• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ابطحی، فعال اصلاح‌طلب، به خامنه‌ای: «آقا آمد، با ایران آمد»

۱۵ تیر ۱۴۰۴، ۰۰:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از نزدیکان محمد خاتمی، در واکنش به حضور علی خامنه‌ای در انظار عمومی پس از غیبت طولانی مدت او درپی حمله‌های اسرائیل، در ایکس نوشت: «آقا آمد، با ایران آمد. در اوج بازی روانی دشمن، آرامبخش‌ترین اتفاق، بودنش و دیده شدنش بود.»

آخرین حضور علنی خامنه‌ای مربوط به ۲۱ خرداد، دو روز پیش از آغاز حمله اسرائیل بود که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

پربازدیدترین‌ها

«زرادخانه شناور» توسط نیروهای نظامی ایران در دریای عمان توقیف شد
۱

«زرادخانه شناور» توسط نیروهای نظامی ایران در دریای عمان توقیف شد

۲

رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

۳

هشدار ترامپ به جمهوری اسلامی: صبرم رو به پایان است

۴

رییس سیا در سفر به هاوانا پیام ترامپ را به مقام‌های کوبایی منتقل کرد

۵

۶ کشور عربی با شکایت از جمهوری اسلامی به شورای امنیت خواستار دریافت غرامت از تهران شدند

انتخاب سردبیر

  • یک زن متاهل در افغانستان گفت طالبان قصد دارد او را به ازدواج مرد دیگری درآورد

    یک زن متاهل در افغانستان گفت طالبان قصد دارد او را به ازدواج مرد دیگری درآورد

  • رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

    رسانه‌ها در آمریکا از درگیری‌های فیزیکی در پشت صحنه دیدار ترامپ و شی خبر دادند

  • شی ممکن است به ترامپ در موضوع ایران کمک کند، اما این کمک هزینه‌ای دارد
    تحلیل

    شی ممکن است به ترامپ در موضوع ایران کمک کند، اما این کمک هزینه‌ای دارد

  • آمریکا برای شناسایی یک مامور سابق ضدجاسوسی و عوامل تولید پهپاد سپاه پاداش تعیین کرد

    آمریکا برای شناسایی یک مامور سابق ضدجاسوسی و عوامل تولید پهپاد سپاه پاداش تعیین کرد

  • شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد
    گزارش ویژه

    شب‌هایی که بیمارستان الغدیر صحنه جنایت شد

  • ترامپ وارد پکن شد؛ انتظارهای بزرگ با دستور کار مبهم

    ترامپ وارد پکن شد؛ انتظارهای بزرگ با دستور کار مبهم

•
•
•

مطالب بیشتر

اختلال سراسری اینترنت در ایران پس از دو ساعت برطرف شد

۱۴ تیر ۱۴۰۴، ۲۳:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان بین‌المللی «نت‌بلاکس»، که وضعیت آزادی اینترنت در جهان را رصد می‌کند، اعلام کرد داده‌های زنده شبکه نشان می‌دهد یک اختلال گسترده در اتصال اینترنت در ایران رخ داده است.

این اختلال، گزارش‌های فراوان کاربران داخل کشور را که از ناتوانی در دسترسی به اینترنت جهانی خبر داده‌اند، تایید می‌کند.

ساعاتی بعد از انتشار خبر اولیه، نت‌بلاکس اعلام کرد که خدمات اینترنت در ایران پس از یک اختلال سراسری تا حد زیادی بازیابی شده است. مدت زمان اختلال حدود ۲ ساعت بوده است.

پیش از این نت‌بلاکس خبر داده بود که قطعی سراسری شامگاه جمعه ۱۵ تیر به‌وقت ایران رخ داده و مناطق مختلف کشور را تحت‌تاثیر قرار داده است. کارشناسان این نهاد گفته بودند اختلال شناسایی‌شده نه به مشکلات فنی، بلکه به «اقدام عمدی از سوی نهادهای حکومتی» شباهت دارد.

نت‌بلاکس یادآور شده است که این رویداد تنها چند هفته پس از قطع گسترده ارتباطات مخابراتی در جریان درگیری ۱۲ روزه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل رخ می‌دهد؛ اقدامی که از سوی مقام‌های امنیتی ایران و به بهانه «حفظ امنیت ملی» اجرا شد، اما با واکنش‌های منفی گسترده در داخل و خارج مواجه شد.

