• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

خبرگزاری فرانسه: رهبران گروه‌های فلسطینی حامی جمهوری اسلامی مجبور به ترک سوریه شدند

۲ خرداد ۱۴۰۴، ۱۷:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری فرانسه گزارش داد رهبران گروه‌های فلسطینی مورد حمایت جمهوری اسلامی که پیش‌تر روابط نزدیکی با رژیم بشار اسد داشتند، اکنون تحت فشار حکومت جدید سوریه ناچار به ترک دمشق شده‌اند.

بر اساس این گزارش که جمعه دوم خرداد منتشر شد، اخراج رهبران گروه‌های مسلح فلسطینی از سوریه یکی از شروط دونالد ترامپ برای لغو تحریم‌های این کشور بود.

رهبر یکی از این گروه‌ها در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد «اکثر رهبران گروه‌های فلسطینی که از حمایت تهران برخوردار بودند، دمشق را ترک کرده‌اند» و به کشورهایی از جمله لبنان رفته‌اند.

او گفت: «گروه‌ها به‌طور کامل سلاح‌هایی را که در مقرهایشان یا نزد نیروهایشان نگهداری می‌شد، به مقامات [سوریه] تحویل داده‌اند.»

او افزود مقام‌های حکومت سوریه «فهرستی از اعضای گروه‌های فلسطینی دارای سلاح‌های انفرادی» را دریافت کرده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند این سلاح‌ها را نیز تحویل دهند.

او که پس از سقوط بشار اسد سوریه را ترک کرده، به‌دلیل حساسیت موضوع ترجیح داد هویتش فاش نشود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خالد جبرئیل، پسر احمد جبرئیل، بنیانگذار جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، خالد عبدالمجید، دبیرکل جبهه مبارزه مردمی فلسطین و زیاد الصغیر، دبیرکل فتح انتفاضه، تحت فشار مقامات جدید سوریه این کشور را ترک کرده‌اند.

ترامپ ۲۳ اردیبهشت در جریان سفر خود به ریاض اعلام کرد فرمان لغو تحریم‌های سوریه را صادر می‌کند.

رییس‌جمهوری ایالات متحده افزود این تصمیم را پس از مشورت و بر اساس خواسته محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، اتخاذ کرده است.

ترامپ همچنین از احمد الشرع، رییس‌جمهوری دوره انتقالی سوریه، خواست به‌دنبال عادی‌سازی روابط کشورش با اسرائیل باشد.

بیشتر بخوانید: جروزالم پست از توافق اولیه الشرع برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل خبر داد

شروط ترامپ در دیدار با الشرع

خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود نوشت دیگر خبری از پرچم‌های گروه‌های فلسطینی در ورودی اردوگاه یرموک در حومه دمشق نیست و ساختمان‌های متعلق به این گروه‌ها نیز تعطیل و بدون حفاظت رها شده‌اند.

این رسانه افزود مقرهای گروه‌های مسلح فلسطینی در سایر نقاط دمشق نیز ظاهرا تعطیل شده‌اند.

این در حالی است که این گروه‌ها در دوران حکومت اسد از آزادی عمل چشمگیری در سوریه برخوردار بودند.

پس از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸، شمار زیادی از فلسطینی‌ها به سوریه گریختند و از اواسط دهه ۱۹۶۰، این کشور به پایگاهی برای استقرار رهبری گروه‌های فلسطینی تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ در دیدار با الشرع در ریاض، شروطی را برای لغو تحریم‌های سوریه مطرح کرد که یکی از آن‌ها اخراج «تروریست‌های فلسطینی» از این کشور بود.

یک مقام دولت لبنان نیز در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفتخلع سلاح اردوگاه‌های فلسطینی در این کشور که امنیت آن‌ها معمولا از سوی خود گروه‌های فلسطینی تامین می‌شود، از ماه آینده آغاز خواهد شد.

این روند در چارچوب توافق محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و الشرع انجام خواهد گرفت.

در پی حملات شدید اسرائیل به مواضع گروه‎‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه در ماه‌های گذشته، این گروه‌ها به‌شدت تضعیف شده‌اند و بخش قابل توجهی از نفوذ خود را از دست داده‌اند.

جمهوری اسلامی این گروه‌ها را «محور مقاومت» می‌نامد و در حمایت مالی، تسلیحاتی و آموزشی از آن‌ها هزینه‌های سنگینی را از منابع عمومی و بودجه مردم ایران متقبل شده است.

الشرع ۱۶ بهمن از سیاست‌های تهران در قبال حکومت بشار اسد انتقاد کرد و گفت حضور شبه‌نظامیان جمهوری اسلامی در سوریه تهدیدی برای کل منطقه بود.

او پیش‌تر در ۳۰ آذر گفته بود مخالفان با ساقط کردن اسد، پروژه جمهوری اسلامی در منطقه را ۴۰ سال به عقب بازگرداندند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
۱
تحلیل

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

۲
تحلیل

بازگشت طائب به هسته سخت قدرت؛ تدارک حکومت برای سرکوب

۳
روایت شما

مخاطبان در واکنش به اختلال گسترده در اینترنت: معلوم نیست باز چه خوابی برای ما دیده‌اند

۴

شوک بزرگ در فوتبال جهان؛ مسی پس از مرگ پدرش، بدون تعیین زمان بازگشت از فوتبال فاصله گرفت

۵
اختصاصی

وزارت خارجه آلمان: بخش ویزای سفارت ما در تهران همچنان در وضعیت اضطراری است

انتخاب سردبیر

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

  • آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

    آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

  • تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

    تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

  • خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
    تحلیل

    خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

  • فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست
    تحلیل

    فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست