پاراگوئه یکی از تنها ۱۲ کشوری است که روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان دارد؛ جزیرهای که چین آن را بخشی از خاک خود میداند. پاراگوئه تنها کشور آمریکای جنوبی است که این روابط رسمی را حفظ کرده است. وزارت خارجه تایوان از اظهارنظر فوری درباره این خبر خودداری کرد.
بلیز، کشور آمریکای مرکزی، هم اعلام کرد این کشور در جریان سفر رییسجمهور تایوان به قاره آمریکا میزبان او خواهد بود.
کریم موسی، وزیر کشور بلیز، به رویترز گفت این کشور در جریان سفر برنامهریزیشده لای چینته به منطقه از او میزبانی خواهد کرد.
بلیز و گواتمالا تنها کشورهای آمریکای مرکزی هستند که روابط دیپلماتیک خود را با تایوان حفظ کردهاند. با این حال، پارلمان منطقهای در سال ۲۰۲۳ به اخراج تایوان و جایگزینی آن با چین، که این جزیره را یک استان خود میداند، رای داد.
سفر رهبر تایوان پس از آن انجام میشود که این کشور ۱۸ تیر رزمایش نظامی سالانه خود را با هدف افزایش آمادگی در برابر حمله احتمالی چین آغاز کرد.
نیروهایی چینی در ماههای اخیر با تعقیب و آزار شناورهای تایوانی در اطراف جزایر نزدیک به سواحل چین، تنشها را افزایش دادهاند.
مقامهای تایوانی بیم آن دارند که پکن بتواند در پوشش این مزاحمتهای بهظاهر جزیی، تهاجمی نظامی را آغاز کند.
روزنامه فایننشال تایمز شنبه ۲۱ تیر گزارش داد البریج کالبی، معاون وزارت دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری، در ماههای اخیر با مقامهای دفاعی ژاپن و استرالیا دیدار داشته و بر این متحدان خود در منطقه اقیانوس هند و آرام فشار آورده تا موضع خود را در قبال سناریوی درگیری در تایوان روشن کنند.