به‌نوشته این سازمان، تکرار قطع اینترنت در فاصله کوتاه پس از بحران نظامی اخیر، نشانه‌ای نگران‌کننده از افزایش کنترل حکومتی بر جریان آزاد اطلاعات در ایران است. کاربران ایرانی نیز در شبکه‌های اجتماعی از اختلال در دسترسی به وب‌سایت‌ها، سرویس‌های پیام‌رسان و خدمات ایمیل خبر داده‌اند.

خبرگزاری رسمی دولت در ایران، ایرنا، به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت گزارش داد که ارتباط بین‌الملل برخی مسیرهای زیرساختی کشور دچار مشکل شده و این اختلال به‌صورت سراسری در بیشتر ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت (ISP) رخ داده است.

با این حال مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی تاکنون درباره این اختلال واکنشی نشان نداده‌اند.

  • جنگ، قطع اینترنت، اضطراب؛ امکان ارتباط با ایران از بین رفته است

    جنگ، قطع اینترنت، اضطراب؛ امکان ارتباط با ایران از بین رفته است

انتقاد کاربران از «رانت اینترنت» و حضور «ارتش سایبری» حکومت در فضای مجازی

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از وجود «رانت اینترنت» خبر دادند و گفتند چهره‌های حکومتی و اعضای «ارتش سایبری» جمهوری اسلامی همچنان به اینترنت دسترسی دارند و فعالیت آن‌ها به‌طور محسوسی افزایش یافته است.

کاربری با نام مریم در شبکه اجتماعی ایکس با انتقاد از «رانت اینترنت» گفت حجم پیام‌ها در حمایت از حکومت پس از قطع اینترنت بیشتر شده و این نشان می‌دهد جمهوری اسلامی با اعمال محدودیت بر فضای مجازی تنها به دنبال «ساکت کردن مخالفان و منتقدان» است.

کاربری با نام سهیل هم به حضور گسترده «سایبری‌ها» در فضای مجازی پرداخت و گفت «مردم که اینترنت ندارند» و باید «سایبری‌ها هم اینترنتشون قطع بشه تا این‌قدر رو اعصاب نرن».

کاربری با نام مسعود نیز به حضور چهره‌های وابسته به حکومت، نظیر محمدجواد ظریف، محمدجواد آذری جهرمی و رضا رشیدپور، در ایکس اشاره کرد و از آن‌ها پرسید با توجه به قطع اینترنت، چگونه در فضای مجازی حضور دارند.

پیش‌تر و در ۲۹ خرداد، ظریف اعلام کرد حساب او در ایکس محدود شده است.

وزیر پیشین امور خارجه جمهوری اسلامی خطاب به ایلان ماسک، مالک این پلتفرم، نوشته بود: «چرا ایکس تیک آبی من را حذف و حسابم را محدود کرده، آن هم دقیقا زمانی که جهان بیش از همیشه نیاز دارد همه واقعیت‌ها را بداند؟»

انتشار این پیام هم‌زمان با قطع گسترده اینترنت در ایران با انتقاد شدید کاربران مواجه شده بود.

یکی از آن‌ها در همین خصوص گفته بود: «کسی که برای دومین بار اینترنت رو برای ۹۰ میلیون ایرانی قطع کرده، داره در حال حاضر گریه می‌کنه که دیگه تیک آبی نداره.»

اسرائیل هیوم: خامنه‌ای در پی احیای مشروعیت از دست‌رفته است

۱۴ تیر ۱۴۰۴، ۲۲:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

در نخستین حضور عمومی خود پس از حملات گسترده هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۱۴ تیر و هم‌زمان با تاسوعا، یکی از روزهای مورد احترام در تقویم شیعیان، در یک مراسم رسمی عزاداری حضور یافت.

نشریه اسرائیل هیوم با اشاره به غیبت ۲۲ روزه علی خامنه‌ای، رهبر ۸۶ ساله جمهوری اسلامی، در پی حملات هوایی اسرائیل در خردادماه ـ حملاتی که به نوشته این نشریه برخی مراکز فرماندهی و تصمیم‌گیری را هدف قرار داده بودند ـ نوشت: خامنه‌ای که طی سه هفته گذشته از دید عموم پنهان بود، به‌دلیل نگرانی از حملات احتمالی نیروی هوایی اسرائیل به پناهگاه‌های فرماندهی، در مخفی‌گاه به‌سر می‌برده است.

