اسرائیل بودجه نظامی خود را برای اجرای طرحهای نظامی ۱۲ میلیارد دلار افزایش داد
دولت اسرائیل از توافق میان وزارتخانههای دارایی و دفاع برای افزودن ۴۲ میلیارد شِکِل (معادل ۱۲.۵ میلیارد دلار) به بودجه دفاعی در ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ خبر داد. به گفته مقامهای اسرائیلی، این افزایش در پاسخ به «چالشهای امنیتی پیشرو» و برای پیشبرد طرحهای فوری دفاعی صورت گرفته است.
وزارتخانههای دارایی و دفاع اسرائیل ۲۶ تیر ماه در بیانیهای مشترک اعلام کردند که این منابع جدید به وزارت دفاع اجازه میدهد تا «قراردادهای فوری و حیاتی برای تامین تجهیزات مورد نیاز امنیت ملی» را نهایی کند.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل گفت این بودجه جدید «هزینههای مربوط به نبردهای شدید در غزه را پوشش میدهد و همزمان برای تمامی تهدیدها از جنوب، شمال و جبهههای دورتر آمادگی ایجاد میکند.»
بر اساس گزارش رسانههای اسرائیلی، ارتش و نهادهای دفاعی خواستار ۶۰ میلیارد شِکِل اضافی برای تامین مالی جنگ احتمالی با جمهوری اسلامی و اجرای عملیات نظامی تحت عنوان «ارابههای گدعون» شده بودند؛ دو طرحی که در بودجه اولیه سال ۲۰۲۵ گنجانده نشده بود.
با این حال، مقامهای وزارت دارایی در ابتدا با این درخواست مخالفت کرده بودند. یکی از مقامات این وزارتخانه در اظهارنظری تند گفته بود: «ارتش هر کاری دلش میخواهد میکند.»
تقویت ذخایر و توانمندیهای دفاعی
در حال حاضر، هزینه سالانه دفاعی اسرائیل ۱۱۰ میلیارد شِکِل معادل ۹ درصد تولید ناخالص داخلی است. این رقم بخشی از بودجه کل ۷۵۶ میلیارد شِکِلی سال ۲۰۲۵ است.
خط آتشبس بین بلندیهای جولان تحت اشغال اسرائیل و سوریه، در بحبوحه درگیریهای جاری در مناطق دروزینشین سوریه
امیر بارام، مدیرکل وزارت دفاع گفت: «بودجه اضافی به این وزارتخانه اجازه میدهد فورا قراردادهایی برای خرید سلاح و مهماتی که ذخایر آنها کاهش یافته امضا کند و از عملیاتهای جاری ارتش پشتیبانی کند.»
به گفته بارام، این بودجه همچنین امکان آغاز برنامههای توسعهای را فراهم میکند که هدف آن حفظ برتری کیفی ارتش اسرائیل در سامانههای آینده است.
آمادگی برای سناریوهای مختلف
یسرائیل کاتز، وزیر دفاع گفت: «دشمنان آشکارا میگویند قصد نابودی ما را دارند... برای همین ما به برتری کامل نظامی، فناورانه و عملیاتی نیاز داریم.»
همزمان، وزارت دفاع اعلام کرد قراردادی با صنایع هوافضای اسرائیل امضا کرده است تا تولید انبوه سامانه پدافندی «اَرو» را تسریع کند.
سامانه ارو که با همکاری سازمان دفاع موشکی آمریکا طراحی شده، برای رهگیری موشکهای بالستیک ساخته شده است و در درگیریهای اخیر با حماس و جمهوری اسلامی عملکرد موفقی داشته است.
بارام گفت: «تعداد بالای رهگیریهای موفق ارو جانهای زیادی را نجات داد و خسارات اقتصادی را بهطور قابل توجهی کاهش داد.»
این وزارتخانه ۲۵ تیرماه قراردادی ۲۰ میلیون دلاری با صنایع تسلیحاتی اسرائیل برای تامین تیربارهای پیشرفته امضا کرد تا توان آتش نیروهای زمینی ارتش اسرائیل را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که حملات مرگبار حماس آغاز شد، عملیات نظامی گستردهای را در غزه آغاز کرده است.
در همین مدت، این کشور با حزبالله در لبنان جنگیده و یک نبرد هوایی ۱۲ روزه با حکومت ایران را نیز پشت سر گذاشته است.
در این هفته نیز اسرائیل پس از تهدید نیروهای دولتی سوریه در جنوب این کشور، حملاتی هوایی به سوریه انجام داد.
در ۲۱ ماه گذشته، سامانههای پدافند موشکی اسرائیل تقریبا بهصورت روزانه در حال رهگیری موشکهایی بودهاند که از سوی حزبالله، جمهوری اسلامی و حوثیهای یمن شلیک میشدند.