فرانسه به‌صورت رسمی از حکومت ایران به‌دلیل بازداشت شهروندانش به دیوان لاهه شکایت می‌کند

وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد به‌دلیل نقض حقوق شهروندان بازداشت‌شده این کشور در ایران، شکایتی رسمی علیه جمهوری اسلامی در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت خواهد کرد.

کریستف لوموان، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت گفت هدف از این اقدام، پیگیری حقوقی پرونده سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، دو شهروند فرانسوی بازداشت‌شده در ایران است.

او افزود این شکایت جمعه ۲۶ اردیبهشت به‌صورت رسمی در دیوان بین‌المللی دادگستری به ثبت خواهد رسید.

پیش از این در ۱۷ اردیبهشت، همزمان با سالروز بازداشت کوهلر و پاریس، امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در حساب ایکس خود نوشت پاریس بی‌وقفه برای آزادی این دو تلاش می‌کند.

مکرون اضافه کرد کوهلر و پاریس پس از گذشت سه سال، هنوز «گروگان ایران هستند».

خانواده‌های این دو گروگان فرانسوی نیز ۱۰ اردیبهشت در بیانیه‌ای خواستار آزادی‌ آن‌ها شدند.

بر اساس این بیانیه، کوهلر و پاریس از زمان بازداشت تنها چهار بار و هر بار به‌مدت ۱۰ دقیقه با مقامات کنسولی فرانسه ملاقات داشته‌اند؛ دیدارهایی که تحت نظارت مستقیم و تهدیدآمیز ماموران جمهوری اسلامی صورت گرفته و در آن‌ها هیچ فرصتی برای گفت‌وگوی آزادانه فراهم نشده است.

فرانسه ۱۴ فروردین اعلام کرده بود در پاسخ به گروگان‌گیری جمهوری اسلامی، در حال آماده‌سازی شکایتی به دیوان بین‌المللی دادگستری است.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، ۲۹ فروردین تاکید کرد پاریس از هیچ تلاشی برای آزادی کوهلر و پاریس که «همچنان در شرایطی وحشتناک در ایران به گروگان نگه داشته شده‌اند»، دریغ نخواهد کرد.

کوهلر چهارم آذر ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب محاکمه شد. خواهرش نواِمی کوهلر در آن زمان با اشاره به وضعیت رسیدگی قضایی به پرونده او هشدار داد در ایران محاکمه عادلانه‌ای برگزار نمی‌شود.

نواِمی گفت خواهرش در شرایط ناگواری در زندان نگهداری می‌شود و وکلایی که در ایران برای او استخدام شده‌اند، به جزییات پرونده دسترسی ندارند و از امکان تماس یا ملاقات با او محروم هستند.

کوهلر مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی و پاریس، شریک زندگی‌اش، عضو همین فدراسیون است.

این زوج فرانسوی که برای گذراندن تعطیلات به تهران سفر کرده بودند، از اردیبهشت ۱۴۰۱ به اتهام «جاسوسی» در ایران در بازداشت به‌ سر می‌برند.

اتحادیه اروپا در فروردین‌ماه هفت فرد و دو نهاد جمهوری اسلامی را به‌دلیل نقش آن‌ها در بازداشت و زندانی کردن شهروندان اروپایی در ایران، به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

فعالان حقوق بشر بازداشت شهروندان کشورهای غربی از سوی جمهوری اسلامی را «گروگان‌گیری حکومتی» می‌دانند و می‌گویند تهران از این حربه برای تحت فشار گذاشتن غرب و گرفتن امتیاز از آن استفاده می‌کند.

پیش از این چچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی، ۱۹ دی ۱۴۰۳ و پس از گذراندن ۲۰ روز در زندان‌ جمهوری اسلامی آزاد شد و چهار روز پس از آن، وزیر دادگستری ایتالیا دستور آزادی فوری محمد عابدینی نجف‌آبادی، ایرانی بازداشت‌شده در ایتالیا به اتهام همکاری نظامی با سپاه پاسداران، را صادر کرد.