این غیبت ناگهانی، به نوشته این روزنامه، موجی از شایعات درباره وضعیت جسمی، توان رهبری و حتی زنده‌بودن او را در ایران و خارج از کشور برانگیخته بود.

انتشار پیام از پناهگاه؛ ادعای پیروزی و تهدید به انتقام

هفته گذشته، پیش از حضور علنی روز شنبه، خامنه‌ای با انتشار یک پیام ویدئویی از پیش ضبط‌شده، مدعی شد که جمهوری اسلامی در برابر اسرائیل و ایالات متحده به پیروزی دست یافته است. به گزارش اسرائیل هیوم، او در این پیام، ضمن «تبریک پیروزی ملت ایران بر رژیم صهیونیستی»، ادعا کرد که اسرائیل «تقریباً زیر ضربات جمهوری اسلامی در هم شکسته است.»

خامنه‌ای در ادامه با نادیده‌گرفتن تاثیر حملات اسرائیل و آمریکا بر زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفت واشینگتن «چیز مهمی به‌دست نیاورد» و رفتار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را «نمایشی برای مردم آمریکا» توصیف کرد.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین با اشاره به حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی در قطر، گفت جمهوری اسلامی «سیلی سختی» به آمریکا وارد کرده، اما بنا بر اطلاعات منتشرشده در رسانه‌های غربی، این حمله پس از تخلیه کامل پایگاه انجام شده و به گفته ترامپ از پیش با طرف آمریکایی هماهنگ شده بود.

با این‌حال، خامنه‌ای در همان پیام، هشدار داد که هرگونه تهاجم آینده به ایران «با بهایی سنگین» مواجه خواهد شد و افزود: «کشور ما قوی است و هرگز تسلیم نمی‌شود.»

  • اولین حضور خامنه‌ای در یک مراسم عمومی پس از ۲۲ روز زندگی مخفیانه

    اولین حضور خامنه‌ای در یک مراسم عمومی پس از ۲۲ روز زندگی مخفیانه

ظهور دوباره در روز تاسوعا؛ نمادسازی هدفمند از مظلومیت نظام

اسرائیل هیوم می‌نویسد، انتخاب روز تاسوعا برای بازگشت خامنه‌ای به صحنه عمومی، حامل بار سنگین نمادین و پیام‌رسانی سیاسی بود. یک روز پیش از عاشورا، روز شهادت حسین بن علی، نوه پیامبر اسلام در نبرد کربلا در سال ۶۸۰ میلادی، برای بیش از ۱۳ قرن محور عزاداری شیعیان بوده و در جمهوری اسلامی همواره بستری برای نمایش ایدئولوژیک قدرت و مظلومیت نظام تلقی شده است.

به‌نوشته این روزنامه اسرائیلی، هرچند خامنه‌ای و پیش از او روح‌الله خمینی، با نمایش‌های افراطی مانند قمه‌زنی در آیین‌های محرم مخالفت کرده‌اند، اما ظهور ناگهانی رهبر جمهوری اسلامی در این روز خاص، پیامی آشکار برای مخاطبان داخلی و خارجی داشت: بازنمایی جمهوری اسلامی به‌عنوان «جبهه مظلوم» در رویارویی با اسرائیل و ایالات متحده.

اسرائیل هیوم تحلیل می‌کند که این بازگشت حساب‌شده در تاسوعا، در تلاش برای هم‌ذات‌پنداری نظام جمهوری اسلامی با روایت تاریخی کربلا صورت گرفته و هدف آن احیای مشروعیت آسیب‌دیده رهبری، پس از حملات موفق اسرائیل به عمق خاک ایران و گسترش شایعات درباره وضعیت خامنه‌ای بوده است.

اولین حضور خامنه‌ای در یک مراسم عمومی پس از ۲۲ روز زندگی مخفیانه

۱۴ تیر ۱۴۰۴، ۲۰:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در مراسم عزاداری به مناسبت عاشورا در حسینیه دفتر خود حاضر شد و به غیبت طولانی‌اش از عرصه عمومی پایان داد.

