سفر الشرع به ترکیه؛ نماینده ویژه آمریکا مواضع رهبر سوریه را درباره رابطه با اسرائیل ستود

دیدار اردوغان و الشرع در استانبول
دیدار اردوغان و الشرع در استانبول

احمد الشرع، رییس‌‌جمهوری موقت سوریه، در سفری از پیش اعلام‌نشده به استانبول رفت. توماس باراک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه، در جریان این سفر از اقدامات الشرع در خصوص «جنگجویان خارجی و رابطه با اسرائیل» تقدیر کرد.

باراک که مسئولیت سفارت آمریکا در ترکیه را نیز بر عهده دارد، شنبه سوم خرداد از دیدار خود با الشرع در استانبول خبر داد.

او گفت در این دیدار از رییس‌جمهوری دولت انتقالی سوریه بابت «برداشتن گام‌های معنادار در زمینه جنگجویان خارجی و همچنین رابطه با اسرائیل» تمجید کرده است.

خبرگزاری فرانسه دوم خرداد گزارش داد رهبران گروه‌های فلسطینی مورد حمایت جمهوری اسلامی که پیش‌تر روابط نزدیکی با رژیم بشار اسد داشتند، اکنون تحت فشار حکومت جدید سوریه ناچار به ترک دمشق شده‌اند.

الشرع ۱۶ بهمن از سیاست‌های تهران در قبال حکومت بشار اسد انتقاد کرد و گفت حضور شبه‌نظامیان جمهوری اسلامی در سوریه تهدیدی برای کل منطقه بود.

بیشتر بخوانید: ترامپ از احمد الشرع خواست روابط سوریه را با اسرائیل عادی‌سازی کند

شادی مردم سوریه پس از سقوط اسد
شادی مردم سوریه پس از سقوط اسد

اردوغان «اشغال سوریه» به دست اسرائیل را غیرقابل قبول خواند

الشرع در سفر به استانبول با رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه، در کاخ دلماباغچه دیدار کرد.

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه در بیانیه‌ای درباره این دیدار نوشت: «رییس‌جمهوری ترکیه به همتاری سوری خود گفت که آنکارا از تصمیم آمریکا و اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌های سوریه استقبال می‌کند.»

بر اساس این بیانیه، اردوغان همچنین تاکید کرد که «اشغال و تجاوزگری اسرائیل در خاک سوریه غیرقابل ‌قبول است» و ترکیه در همه مجامع به مقابله با آن ادامه خواهد داد.

از زمان سرنگونی حکومت اسد، حملات مکرر اسرائیل به پایگاه‌های نظامی در سوریه توان بازدارندگی دولت جدید این کشور در برابر تهدیدهای امنیتی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش داده است.

دولت بشار اسد ۱۸ آذر سال گذشته و ۱۱ روز پس از آغاز حملات گروه‌های مسلح مخالف، سرانجام سقوط کرد و بدین ترتیب، پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان یافت.

از آن زمان، آنکارا به یکی از اصلی‌ترین متحدان خارجی دولت الشرع تبدیل شده است.

پیش‌تر گیدون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، آنکارا را متهم کرده بود که در تلاش است سوریه را به یک «منطقه تحت حمایت ترکیه» تبدیل کند.

الشرع بهمن ۱۴۰۳ نیز در دومین سفر خارجی خود پس از عربستان سعودی، به ترکیه رفت و با اردوغان دیدار و گفت‌وگو کرد.

او در سفر جدید خود به ترکیه، وزرای خارجه و دفاع سوریه را همراه کرده بود.

این هیات مذاکراتی با وزیر خارجه، وزیر دفاع و رییس سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت) داشتند.

یک منبع امنیتی ترکیه پیش‌تر اعلام کرده بود ایراهیم کالین، رییس میت، چند روز پیش در دمشق با الشرع درباره خلع سلاح گروه کُردی یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) و ادغام آن‌ها در ساختار نیروهای امنیتی سوریه گفت‌وگو کرده است.

ترکیه که پس از عملیات‌های فرامرزی علیه ی‌پ‌گ همچنان بخش‌هایی از شمال سوریه را در کنترل دارد، بارها خواستار خلع سلاح و انحلال این گروه شده است.

ی‌پ‌گ ستون فقرات نیروهای دموکراتیک سوریه، گروه مورد حمایت آمریکا، به شمار می‌رود، اما ترکیه آن را گروهی تروریستی می‌داند که با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) مرتبط است.

پ‌ک‌ک ۲۲ اردیبهشت انحلال و تصمیمش به کنار گذاشتن مبارزه مسلحانه را اعلام کرد.