گروسی از آمادگی تهران برای آغاز مجدد «گفتوگوهای فنی» خبر داد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از آمادگی جمهوری اسلامی برای از سرگیری «گفتوگوهای فنی» بر سر برنامه هستهای خود خبر داد.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از آمادگی جمهوری اسلامی برای از سرگیری «گفتوگوهای فنی» بر سر برنامه هستهای خود خبر داد.
گروسی جمعه سوم مرداد در مصاحبه با خبرنگاران در سنگاپور گفت آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران پیشنهاد داده درباره «چگونگی از سرگیری یا آغاز مجدد» بازرسیها گفتوگو کند.
او اضافه کرد: «برنامه ما این است که احتمالا ابتدا گفتوگوها را با جزییات فنی آغاز کنیم و در مراحل بعدی به مشورتهای سطح بالا بپردازیم.»
به گفته گروسی، «تیمهای فنی» اعزامی به ایران در این مرحله شامل بازرسان آژانس نخواهند بود.
کاظم غریبآبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، اول مرداد تایید کرد تیم فنی آژانس بینالمللی برای مذاکره، و نه بازرسی، راهی ایران خواهد شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز سوم مرداد از سفر معاون مدیرکل آژانس به ایران «طی چند هفته آینده» خبر داد و در عین حال تاکید کرد «هیچ برنامهای برای بازدید» از تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی که در حملات اخیر آمریکا و اسرائیل آسیب دیدهاند، در دستور کار قرار ندارد.
او اضافه کرد: «مبنا و چارچوب تعامل ما با آژانس، قانون اخیر مصوب مجلس است که همکاری با آژانس را منوط به کسب مجوز و هماهنگی لازم با شورای عالی امنیت ملی کرده است.»
گروسی: اطلاعاتی درباره سرنوشت ذخایر اورانیوم ایران در دست نیست
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه سخنان خود در سنگاپور اعلام کرد جمهوری اسلامی تاکنون در خصوص سرنوشت ذخایر اورانیوم غنیشده خود اطلاعرسانی نکرده است.
گروسی گفت حکومت ایران درباره وضعیت ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا و محل نگهداری آن، اطلاعاتی در اختیار آژانس قرار نداده است.
او افزود: «به همین دلیل، بسیار حائز اهمیت است که هرچه زودتر وارد عمل شویم و بتوانیم بازرسیهای خود را آغاز کنیم.»
گروسی تاکید کرد جمهوری اسلامی باید در خصوص فعالیتها و تاسیسات هستهای خود «شفاف» باشد.
در هفتههای اخیر گمانهزنیها درباره سرنوشت برنامه هستهای جمهوری اسلامی، بهویژه ذخایر اورانیوم غنیشده ایران، پس از حملات آمریکا به تاسیسات نطنز، فردو و اصفهان در اول تیر بالا گرفته است.
هرچند دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، بارها از «نابودی کامل» برنامه هستهای تهران پس از این حملات سخن گفته، اما با توجه به خروج بازرسان آژانس بینالمللی از ایران و تصمیم جمهوری اسلامی برای تعلیق همکاریها با این نهاد، هنوز گزارش تاییدشدهای در این خصوص منتشر نشده است.
فرانسه، بریتانیا و آلمان، موسوم به تروئیکای اروپایی، سوم مرداد مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی را در استانبول از سرگرفتند.
پایگاه خبری فایننشالتایمز گزارش داد در صورتی که جمهوری اسلامی با شروطی از جمله از سرگیری مذاکرات با واشینگتن و همکاری با بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی موافقت کند، کشورهای اروپایی آمادهاند ضربالاجل بازگشت تحریمهای بینالمللی در قالب مکانیسم ماشه را تمدید کنند.