• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بازگشت واتیکان به سنت؛ پاپ لئو با دلجویی از محافظه‌کاران، رسما کار خود را آغاز کرد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۲:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

پاپ لئوی چهاردهم یکشنبه ۲۸ اردیبهشت رسما آغاز به کار کرد و با ابراز همدلی با کاتولیک‌های محافظه‌کار، خواستار وحدت شد. او با تاکید بر حفظ میراث کلیسای کاتولیک وعده داد که به‌شیوه‌ «خودکامه» کار نخواهد کرد.

پاپ لئو در میان ده‌ها هزار نفر در میدان سن‌پیتروی واتیکان، به‌طور رسمی به‌عنوان دویست‌وشصت‌وهفتمین رهبر کلیسای کاتولیک و حاکم دولت‌شهر واتیکان در مراسم عشای ربانی در فضای باز منصوب شد.

در میان جمعیت، حاضران با تکان دادن پرچم‌های آمریکا و پرو، او را به‌عنوان نخستین پاپ منتسب به کشورهایشان ستودند. این پاپ ۶۹ ساله که زاده شیکاگوست، سال‌های زیادی را به‌عنوان مبلغ دینی در پرو سپری کرده و تابعیت این کشور را نیز دارد.

جمعیت با شعارهایی همچون «زنده‌باد پاپ» و «پاپا لئونه» (نام او به زبان ایتالیایی) او را تشویق کردند؛ در حالی که خودروی روباز و ویژه او در میدان سن‌پیترو حرکت می‌کرد.

رابرت پرِووست، که تا پیش از این چهره‌ای نسبتا ناشناخته در عرصه جهانی بود و تنها دو سال پیش به مقام کاردینال رسید، ۱۸ اردیبهشت و پس از یک دوره کوتاه نشست محرمانه کاردینال‌ها که کمتر از ۲۴ ساعت به طول انجامید، به مقام پاپی برگزیده شد.

او جانشین پاپ فرانسیس، رهبر پیشین کلیسا از آرژانتین شد که پس از ۱۲ سال پرتنش در راس کلیسا، درگذشت. فرانسیس در این مدت با محافظه‌کاران درگیر بود و از فقرا و حاشیه‌نشینان حمایت می‌کرد.

جی‌دی. ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا و از نوکیشان کاتولیک که در گذشته بر سر سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی با پاپ فرانسیس اختلاف نظر داشت، در راس هیات آمریکایی حاضر در مراسم بود. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و دیگر عضو کاتولیک هیئت نیز او را همراهی می‌کرد.

ونس در آغاز مراسم با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، دست داد. آخرین دیدار این دو در اسفند ۱۴۰۳ و در کاخ سفید برگزار شد که در آن اختلافات شدیدی بین آن‌ها، مقابل رسانه‌های جهانی رخ داد.

پاپ لئو در خطبه‌ای که به زبان ایتالیایی خواند، گفت که به‌عنوان رهبر ۱.۴ میلیارد کاتولیک جهان، در برابر چالش‌های مدرن عقب‌نشینی نخواهد کرد و در زمینه‌هایی مانند فقرزدایی و حفاظت از محیط‌زیست، میراث پاپ فرانسیس را ادامه خواهد داد.

او تاکید کرد که کاردینال‌ها با انتخاب او، فردی را برگزیدند که «توانایی حفظ میراث غنی ایمان مسیحی را دارد و در عین حال، رو به آینده دارد تا به پرسش‌ها، نگرانی‌ها و چالش‌های دنیای امروز پاسخ دهد».

دلجویی از محافظه‌کاران

در دوران پاپی فرانسیس، کلیسای کاتولیک دچار شکاف بود؛ محافظه‌کاران او را به ایجاد سردرگمی، به‌ویژه در مورد اظهار نظرهای غیررسمی‌اش درباره اخلاق جنسی متهم می‌کردند.

پاپ لئو با اظهار اینکه ماموریت خود را «با ترس و لرز» آغاز می‌کند، واژه‌های «وحدت» یا «متحد» را هفت بار و واژه «هماهنگی» را چهار بار به کار برد.

او گفت: «مسئله هرگز تصرف دیگران با زور، تبلیغات مذهبی یا ابزار قدرت نیست. بلکه همیشه و تنها مسئله محبت‌ورزیدن است، آن‌گونه که عیسی انجام داد.» این عبارت اشاره‌ای بود به اختلافات لفظی میان کاتولیک‌های محافظه‌کار و پیشرو.

او افزود: «برادران و خواهران، می‌خواهم اولین خواسته بزرگمان این باشد که کلیسایی متحد، نمادی از وحدت و مشارکت، داشته باشیم که به خمیرمایه‌ای برای جهانی آشتی‌یافته تبدیل شود.»

محافظه‌کاران همچنین پاپ فرانسیس را متهم می‌کردند که به‌صورت یک‌جانبه تصمیم‌گیری می‌کند و نگرانی‌های آن‌ها را نادیده می‌گیرد.

بسیاری از رهبران جهانی در این مراسم شرکت کردند، از جمله روسای جمهوری پرو، اسرائیل و نیجریه؛ نخست‌وزیران ایتالیا، کانادا و استرالیا؛ صدراعظم آلمان و رییس کمیسیون اروپا. پادشاه و ملکه اسپانیا نیز در جایگاه ویژه نزدیک محراب اصلی حضور داشتند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
۱
روایت شما

گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

۲

عروسی دوناروما با حضور هالند و مانچینی در جنوب ایتالیا

۳

تلگراف: جمهوری اسلامی عوامل مرتبط با نهادهای اطلاعاتی را مخفیانه به بریتانیا می‌فرستد

۴

وال‌استریت ژورنال: جنگنده‌های بحرین و کویت به اهدافی در ایران حمله کرده‌اند

۵
تحلیل

شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

انتخاب سردبیر

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

    نیویورک‌تایمز: ترامپ به‌دلیل کاهش ذخایر پدافندی، تشدید جنگ با ایران را به تعویق انداخت

  • اسرائیل شکست دیپلماسی با تهران را قطعی می‌داند؛ ترامپ ناچار به تشدید حملات خواهد شد

    اسرائیل شکست دیپلماسی با تهران را قطعی می‌داند؛ ترامپ ناچار به تشدید حملات خواهد شد

  • گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی
    روایت شما

    گلایه شهروندان از آزار زنان در ایران به‌دست نیروهای حشد شعبی

  • شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت
    تحلیل

    شمارش معکوس برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی؛ سنگری که در ۱۵ ماه فرو ریخت

  • استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج

    استفاده از مساجد و آمبولانس‌ها برای سرکوب معترضان انقلاب ملی در کرج