رسانه‌های حکومتی شامگاه شنبه ۱۴ تیر تصاویر ورود خامنه‌ای به این مراسم عزاداری را پخش کردند.

آخرین حضور علنی رهبر جمهوری اسلامی مربوط به ۲۱ خرداد، و دو روز پیش از آغاز حمله اسرائیل بود که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

خامنه‌ای پس از آن در هیچ مراسم عمومی حضور نیافت و تنها سه پیام ویدیویی درباره جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل از مخفیگاه خود منتشر کرد.

این وضعیت برای خامنه‌ای که بارها گفته بود در روز جنگ لباس رزم خواهد پوشید، پیامدهای سنگین تبلیغاتی و سیاسی داشته است.

حساب کاربری فارسی سازمان موساد در شبکه ایکس ۱۴ تیر با انتشار پیامی، شایعات مربوط به مرگ خامنه‌ای را رد کرد و نوشت او زنده است.

در این پیام آمده: «با قاطعیت شایعات مربوط به مرگ خامنه‌ای را تکذیب می‌کنیم. مجددا تاکید می‌نماییم که او در قید حیات است.»

درخواست خامنه‌ای برای مداحی بر اساس ترانه «ایران» محمد نوری

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، گزارش داد خامنه‌ای در مراسم عزادارای شب عاشورا از محمود کریمی، مداح حکومتی، خواست نوحه‌ای را اجرا کند که پیش‌تر بر اساس ترانه «ایران» با صدای محمد نوری بازخوانی کرده بود.

جمهوری‌اسلامی که در سرود رسمی آن حتی یک‌بار نام ایران برده نشده و در قانون اساسی‌اش نیز نام ایران زیر سایه اسلام قرار دارد، در روزهای اخیر و به‌دنبال رویارویی نظامی با اسرائیل به مفاهیم ملی پناه برده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، ششم تیر در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت در جریان جنگ اخیر جمهوری اسلامی و اسرائیل، او خامنه‌ای را از مرگی «بسیار زشت و خفت‌بار» نجات داده است.

ترامپ اضافه کرد: «من دقیقا می‌دانستم او در کجا پنهان شده بود و اجازه ندادم که اسرائیل یا نیروهای مسلح ایالات متحده، که بی‌هیچ شکی بزرگ‌ترین و قدرتمندترین ارتش جهان هستند، جان او را بگیرند.»

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای این اظهارات را «موهن و خلاف شئونات اخلاقی و دیپلماتیک» و ناقض «اصول و ارزش‌های مشترک جهانی و مفاد منشور ملل متحد مبنی بر احترام به حق تعیین سرنوشت ملت‌ها» دانست.

خامنه‌ای از سال ۱۳۶۸ و پس از مرگ روح‌الله خمینی، رهبری جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.

ایرانِ منزوی و در جست‌وجوی متحد، به بریکس چشم دوخته است

۱۴ تیر ۱۴۰۴، ۱۹:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

نشریه نیویورک‌تایمز گزارش داد جمهوری اسلامی زیر ضربات جنگی ۱۲ روزه، در خاورمیانه عمدتا تنها و ضعیف مانده، اما در نقاط دیگری از جهان در جست‌وجوی متحد است و چشم به بریکس دوخته. با این‌ حال، حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، انسجام ائتلاف اقتصادهای نوظهور را به چالش کشیده است.

جمهوری اسلامی یک‌شنبه ۱۵ تیر در نشست دو روزه گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در ریودوژانیرو حضور خواهد یافت.

برای جمهوری اسلامی که عضو تازه‌وارد بریکس به‌ شمار می‌رود، این نشست فرصتی برای نشان دادن این تصویر به جامعه بین‌المللی است که با وجود تحریم‌ها و تهدید به حملات نظامی بیشتر به‌خاطر برنامه هسته‌ای‌اش، همچنان متحدان قدرتمندی دارد.

گروه بریکس پس از حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران در جریان جنگ اخیر، با انتشار بیانیه‌ای «نگرانی شدید» خود را ابراز داشت و این حملات را «ناقض» قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل خواند.

با این حال، این ائتلاف که اعضای آن بیش از نیمی از جمعیت جهان را نمایندگی می‌کنند، از انتقاد مستقیم از اسرائیل یا آمریکا خودداری کرد.

