومتی از بستر زاینده‌رود به حاشیه پل خواجو منتقل شد

۱۵ شهریور ۱۴۰۴، ۱۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

به‌دنبال اعتراض فعالان محیط‌ زیست به برگزاری جشن در بستر خشک رودخانه زاینده‌رود، شهردار اصفهان اعلام کرد مکان برگزاری این برنامه به حاشیه پل خواجو تغییر یافته است.

علی قاسم‌زاده، شنبه ۱۵ شهریور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، خبر داد که «به احترام کنش‌گران محیط زیست و افرادی که دغدغه زاینده‌رود را دارند»، محل برگزاری برنامه جشن از بستر رودخانه به سنگ‌فرش‌های پارک مجاور منتقل خواهد شد.

شهردار اصفهان با بیان این‌که هدف از برگزاری کنسرت در محدوده زاینده‌رود، از ابتدا «مطالبه احیای آن» بوده است، گفت ابراز نگرانی دوستداران محیط زیست مبنی بر این‌که «اجرای جشن بر بستر رودخانه، خشکی زاینده‌رود را عادی‌سازی می‌کند»، قابل درک است.

در فراخوان این جشن ابتدا بستر خشک زاینده‌رود به عنوان مکان‌ برگزاری در نظر گرفته شده بود و این تغییر مکان در پی واکنش‌های منفی فعالان محیط‌ زیست و نگرانی‌های عمومی از آسیب به بستر رودخانه صورت گرفته است.

این جشن با عنوان «شادمانه بزرگ اصفهان»، قرار است ۱۵ شهریور با حضور داریوش فرضیایی (عموپورنگ) و حامد همایون، ۱۶ شهریور با اجرای محمد علیزاده و گروه هزار دف، ۱۷ شهریور با حضور مصطفی راغب، حسن ریوندی و گروه هزار دف و ۱۸ شهریور با اجراهای محمداصفهانی و گروه هزاردف برگزار شود.

۱۴ شهریور و پس از انتشار تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از نصب داربست و گذاشتن صندلی در بستر خشک زاینده‌رود اصفهان، در مجاورت سی‌وسه‌پل و با هدف برگزاری کنسرت و برنامه‌های تفریحی، شورای هماهنگی تشکل‌های مردم‌نهاد منابع طبیعی و محیط زیست استان اصفهان این اقدام را محکوم کرد.

این شورا با انتشار نامه‌ای، این اقدام را «به معنای عادی‌سازی وضعیت بحرانی خشکی زاینده‌رود» دانست و نسبت به پیامدهای آن هشدار داد: «هرگونه دخل و تصرف در بستر زاینده‌رود تحت هر عنوان، غیرمنطقی و غیرقابل قبول است و می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی و اجتماعی جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.»

  • شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی اصفهان برگزاری برنامه تفریحی در زاینده‌رود را محکوم کرد

    شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی اصفهان برگزاری برنامه تفریحی در زاینده‌رود را محکوم کرد

انتشار تصاویر نصب تجهیزات جشن خیابانی بر بستر زاینده‌رود با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز روبه‌رو شد.

برخی کاربران به هم‌زمانی برگزاری این جشن‌ها با ماه شهریور و سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ اشاره کردند و برخی دیگر یادآور شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای به چشم معترضان و کشاورزانی شدند که آذرماه ۱۴۰۰ به بی‌آبی زاینده‌رود اعتراض کرده بودند.

حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «مگر خشکاندن زاینده‌رود کار کوچکی است؟ اصلا باید جشن بگیرند و از همه دنیا مهمان دعوت کنند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای اخیر بارها بر برگزاری مراسم هنری برای «افزایش نشاط» مردم و همچنین افزایش «وحدت و وفاق» تاکید کرده‌اند.

این در حالی است که جمهوری اسلامی پیش‌تر با برنامه‌های هنری خیابانی همچون فستیوال کوچه در بوشهر برخورد کرده است.

رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۱۴ شهریور در واکنش به اعتراض فعالان میراث فرهنگی نسبت به برگزاری کنسرت در اماکن تاریخی و آثار باستانی گفت: «این دغدغه‌ها بی‌جهت ایجاد می‌شود و تقاضا می‌کنم از اظهارنظرهای غیرکارشناسی پرهیز شود.»

او هدف از برگزاری این کنسرت‌ها را «معرفی جذابیت‌های ایران به نسل جوان» عنوان کرد و افزود: «در این رویدادها تمام نظام‌های مراقبتی و حفاظتی رعایت می‌شود.»

نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با انتشار ویدیویی در رابطه با لغو کنسرت خیابانی همایون شجریان، خواننده، ضمن عذر‌خواهی از مردم، ابراز امیدواری کرد که «همه نهادها در آینده همراهی کنند».

او با بیان این‌که «مهم نیست [کنسرت] با چه کسی و در کجا برگزار شود»، گفت: «متاسفانه در این مورد با هم باختیم.»

