آسیبهای دوران کودکی بر احساسات جنسی در بزرگسالی اثر میگذارند
یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که در دوران کودکی آسیبهای جسمی و روانی را تجربه کردهاند، هنگام گفتوگو درباره مسائل جنسی با شریک خود احساسات منفی بیشتر و احساسات مثبت کمتری را تجربه میکنند.
به گزارش سایپست، پژوهشگران کانادایی در جریان مطالعهای که نتایج آن در نشریه «آرکایوز آو سکشوال بیهویر» منتشر شده، دریافتند تروماهای دوران کودکی تاثیر مستقیمی بر نحوه مدیریت احساسات در روابط جنسی دارد.
ارتباطبینآسیبکودکیواضطرابدلبستگی
بر اساس این تحقیق، افرادی که در کودکی آسیبهای جدی مانند خشونت جسمی، عاطفی یا جنسی دیدهاند، مورد غفلت قرار گرفتهاند، شاهد خشونت خانگی بودهاند، والدین خود را از دست دادهاند یا مدتها در محیط ناامن زندگی کردهاند، در بزرگسالی در روابط جنسی دچار چالش میشوند.
یافتههای این پژوهش مشخص کرد که آسیب بیشتر در کودکی با «اضطراب دلبستگی» شدیدتر در بزرگسالی همراه است.
اضطراب دلبستگی حالتی است که در آن فرد ترس از طرد شدن، وسواس نسبت به رابطه و نیاز مداوم به اطمینانبخشی و نزدیکی دارد.
افراد درگیر با این اضطراب در طول بحثهای جنسی با شریک زندگی خود نه تنها احساسات منفی بیشتری تجربه میکنند، بلکه مدت زمان تجربه احساسات مثبت نیز در آنها کوتاهتر است.
روششناسیمطالعه
محققان ۱۵۱ زوج را از دو شهر کانادا انتخاب کردند. همه این زوجها حداقل یک سال با یکدیگر زندگی میکردند و رابطه جنسی فعال داشتند.
در این مطالعه زوجها چهار مرحله مکالمه با یکدیگر داشتند: ابتدا پنج دقیقه درباره مسائل روزانه گفتوگو کردند و سپس هشت دقیقه یکی از تجربیات خوش گذشتهشان را تعریف کردند.
بخش اصلی آزمایش اما هشت دقیقه صحبت درباره اصلیترین مشکل جنسیشان بود و در پایان، پنج دقیقه از ویژگیهای مثبت همدیگر گفتند.
محققان تمام گفتوگوها را ضبط کرده و واکنشهای عاطفی زوجها را تحلیل کردند.
نقشکلیدیاضطرابدلبستگی
پس از هر مرحله گفتوگو، شرکتکنندگان گزارش دادند چه احساساتی داشتهاند. محققان همزمان رفتار و حالات چهره آنها را نیز ضبط کردند.
مهمترین یافته این بود که اضطراب دلبستگی واسطه ارتباط بین آسیب کودکی و احساسات بزرگسالی است. یعنی کسانی که در کودکی آسیب دیدهاند، معمولا در بزرگسالی اضطراب دلبستگی بیشتری دارند.
این اضطراب باعث میشود در بحثهای مربوط به روابط جنسی احساسات تلخ بیشتری تجربه کنند و کمتر احساس خوشایند داشته باشند.
کاربردهایبالینی
نویسندگان مطالعه تاکید کردند که تجربه تروما در کودکی هم به طور مستقیم و هم از طریق اضطراب دلبستگی، گفتوگو درباره موضوعات جنسی را تحریککنندهتر و دشوارتر میکند.
این پژوهش نشان داد که کاهش احساسات مثبت به اندازه افزایش احساسات منفی اهمیت دارد و بنابراین درمانگران باید هر دو جنبه را در نظر بگیرند.