درخواست جمهوری اسلامی برای عضویت در این سازمان در زمان ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی پذیرفته شد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بهمن ۱۴۰۳ مشکل عمده حکومت ایران را «آویزان شدن به دلار» خواند و تاکید کرد سامانه مالی بریکس و تبادلات مالی با ارزهای کشورهای عضو آن، «کمک بزرگی به حل این مشکل خواهد کرد».

100%

بریکس در بوته آزمایش

در پشت صحنه، اختلاف‌نظرها بر سر اینکه کشورهای عضو باید با چه شدتی حملات اسرائیل و آمریکا را محکوم کنند، جاه‌طلبی‌های این ائتلاف برای بازتعریف توازن قدرت جهانی و ایجاد وزنه‌ای در برابر غرب را به بوته آزمایش گذاشته است.

الیور اشتونکل، کارشناس مسائل بریکس و استاد موسسه گتولیو وارگاس در برزیل، به نیویورک‌تایمز گفت: «هیچ‌گونه هم‌سویی واقعی درباره ایران وجود ندارد. بنابراین نتیجه، اتخاذ موضعی بسیار بی‌خطر [از سوی اعضای بریکس] بود.»

گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ با هدف تقویت نفوذ بزرگ‌ترین اقتصادهای نوظهور جهان شکل گرفت.

این گروه از آن زمان به‌تدریج گسترش یافت و اکنون کشورهایی چون مصر، اتیوپی، اندونزی، ایران و امارات متحده عربی را نیز در بر می‌گیرد.

برخلاف ناتو که همکاری نظامی در آن محوریت دارد، بریکس تمرکز خود را بر دستور کار اقتصادی و ژئوپولیتیکی قرار داده، هرچند در تحقق اهداف مشخص خود تاکنون پیشرفت چشمگیری نداشته و بیشتر به‌عنوان ائتلافی نمادین شناخته شده است.

تحلیل‌گران انتظار دارند تهران از نشست پیشِ‌ رو برای جلب حمایت قوی‌تر از سوی این گروه استفاده کند؛ به‌ویژه در بیانیه نهایی که انتظار می‌رود در پایان نشست منتشر شود.

  • تقویت مجدد برنامه موشکی؛ کشتی حامل مواد لازم برای سوخت موشک از چین به بندرعباس رسید

    تقویت مجدد برنامه موشکی؛ کشتی حامل مواد لازم برای سوخت موشک از چین به بندرعباس رسید

جمهوری اسلامی تایید کرده هیاتی را به برزیل اعزام خواهد کرد، اما هنوز مشخص نیست چه کسی در راس این هیات حضور خواهد داشت.

گزارشی رسمی نیز درباره احتمال دیدارهای دوجانبه میان هیات جمهوری اسلامی با نمایندگان روسیه یا چین منتشر نشده است.

سانم واکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای اندیشکده چتم هاوس، در مصاحبه با نیویورک‌تایمز گفت: «ظاهرِ عضویت در بریکس در حال حاضر برای ایران بسیار مهم است.»

با این حال، واکنش‌های متفاوت اعضای بریکس به حملات اخیر علیه ایران، نشان‌دهنده تنش‌ها و ناهماهنگی‌هایی است که در پی گسترش سریع و تنوع فزاینده اعضای این بلوک به‌ وجود آمده است.

بر اساس تحلیل نیویورک‌تایمز، کشورهای تازه‌وارد دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به نقش این بلوک در سطح جهان دارند.

پائولو نوگویرا باتیستا جونیور، اقتصاددان و معاون پیشین بانک توسعه بریکس، گفت: «هرچه کشورهای بیشتری پشت میز باشند، رسیدن به اجماع دشوارتر می‌شود.»

عباس عراقچی در میان وزرای خارجه چین و روسیه
100%
عباس عراقچی در میان وزرای خارجه چین و روسیه

تفاوت دیدگاه کشورهای عضو بریکس درباره جنگ ۱۲ روزه

چین و روسیه بریکس را ابزاری برای به چالش کشیدن نفوذ آمریکا در عرصه ژئوپولیتیک و ساز و کارهای تصمیم‌گیری جهانی می‌دانند و برای گسترش این گروه تلاش کرده‌اند.

