دهها نماینده پارلمان بریتانیا خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شدند

۵۹ نماینده پارلمان بریتانیا در نامهای به دیوید لمی، وزیر امور خارجه این کشور، خواستار اقدام فوری دولت بریتانیا برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین شدند.
۵۹ نماینده پارلمان بریتانیا در نامهای به دیوید لمی، وزیر امور خارجه این کشور، خواستار اقدام فوری دولت بریتانیا برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین شدند.
اسکاینیوز شنبه ۲۱ تیر گزارش داد تمامی امضاکنندگان این نامه از اعضای حزب کارگر هستند.
آنها هشدار دادند در صورتی که کشور فلسطین به رسمیت شناخته نشود، این موضوع سبب تضعیف «سیاست ما» در حمایت «از راهحل دوکشوری» میشود و «این تصور را به وجود میآوریم که وضعیت کنونی میتواند ادامه یابد و شاهد محو تدریجی و الحاق عملی سرزمین فلسطینی [به اسرائیل] باشیم.»
این ۵۹ نماینده در نامه خود پنج خواسته مشخص را از دولت بریتانیا مطرح کردند که از آن جمله میتوان به ادامه حمایت از آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا)، تلاش برای آزادی گروگانهای در بند حماس و به رسمیت شناختن کشور فلسطین اشاره کرد.
آنها همچنین خواستار ازسرگیری کامل و بدون مانع ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و بازنگری و اعمال محدودیت در روابط تجاری و مالی با شهرکهای غیرقانونی اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن شدند.
پیشتر در ۱۹ تیر، امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، در یک نشست خبری مشترک با کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، به موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین پرداخت.
مکرون در این نشست گفت: «امروز همکاری برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین و آغاز این پویش سیاسی، تنها مسیر دستیابی به صلح است.»
پیشتر نیز در چهارم خرداد، دولت مالت از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن فلسطین خبر داد. اسپانیا، نروژ، ایرلند و اسلوونی نیز سال گذشته دست به چنین اقدامی زده بودند.
انتقاد از طرح ساخت «شهر بشردوستانه» در رفح
۵۹ نماینده پارلمان بریتانیا در ادامه نامه خود از اظهارات اخیر یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در خصوص ساخت یک «شهر بشردوستانه» برای اسکان آوارگان فلسطینی در جنوب نوار غزه انتقاد کردند و آن را تلاشی برای «پاکسازی قومی» در این باریکه خواندند.
آنها به نقل از مایکل سفارد، وکیل برجسته حقوق بشر اسرائیلی، نوشتند اظهارات کاتز «طرحی عملیاتی برای ارتکاب جنایت علیه بشریت» است که در نهایت، با هدف آماده کردن شرایط برای «اخراج» فلسطینیان از نوار غزه دنبال میشود.
کاتز ۱۶ تیر اعلام کرد به ارتش و وزارت دفاع اسرائیل دستور داده است طرحی را برای ایجاد یک «شهر بشردوستانه» بر ویرانههای رفح تهیه و اجرا کنند.
در مراحل ابتدایی این طرح، ۶۰۰ هزار آواره فلسطینی در این منطقه اسکان داده خواهند شد، اما اجازه خروج از آن را نخواهند داشت.
روزنامه گاردین نوشت این دومین بار در هفتههای اخیر است که نمایندگان حزب کارگر در نامهای از دولت بریتانیا خواستهاند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. با این حال، این نخستین بار است که امضاکنندگان چنین درخواستی نام خود را بهصورت علنی منتشر کردهاند.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، ۱۷ تیر در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در کاخ سفید اعلام کرد طرح جابهجایی فلسطینیان از غزه با پیشرفتهایی همراه شده و آمریکا و اسرائیل در حال همکاری با کشورهایی هستند که از ساختن «آیندهای بهتر» برای فلسطینیان استقبال میکنند.