مخالفت دختر مهرجویی با حکم اعدام یک متهم در پرونده قتل والدینش

دادگستری استان البرز با اعلام تایید احکام صادره پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش گفت رای دو بار اعدام متهم ردیف اول تایید و برای اجرا ارسال شد. در همین حال، دختر مهرجویی اعلام کرد خانواده او خواهان اعدام متهم نیستند.

مونا مهرجویی، فرزند داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر در یک استوری اینستاگرامی، با اعلام خبر قطعی شدن حکم متهمان پرونده اعلام نوشت: «در رابطه با قتل مادر و پدرم، حکم قاتلین صادر شده و یک نفر به اعدام محکوم شده؛ من و خانواده‌ام درخواست اعدام نداریم.» او در پایان از هشتگ «نه به اعدام» استفاده کرد.

حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز، چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت گفت دادگستری کل استان البرز بلافاصله پس از قتل مهرجویی و محمدی‌فر در شهرستان فردیس در مهر ۱۴۰۲، با اقدامات ویژه‌ای که برای شناسایی و دستگیری متهمان صادر شده بود، توانست در کمتر از پنج روز، همه متهمان را شناسایی و بازداشت کند.

او افزود در کمتر از دو ماه پس از وقوع قتل، تحقیقات تکمیل، کیفرخواست چهار متهم صادر و پرونده به دادگاه کیفری یک استان البرز ارسال شد.

به گفته رییس کل دادگستری استان البرز، رسیدگی به این پرونده در شعبه اول دادگاه کیفری یک آغاز شد و جلسات آن در ۲۷ و ۲۸ دی ۱۴۰۲ در صبح و بعد از ظهر با حضور وکلای متهمان و اولیای دم برگزار شد.

روزنامه اعتماد آذر ۱۴۰۲، حدود یک ماه پس از قتل، به نقل از یک منبع آگاه نوشت دو نفر از متهمان این پرونده کودک هستند و ۱۴-۱۵ سال بیشتر ندارند.

در این پرونده گرچه باغبان خانه به عنوان «عامل اصلی جنایت» معرفی شد، بسیاری بر این باورند که متهمان اصلی پرونده از سوی فرد یا افراد دیگری اجیر شده‌اند. بسیاری هم ماجرا را شبیه پرونده قتل‌های زنجیره‌ای در دهه ۷۰ دانستند.

رییس کل دادگستری استان البرز در ادامه گفت متهم ردیف اول به‌دلیل ارتکاب دو فقره قتل عمد به دو بار قصاص و به‌دلیل اتهاماتی از جمله سرقت به حدود ۲۷ سال حبس محکوم شد. سه متهم دیگر نیز به اتهاماتی از قبیل شروع به قتل عمدی، معاونت در قتل، ضرب و جرح عمدی و سرقت در مجموع به ۷۷ سال حبس محکوم شدند.

رای اولیه در ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ صادر، اما با اعتراض متهمان، پرونده به دیوانعالی کشور ارسال شد. دیوان عالی با درخواست انجام تحقیقات تکمیلی، پرونده را به دادگاه بازگرداند. رای مجدد اسفند ۱۴۰۳ با همان محتوای قبلی صادر شد. دیوان عالی کشور محکومیت دو بار اعدام متهم ردیف اول و حبس و شلاق سه متهم دیگر پرونده را تایید کرد.

در اسفند ۱۴۰۳، روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت پس از صدور حکم اعدام در دادگاه، طرف‌های پرونده به رای اعتراض کردند، چرا که وکیل اولیای دم احتمال «آمریت» را مطرح کرد. اما قوه قضاییه اعلام کرد که هیچ نشانه‌ای از آمریت وجود ندارد و متهمان به دلیل اختلافات شخصی دست به قتل زده‌اند.

در پی این اعتراض، دیوان عالی کشور حکم را نقض و دستور بررسی مجدد پرونده را صادر کرد. دادگاه پس از بررسی دوباره و نیافتن سرنخی از آمریت، مجددا تشکیل شد و متهمان بار دیگر دفاعیات خود را مطرح کردند.

بر اساس این حکم، کریم، متهم ردیف اول، به دو بار اعدام محکوم شد. میرویس، متهم دیگر به‌دلیل شروع به قتل، سرقت مسلحانه، ورود غیرمجاز و اقامت غیرقانونی، در مجموع به ۳۴ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، اسکندر به ۳۳ سال حبس و شلاق، و داوود به هشت سال حبس محکوم شدند.

مانوش منوچهری، وکیل خانواده مهرجویی، ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ به روزنامه اعتماد گفت بسیاری از تماس‌ها و برنامه‌ها از گوشی‌های متهمان و مقتولان پاک شده‌اند و با توجه به ابهامات موجود، احتمالا پای یک آمر در میان است.

رییس کل دادگستری استان البرز اعلام کرد با تایید و قطعیت احکام، پرونده به اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب فردیس ارسال شده و فرآیند اجرای حکم آغاز شده است.