نیویورک‌تایمز: افزایش هزینه‌های نظامی، ترامپ را از ادامه حملات به حوثی‌ها منصرف کرد

روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داد افزایش هزینه‌های نظامی، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، را به تصمیم برای توقف حملات هوایی ارتش این کشور به مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن واداشت.

نیو‌یورک‌تایمز سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت نوشت در حالی که حوثی‌ها به حملات خود به کشتی‌ها و سرنگونی پهپادها ادامه می‌دادند، نیروهای آمریکایی با سرعت بالایی در حال مصرف مهمات برای پاسخ به این حملات بودند.

این در شرایطی است که ترامپ هرگز به درگیری‌های نظامی طولانی‌مدت در خاورمیانه باور نداشته است.

بر اساس این گزارش، زمانی که ترامپ با بمباران مواضع حوثی‌ها برای بازگشایی مسیر کشتیرانی در دریای سرخ موافقت کرد، انتظار داشت این عملیات ظرف ۳۰ روز به نتیجه برسد.

به گفته‌ مقام‌های دولت آمریکا، ترامپ پس از پایان این ۳۰ روز خواهان دریافت گزارشی از روند پیشرفت عملیات شد، اما شرایط مطابق انتظار او پیش نرفت، چرا که ایالات متحده حتی موفق به کسب برتری هوایی بر حوثی‌ها نشده بود.

نیویورک‌تایمز نوشت آنچه پس از ۳۰ روز عملیات علیه این گروه حاصل شد، صرفا درگیری نظامی «پرهزینه‌ و بی‌نتیجه‌» دیگری برای آمریکا در خاورمیانه بود.

حوثی‌ها در این بازه زمانی چند پهپاد «ام‌کیو۹ ریپر» آمریکایی را سرنگون کردند و به حملات خود به کشتی‌ها در دریای سرخ، از جمله یک ناو هواپیمابر ایالات متحده، ادامه دادند.

افزون بر این، حملات هوایی آمریکا به اهداف حوثی‌ها در همان ۳۰ روز نخست حدود یک میلیارد دلار هزینه مهمات و تسلیحات در برداشت.

بیشتر بخوانید: اعزام بمب‌افکن‌های دوربُرد آمریکا به اقیانوس هند به چه معناست؟

نیویورک‌تایمز: کاسه صبر ترامپ لبریز شد

نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش خود نوشت اوضاع زمانی وخیم‌تر شد که دو فروند جنگنده آمریکایی، هر یک به ارزش ۶۷ میلیون دلار، به‌طور تصادفی از ناو هواپیمابر این کشور در منطقه به دریا سقوط کردند؛ رخدادی که در کنار سایر تحولات، کاسه صبر ترامپ را لبریز کرد.

این روزنامه به نقل از مقام‌های آمریکایی و عرب افزود استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه‌ ترامپ در امور خاورمیانه که هم‌زمان درگیر مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی به میانجی‌گری مسقط بود، به اطلاع کاخ سفید رساند که مقام‌های عمانی راه خروج مناسبی برای آمریکا در پرونده‌ حوثی‌ها پیشنهاد داده‌اند.

بر اساس این پیشنهاد، واشینگتن حملات هوایی به مواضع حوثی‌ها را متوقف می‌کرد و در مقابل، این گروه نیز از هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ دست می‌کشید.

با این حال، حوثی‌ها در چارچوب این توافق، تعهدی برای توقف حملات خود علیه کشتی‌هایی که به گفته آن‌ها مرتبط با اسرائیل هستند، ارائه نمی‌دادند.

بیشتر بخوانید: حوثی‌ها توافق آتش‌بس میان ما و آمریکا شامل اسرائیل نمی‌شود

سرانجام، فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) ۱۵ اردیبهشت به‌طور ناگهانی دستور توقف «موقت» عملیات تهاجمی را از کاخ سفید دریافت کرد.

نیویورک‌تایمز نوشت ترامپ هنگام اعلام توقف درگیری‌ها، لحنی نسبتا ملایم‌تر نسبت به حوثی‌ها به کار گرفت؛ در حالی که پیش‌تر وعده داده بود آن‌ها را «به‌طور کامل» نابود خواهد کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا در آن زمان گفت: «ما ضربات سختی به آن‌ها وارد کردیم، اما آن‌ها تاب‌آوری چشمگیری از خود نشان دادند. می‌توان گفت در آن‌جا شجاعت زیادی دیده می‌شد.»

او افزود: «آن‌ها قول دادند دیگر به کشتی‌ها شلیک نکنند و ما هم به آن احترام می‌گذاریم.»

نیویورک‌تایمز تاکید کرد ترامپ هرگز با درگیری‌های نظامی بلندمدت در خاورمیانه موافق نبوده و در دوره‌ نخست ریاست‌جمهوری‌ خود تلاش کرد نیروهای آمریکایی را از سوریه، افغانستان و عراق خارج کند.

بیشتر بخوانید: حملات هوایی ارتش اسرائیل به سه بندر در یمن

ان‌بی‌سی‌نیوز ۲۱ اردیبهشت با اشاره به اختلافات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و ترامپ نوشت تحولات اخیر در رابطه با حوثی‌ها از مواردی بوده که در روزهای اخیر بر روابط رهبران دو کشور سایه افکنده است.

به گزارش ان‌بی‌سی، تصمیم ترامپ برای توقف کارزار نظامی ایالات متحده علیه حوثی‌ها موجب حیرت نتانیاهو شد.