در حالی که مقام‌های جمهوری اسلامی از «نشاط اجتماعی» سخن می‌گویند، در عمل صحنه موسیقی همچنان تبعیض‌آمیز است و با وجود نبود منع صریح قانونی، تک‌خوانی زنان در ایران عملا ممنوع و هم‌خوانی‌شان محدود است؛ نتیجه این‌که «نشاط عمومی» به امتیازی مردانه فروکاسته شده است.

  • ۴۶ سال سیاست قدغن‌سازی آواز زنان؛ هانا کامکار: هدف، خفه کردن زن ایرانی است

    ۴۶ سال سیاست قدغن‌سازی آواز زنان؛ هانا کامکار: هدف، خفه کردن زن ایرانی است

معترضان مقابل کنسولگری آلمان تجمع کردند؛ صدور ویزا همچنان متوقف است

۱۵ شهریور ۱۴۰۴، ۱۱:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «مهاجرت در تعلیق» نوشت در هفته‌های اخیر، گروهی از متقاضیان ویزای مهاجرت به آلمان هر پنجشنبه مقابل کنسولگری این کشور در تهران در اعتراض به روند مبهم صدور ویزایشان تجمع می‌کنند. آن‌ها گفته‌اند بعد از جنگ ۱۲ روزه روند صدور ویزا متوقف شده است.

در این گزارش آمده برخی از معترضان که خواستار دریافت ویزای پیوست هستند، از سال‌ها دوری خانواده گلایه دارند. مسعود یکی از معترضانی است که به این روزنامه گفته بیش از سه سال است از همسر و فرزندانش جدا مانده است: «اردیبهشت‌ماه مصاحبه‌ام انجام شد اما از آن زمان تاکنون هیچ پاسخی نگرفته‌ام؛ نه ویزا صادر می‌شود و نه توضیحی روشن داده‌اند».

«آرش» نیز که همسرش شهروند آلمان است، به شرق گفته که مدارکش تایید شده اما وقت مصاحبه برای او تعیین نمی‌کنند، حتی به اداره امور خارجه آلمان هم نامه زده اما باز هم تغییری ایجاد نشده است.

دانشجویان و متقاضیان ویزای تحصیلی نیز نگران از دست دادن فرصت‌هایشان هستند. «بیتا» که پذیرش کارشناسی ارشد از یک دانشگاه آلمانی دارد، می‌گوید: «دانشگاهم از مهر آغاز می‌شود اما هنوز وقت مصاحبه‌ام مشخص نشده و خطر از دست رفتن ترم وجود دارد».

به نوشته روزنامه شرق حدود صد نفر در آخرین تجمع حضور داشته‌اند، اما تخمین زده می‌شود بیش از شش هزار نفر درگیر این مشکل‌اند.

روزنامه اعتماد گزارش داد: خسارت جانی به شهروندان به دلیل قطعی برق

۱۵ شهریور ۱۴۰۴، ۱۰:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «زخم‌های خاموشی» نوشت که در ماه‌های اخیر دست کم پنج شهروند به دلیل قطعی برق جان باخته‌اند.

در این گزارش آمده پانزدهم مردادماه در یکی از روستاهای استان گلستان، دو کودک در انفجار خانه‌شان بر اثر نشت گاز و جرقه ناشی از وصل دوباره برق، جان باختند.

تنها چند روز بعد، در ۲۴ مرداد، دو جوان ۱۶ و ۱۸ ساله در استان فارس که برای فرار از گرما به پارکینگ و خودروی روشن پناه برده بودند، دچار خفگی شده و جان خود را از دست دادند.

در تبریز یک شهروند در حادثه‌ای در ارتباط با آسانسور جان باخت و هم‌زمان آمار محبوس‌شدن شهروندان در آسانسورهای اصفهان به گفته آتش‌نشانی، ۲۸۴ درصد افزایش یافته است.

در یاسوج نیز موارد محبوس‌شدن همزمان تا ۲۰ نفر گزارش شده و در خرم‌آباد شمار این حوادث سه تا چهار برابر سال گذشته برآورد شده است.

اعتماد همچنین با دختری در شیراز گفت‌وگو کرده که جراحی ۱۰ دقیقه‌ای چشمانش، به‌دلیل خرابی میکروسکوپ جراحی، بیش از یک ساعت به طول انجامیده و در نتیجه به چشم راست او آسیب وارد شده است.

ام‌تی‌ان ناامید از خروج دارایی‌هایش از ایران: سهام ما در ایرانسل بلوکه شده است

۱۵ شهریور ۱۴۰۴، ۰۹:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

میلیاردها دلار دارایی شرکت ام‌تی‌ان آفریقای جنوبی، بنیانگذار ایرانسل در ایران، به‌دلیل تحریم‌های سختگیرانه ایالات متحده، در این کشور مسدود شده است. ام‌تی‌ان از نیمه دهه ۹۰ در تلاش است پول‌های خود را از ایران خارج کند.

وب‌سایت گورو فوکس (GruruFocus) که به تحلیل وضعیت شرکت‌های بزرگ شهرت دارد، جمعه ۱۴ شهریور در یادداشتی خبر داد گروه مخابراتی ام‌تی‌ان (MTNOY) در ایران با بن‌بست نقدینگی روبه‌رو شده است.

