حمله موشکی حوثیها به فرودگاه تلآویو با موشک ایرانی و گروگان گرفتن خدمه یک کشتی
آمریکا اعلام کرد حوثیهای یمن پس از حمله مرگبار به یک کشتی باری در دریای سرخ، شماری از خدمه آن را گروگان گرفتند. همزمان، این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی از شلیک یک موشک به سوی فرودگاه بنگوریون تلآویو خبر داد.
حوثیها پنجشنبه ۱۹ تیر اعلام کردند با موشک ایرانی «ذوالفقار»، فرودگاه بنگوریون اسرائیل را هدف قرار دادند.
موشک بالستیک ذوالفقار از جمله موشکهای زمین به زمین ساخت جمهوری اسلامی است که نخستین بار در رزمایش «پیامبر اعظم» در سال ۱۴۰۰ رونمایی شد.
ارتش اسرائیل بامداد ۱۹ تیر اعلام کرد در پی حمله موشکی حوثیها، آژیر هشدار حمله هوایی در شماری از مناطق اسرائیل به صدا درآمد.
ارتش افزود سامانههای دفاعی این کشور موشک حوثیها را رهگیری و سرنگون کردند.
حمله جدید حوثیها به فرودگاه بنگوریون در شرایطی صورت گرفت که با برقراری آتشبس، جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل متوقف شده است.
نگرانیها از تشدید حملات مرگبار حوثیها در دریای سرخ
در پی حمله حوثیهای یمن به یک کشتی باری در دریای سرخ، چهار نفر جان باختند و شماری از خدمه نیز گروگان گرفته شدند.
این دومین بار در روزهای اخیر بود که حمله حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به یک کشتی در آبهای منطقه، به غرق شدن آن انجامد.
سیانان پنجشنبه ۱۹ تیر نوشت کشتی باری «اِتِرنیتی سی» ۲۵ خدمه داشت که از این تعداد، چهار نفر کشته شدند و شش تن پس از ۲۴ ساعت سرگردانی در آبهای منطقه نجات یافتند اما از سرنوشت ۱۵ خدمه دیگر هنوز اطلاعی در دست نیست.
حوثیها مسئولیت حمله به این کشتی را بر عهده گرفتند و خبر دادند شماری از کارکنان کشتی را در اختیار خود دارند.
تلاشها برای نجات اِتِرنیتی سی بینتیجه ماند و این کشتی در نهایت صبح چهارشنبه ۱۸ تیر در دریای سرخ غرق شد.
مدت کوتاهی پس از آغاز مناقشه حماس و اسرائیل و جنگ غزه، حوثیها حملات خود را به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختند.
دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند هم کشیده شده است.
این گروه نیابتی تهران بارها کوشیده است خاک اسرائیل را نیز هدف قرار دهد.
تظاهرات حوثیهای یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۱۳ تیر
تاکید آمریکا بر آزادی فوری خدمه کشتی اترنیتی سی
نمایندگی آمریکا در امور یمن حوثیها را به ربودن شماری از خدمه نجاتیافته کشتی اِتِرنیتی سی متهم کرد و خواستار آزادی فوری، ایمن و بدون قید و شرط آنها شد.
در سوی مقابل، سخنگوی حوثیها این اتهام را رد کرد و گفت نیروهای این گروه «برای نجات تعدادی از خدمه کشتی، ارائه مراقبتهای پزشکی و انتقال آنها به مکانی امن» وارد عمل شدند.
حوثیها ۱۵ تیر نیز یک کشتی دیگر با نام «مَجیک سیز» را هدف قرار دادند. این حمله به غرق شدن مجیک سیز انجامید اما تمامی خدمه آن نجات یافتند.
نهادهای اصلی صنعت کشتیرانی، از جمله اتاق بینالمللی کشتیرانی و شورای دریانوردی بینالمللی و بالتیک (BIMCO)، ۱۸ تیر در بیانیهای مشترک حملات مرگبار حوثیها را محکوم کردند و خواستار تقویت تدابیر امنیتی در منطقه شدند.
در این بیانیه آمده است: «این کشتیها با بیتوجهی کامل به جان دریانوردان غیرنظامی مورد حمله قرار گرفتهاند. این فاجعه بار دیگر ضرورت حمایت جدی کشورها برای محافظت از ناوگان تجاری و مسیرهای حیاتی دریایی را برجسته میکند.»
وزارت خارجه آمریکا ۱۸ تیر در بیانیهای حمله «تروریستی» و «بدون دلیل» حوثیها به کشتیهای باری غیرنظامی در دریای سرخ را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است ایالات متحده برای «محافظت از آزادی ناوبری و کشتیرانی تجاری در برابر حملات تروریستی» حوثیهای مورد حمایت تهران، «اقدامات لازم» را در دستور کار قرار خواهد داد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، ۱۶ اردیبهشت اعلام کرد حوثیها با توقف حملات به کشتیهای آمریکایی موافقت کردهاند و به همین دلیل، واشینگتن بمباران مواضع حوثیها در یمن را متوقف میکند.