کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» نسبت به خطر افزایش سرکوب و اعدام در ایران هشدار داد

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفتاد و پنجمین هفته خود با اعتصاب غذای زندانیان در ۴۷ زندان سراسر کشور ادامه پیدا کرد.

در بیانیه هفتاد و پنجمین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که سه‌شنبه ۱۰ تیرماه منتشر شد، با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری دست‌کم ۴۲۴ تن در زندان‌های ایران به دار آویخته شده‌اند، نسبت به افزایش سرکوب و گسترش اجرای اعدام هشدار داده شده است.

این کارزار در بیانیه خود نوشت تصویب مصوبه اخیر مجلس در جهت افزایش سرکوب و تشدید اعدام‌ها، به‌ویژه علیه مخالفان و زندانیان سیاسی، در کنار روند افزایشی اجرای احکام اعدام، نشان از جامعه‌ای انفجاری و وجود حکومتی سرکوبگر و نامشروع دارد که برای حفظ بقای خود، «حق حیات» شهروندان را قربانی می‌کند.

بر اساس قانون جدید مجلس، هرگونه فعالیت «اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی» برای اسرائیل، آمریکا یا «سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم یا برای هر یک از عوامل وابسته به آن‌ها برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی»، افساد فی‌الارض محسوب شده و مشمول مجازات «اعدام» است.

اعضای این کارزار با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها در شهرهای مختلف به بهانه‌های واهی سیاسی و امنیتی صورت گرفته است، اعلام کردند: «این امر باعث نگرانی جدی ما نسبت به سرنوشت بازداشت‌شدگان شده است.»

آن‌ها هشدار دادند بیم آن می‌رود که بسیاری از بازداشت‌شدگان با اتهامات سنگین مواجه شده و از حق دادرسی عادلانه محروم شوند.

جمهوری اسلامی از آغاز جنگ با اسرائیل موج گسترده‌ای از بازداشت شهروندان از جمله فعالان مدنی، شهروندان یهودی، بهائی و خارجی را در ایران به راه انداخته است.

ششم تیر ماه، سایت حقوق بشری هرانا گزارش داد از بامداد ۲۳ خرداد و با آغاز حملات هوایی اسرائیل به ایران، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بیش از هزار و ۵۹۶ نفر را بازداشت کرده‌اند.

هم‌زمان با ادامه «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، ویدیوی رسیده نشان می‌دهد خانواده وحید بنی‌عامریان، زندانی سیاسی، سه‌شنبه ۱۰ تیر با در دست داشتن پلاکاردهایی علیه اعدام، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و لغو احکام اعدام شدند.

وحید بنی‌عامریان به همراه پنج زندانی سیاسی دیگر به اتهام «بغی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام» به اعدام محکوم شده‌اند.

در هفته‌ها و ماه‌های گذشته نیز تجمعات مشابهی از سوی خانواده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، در تهران و دیگر شهرهای ایران شکل گرفت.

زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در بخش دیگری از بیانیه خود با تاکید بر اینکه جان زندانیان سیاسی محکوم به اعدام بیش از پیش در خطر است، بار دیگر خواستار لغو مجازات اعدام و آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی شدند.

اعتصاب غذای زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از نهم بهمن ۱۴۰۲ با درخواست توقف صدور و اجرای این احکام آغاز شد و در هفتاد و دومین هفته آن زندانیان محبوس در ۴۷ زندان سراسر ایران دست به اعتصاب غذا زده‌‌اند.