بر اساس این گزارش، پس از سال‌ها تلاش برای خروج از ایران، رالف موپیتا، مدیرعامل ام‌تی‌ان، سهام این شرکت در ایرانسل را «دارایی منجمد» (بلوکه شده) توصیف کرده است؛ اشاره‌ای به تأثیر تحریم‌های آمریکا که هرگونه جابه‌جایی پول به داخل یا خارج ایران را مسدود کرده است.

اکنون ام‌تی‌ان دیگر هیچ کنترلی بر عملیات ایرانسل ندارد.

100%

ام‌تی‌ان که با بنیاد مستضعفان، زیر نظر علی خامنه‌ای در ایران شریک است، سال‌ ۱۳۹۵ به‌دنبال سیاست جدید این شرکت برای خروج از خاورمیانه، اعلام کرد از بازار ایران خارج خواهد شد.

  • شوک به بازار روغن خوراکی ایران؛ خروج ناگهانی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار عربستان سعودی از کشور

    شوک به بازار روغن خوراکی ایران؛ خروج ناگهانی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار عربستان سعودی از کشور

آذر سال ۱۳۹۵، برخی خبرگزاری‌ها به نقل از منابع آگاه نوشتند که ام‌تی‌ان حدود ۴۳۰ میلیون دلار بازپرداخت وام و سودهای انباشته شده آن در ایران در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ را از کشور خارج کرده است.

اگرچه ام‌تی‌ان در حال همکاری با هیات منصفه فدرال وزارت دادگستری آمریکا در تحقیقات مربوط به فعالیت‌های گذشته‌اش در افغانستان و ایران است و تاکنون نیز هیچ شکایتی علیه آن ثبت نشده است اما همچنان به دارایی‌های خود در ایران دسترسی ندارد.

با آغاز کار دونالد ترامپ برای دور دوم به عنوان رییس‌جمهوری آمریکا و سخت‌گیری مجدد در تحریم‌های جمهوری اسلامی، به نظر می‌رسد این شرکت برای دسترسی به دارایی‌هایش مسیر دشوارتری در پیش رو دارد.

  • تکرار تاریخی نتایج فشار حداکثری در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۴۰۴

    تکرار تاریخی نتایج فشار حداکثری در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۴۰۴

سال ۱۴۰۰، هم‌زمان با آغاز دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن و گشوده شدن پنجره فرصت برای احیای برجام، ام‌تی‌ان در صورت‌های مالی سالانه خود اعلام کرد ۲۰۴ میلیون دلار، عمدتا مربوط به بازپرداخت وام و سود نقدی در ایران دارد.

با این حال خبری درباره نقل و انتقال این پول منتشر نشد.

شرکت ام‌تی‌ان در ایران مالک سهام اقلیت شرکت ایرانسل است؛ شرکتی که ۵۱ درصد سهام آن در اختیار شرکت گسترش الکترونیک سینا قرار دارد. این شرکت یکی از شرکت‌های اقماری «بنیاد مستضعفان» است که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند.

بر اساس صورت مالی سال ۱۳۹۵ بنیاد مستضعفان، ایرانسل بالاترین سوددهی را در بین شرکت‌های این بنیاد داشته.

ایرانسل از سهامداران اصلی تاکسی اینترنتی اسنپ نیز به‌شمار می‌رود.

حکومت بر بستر خشک شده رودخانه زاینده‌رود جشن برگزار می‌کند

۱۴ شهریور ۱۴۰۴، ۲۲:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

در پی انتشار تصاویری از خشک شدن رودخانه زاینده‌رود و آماده‌سازی کف آن برای برگزاری مراسم‌ از سوی حکومت، خبرگزاری ایمنا به نقل از معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان گزارش داد که جشن‌های حکومتی با موضوع مذهبی از ۱۵ تا ۱۸ شهریورماه در پل خواجو برگزار خواهد شد.

انتشار تصاویر نصب تجهیزات جشن خیابانی بر بستر زاینده‌رود با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی مسئولان و کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. برخی کاربران به همزمانی برگزاری این جشن‌ها با ماه شهریور و سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ اشاره کردند و برخی دیگر یادآور شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای به چشم معترضان و کشاورزانی شدند که در آذرماه ۱۴۰۰ به بی‌آبی زاینده‌رود اعتراض کرده بودند.

مقام‌های حکومت ایران در روزهای اخیر بارها بر برگزاری مراسم هنری برای «افزایش نشاط» مردم و همچنین افزایش «وحدت و وفاق» تاکید کرده‌اند.

با این حال برگزاری مراسم مذهبی و حکومتی در زاینده‌رود با واکنش مواجه شده است. حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «مگر خشکاندن زاینده‌رود کار کوچکی است؟ اصلاً باید جشن بگیرند و از همه دنیا مهمان دعوت کنند.» او اشاره کرد که «مگر کسانی که طی چند دهه توانستند نصف جهان را ویران کنند، کم‌لیاقت‌اند؟ چرا جشن نگیرند؟ چرا شادی نکنند؟ حتی باید به خودشان جایزه بدهند!»