روسیه حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را اقدامی توجیه‌ناپذیر و «تجاوزکارانه» توصیف کرد و چین نیز خواستار «خویشتن‌داری» و گفت‌وگو برای حل و فصل بحران شد.

برزیل، میزبان نشست بریکس، حملات به ایران را محکوم کرد و هم‌زمان کوشید تا روابطش با ایالات متحده، دومین شریک تجاری‌ این کشور پس از چین، دچار تنش نشود.

به گفته تحلیل‌گران، لولا دا سیلوا، رییس‌جمهوری برزیل، در برابر فشارهای روسیه و چین برای تبدیل بریکس به ائتلافی ضدغربی مقاومت کرده و این گروه را ابزاری برای افزایش صدای کشورهای در حال توسعه خوانده است.

اشتونکل در همین راستا گفت: «برزیل دنبال دردسر نیست. این کشور به آمریکا بسیار نزدیک‌تر از ایران است و دلیلی ندارد وارد این درگیری شود.»

هند نیز که روابط نزدیکی با آمریکا دارد، در موضوعاتی چون حمله به ایران مواضعی متفاوت داشته است.

آفریقای جنوبی و اتیوپی هم در ابراز موضعی که به دوری از غرب منجر شود، محتاط بوده‌اند.

  • ترامپ کشورهای عضو بریکس را به اعمال تعرفه صد در صدی بر وارداتشان تهدید کرد

    ترامپ کشورهای عضو بریکس را به اعمال تعرفه صد در صدی بر وارداتشان تهدید کرد

تجربه‌های قبلی شکاف داخلی در بریکس

این نخستین‌ بار نیست که گروه بریکس در برابر یک مناقشه دچار شکاف داخلی می‌شود.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، این ائتلاف برای رسیدن به موضعی مشترک با مشکل مواجه شد.

بریکس تحریم‌های غرب علیه مسکو را مورد انتقاد قرار داد، اما به نقش روسیه در جنگ اشاره‌ای نکرد.

به گزارش رسانه‌های دولتی روسیه، حضور ولادیمیر پوتین در نشست ریودوژانیرو به شکل آنلاین و مجازی خواهد بود؛ تصمیمی که به نظر می‌رسد متاثر از حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی برای رییس‌جمهوری روسیه به‌دلیل تهاجم به اوکراین باشد.

برزیل اساسنامه رم را امضا کرده و موظف به پیروی از احکام دادگاه لاهه است.

برای نخستین‌ بار، شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین، نیز از حضور در این نشست خودداری کرده است.

جین‌پینگ اواخر اردیبهشت با همتای برزیلی خود در پکن دیدار کرد و سال گذشته نیز در نشست گروه ۲۰ در ریودوژانیرو حضور یافته بود. اما این‌بار نخست‌وزیر چین به‌جای او، به برزیل سفر خواهد کرد.

برزیل ریاست دوره‌ای بریکس را بر عهده دارد و دا سیلوا امیدوار بود تصویر کشورش را به‌عنوان پیشگام در پیگیری دستور کاری مبتنی بر عدالت در حاکمیت و نظام مالی جهانی تثبیت کند.

با این‌ حال، تحلیل‌گران با توجه به جنگ ۱۲ روزه می‌گویند بریکس برای شکل‌ دادن به موضعی یکپارچه با دشواری مواجه خواهد بود.

منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال: دادگاه کرج در سومین سال حبس، مانع از مرخصی رضا آریا می‌شود

۱۴ تیر ۱۴۰۴، ۱۷:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده رضا آریا، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱، به ایران‌اینترنشنال گفت که با وجود موافقت مسئولان زندان کرمان با درخواست مرخصی او، دادگاه کرج همچنان با این مرخصی مخالفت می‌کند.

این منبع افزود که خانواده رضا آریا تنها هر پنج تا شش ماه یک‌بار امکان ملاقات حضوری با او را دارند.

رضا آریا در در مراسم چهلم حدیث نجفی در ۱۲ آبان ۱۴۰۱ در کرج بازداشت و در دادگاه به ۱۰ سال زندان و تبعید به زندان کرمان محکوم شد. او پدر دو فرزند است و سه سال است که هنوز به مرخصی اعزام نشده است.

درخواست اعاده دادرسی این زندانی سیاسی در بهمن ماه سال گذشته از سوی دیوان عالی کشور رد شد.