بسته شدن حریم هوایی خاورمیانه در پی حمله اسرائیل به ایران

در پی حملات هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای و نظامی جمهوری اسلامی، بسیاری از خطوط هوایی بین‌المللی مسیرهای پروازی خود را تغییر داده یا پروازها را لغو کردند و حریم هوایی چند کشور منطقه نیز بسته شد.

فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو بسته شد و اسرائیل پدافند هوایی خود را به حالت آماده‌باش درآورد. شرکت‌های هواپیمایی از جمله ال‌عال، ایر فرانس، رایان‌ایر، ویز ایر و امارات پروازهای خود به مقاصد ایران، عراق، لبنان و اردن را لغو یا به مسیرهای جایگزین منتقل کردند. همچنین حریم هوایی ایران، عراق، اردن و اسرائیل در حال حاضر عملاً خالی از پروازهای عبوری است.

بنا بر گزارش یوروکنترل، تنها در روز جمعه حدود ۱۸۰۰ پرواز تحت تأثیر قرار گرفت که بیش از ۶۵۰ مورد آن لغو شدند. بسته بودن آسمان روسیه و اوکراین نیز نقش خاورمیانه را در مسیرهای هوایی اروپا به آسیا پررنگ‌تر کرده و هرگونه اختلال در این منطقه، تاثیر چشمگیری بر صنعت هوانوردی دارد.