بریتانیا سفیر ایران را در ارتباط با بازداشت ۳ ایرانی متهم به «اقدامات تروریستی» احضار کرد

وزارت خارجه بریتانیا، علی موسوی، سفیر جمهوری اسلامی در لندن را در پی بازداشت اتباع ایرانی به دلیل دست‌داشتن در «اقدامات تروریستی و ضد امنیت ملی»، دوباره احضار کرد. این افراد به اتهام طرح‌ریزی برای حمله به روزنامه‌نگاران ایران‌اینترنشنال بازداشت شده‌اند.

احضار سفیر جمهوری اسلامی در واکنش به اتهام سه تبعه ایرانی به جرائم امنیتی صورت گرفت و جمهوری اسلامی نیز کاردار سفارت بریتانیا در تهران را در همین زمینه احضار کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه بریتانیا، دولت این کشور «به‌روشنی اعلام می‌کند حفظ امنیت ملی بالاترین اولویت دولت است و «ایران باید در قبال اقداماتش پاسخ‌گو باشد».

بنا بر اعلام پلیس لندن، سه تبعه ایرانی به همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی متهم شده‌اند و حکومت ایران به‌عنوان تهدید امنیت ملی بریتانیا به دادگاه معرفی شده است.

از جمله اقدامات این افراد پایش و شناسایی با هدف یافتن خبرنگاران مرتبط با ایران‌اینترنشنال بوده است.

ایوت کوپر، وزیر کشور بریتانیا، ۲۷ اردیبهشت تاکید کرد ایران باید پاسخ‌گو باشد و افزود لندن تهدیدهای حکومتی را در خاک خود تحمل نمی‌کند.

جاناتان هال، مشاور دولت بریتانیا نیز یک روز بعد اعلام کرد افرادی که به سپاه پاسداران کمک می‌رسانند، باید با استفاده از «تمام قدرت قانون» مجازات شوند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، دوشنبه ۲۹ اردیبهشت دستگیری تعدادی از اتباع ایرانی در بریتانیا را «مصداق بارز بازداشت خودسرانه» خواند.

بقایی در نشستی خبری گفت اتهامات ایرانیان بازداشت‌شده هنوز مشخص نیست اما «بر سر آن هیاهو راه انداخته‌اند».

او افزود تهران کاردار سفارت بریتانیا را احضار و اعتراض خود را در رابطه با این بازداشت‌ها اعلام کرده است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه ۲۸ اردیبهشت خبر داد در اعتراض به «بازداشت مشکوک و ناموجه تعدادی از اتباع ایرانی در انگلیس»، کاردار بریتانیا به این وزارتخانه احضار شده است.

بیشتر بخوانید: سایت نشنال ایرانیان بازداشت‌شده را اعضای سپاه معرفی کرد

پلیس بریتانیا ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد در مجموع ۹ نفر، از جمله هشت ایرانی، در ارتباط با دو پرونده جداگانه مرتبط با اقدامات مشکوک به تروریسم در سراسر بریتانیا دستگیر شدند.

شهرام قاضی‌زاده، رییس اداره سوم غرب اروپا در وزارت خارجه جمهوری اسلامی، این بازداشت‌ها را «اتهام‌زنی بدون ارائه هرگونه ادله و شواهد» خواند و به «خودداری عامدانه بریتانیا از اطلاع‌رسانی به‌هنگام به سفارت ایران» اعتراض کرد.

پلیس بریتانیا پیش از این اعلام کرد چهار مرد از مجموع هشت ایرانی که با استناد به قانون مبارزه با تروریسم و به اتهام توطئه برای حمله به «مکانی خاص» بازداشت شده بودند، آزاد شدند.

بر اساس گزارش‌ها، این مکان خاص سفارت اسرائیل در لندن بود و سپاه پاسداران قصد داشت با طراحی چنین حمله‌ای، مذاکرات میان تهران و واشینگتن را به شکست بکشاند.

بقائی: اسرائیل شاید دست به اقدام خرابکارانه بزند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در بخشی از نشست خبری خود گفت اسرائیل ممکن است به یک «اقدام خرابکارانه و ایذایی» متوسل شود تا «انگشت اتهام به سمت جمهوری اسلامی دراز شود».

بقایی افزود اسرائیل پیش از این نیز اقداماتی برای «تخریب روندهایی که فکر کرده به ضرر مطامع خودش است»، انجام داده و این‌بار هم احتمال دارد برای تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات تهران و واشینگتن و پیدا کردن «بهانه و مبنایی برای ایجاد درگیری در منطقه» دست به «خرابکاری» بزند.

او از جامعه بین‌المللی خواست «مراقب رفتار اسرائیل و اقدامات خلاف صلح آنان باشد».

پیش‌تر در ۲۲ اردیبهشت، شبکه العربیه گزارش داده بود حزب‌الله نگران است اسرائیل برای اخلال در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، به اعضای سپاه پاسداران در لبنان حمله کند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های حزب‌الله به همین دلیل از جمهوری اسلامی خواستند فرماندهان سپاه پاسداران را از لبنان خارج کند.

ان‌بی‌سی‌نیوز ۲۱ اردیبهشت گزارش داد اظهارات عمومی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، به‌ویژه درباره موضوع غنی‌سازی در خاک ایران، ناراحتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را در پی داشته است.

مقام‌های اسرائیلی بارها تاکید کرده‌اند هرگونه توافقی با تهران باید به برچیدن کامل برنامه هسته‌ای حکومت ایران منجر شود.