کانادا اخراج مقام پیشین وزارت راه جمهوری اسلامی از این کشور را بررسی می‌کند

وب‌سایت خبری گلوبال‌نیوز گزارش داد افشین پیرنون، مدیرکل پیشین نگهداری راه‌های سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای ایران، در جلسه رسیدگی به پرونده اخراجش در هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا حاضر شد.

به گزارش گلوبال‌نیوز، این جلسه پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ برگزار شد.

سازمانی که این مقام پیشین جمهوری اسلامی در آن فعالیت داشت، زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌‎رود.

پیرنون یکی از ۲۰ مقام ارشد جمهوری اسلامی است که از سال ۲۰۲۲ میلادی و در پی آغاز برخورد دولت کانادا با عوامل حکومت ایران در این کشور به‌دلیل نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم، شناسایی شده‌اند.

به گزارش گلوبال‌نیوز، پیرنون ۴۹ ساله با مترجم فارسی در جلسه هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا شرکت کرد و به سوالاتی درباره سوابقش پیش از ورود به این کشور در سال ۲۰۲۲ و درخواست پناهندگی خود پاسخ داد.

آژانس خدمات مرزی کانادا پیرنون را مقام ارشد جمهوری اسلامی معرفی کرده و خواستار اخراج او از کشور شده است.

پیرنون گفته اکنون به‌عنوان راننده تاکسی اینترنتی در کانادا مشغول به کار است.

پیرنون همچنین با رد داشتن هرگونه نقش تصمیم‌گیرنده یا نفوذ سیاسی در جمهوری اسلامی تاکید کرد صرف کار در یک دولت به معنای حمایت از آن نیست.

پیرنون افزود: «تمام کارهایی که در زندگی انجام داده‌ام، برای حفظ جان انسان‌ها بوده و از زمانی که به کانادا آمده‌ام، تلاش کرده‌ام شهروند خوبی برای جامعه کانادا باشم.»

تصاویر منتشرشده در وب‌سایت‌های دولتی و رسانه‌های رسمی ایران نشان می‌دهد پیرنون در کنار مقامات سیاسی و مذهبی جمهوری اسلامی حضور داشته، در جلسات رسمی شرکت کرده و به انجام مصاحبه‌ و ایراد سخنرانی پرداخته است.

پیرنون که دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی عمران است، به‌مدت ۲۲ سال در جمهوری اسلامی فعالیت داشته و تا سال ۱۴۰۱ از مدیران وزارت راه و شهرسازی بوده است.

تصمیم نهایی درباره پرونده او احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۵ (دی‌ماه ۱۴۰۴) اعلام نخواهد شد.

دولت کانادا در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد ورود مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به این کشور ممنوع است و آن‌هایی که پیش‌تر وارد کانادا شده‌اند، اخراج خواهند شد.

این تصمیم در واکنش به سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و همچنین حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی خود در منطقه مانند حماس، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن اتخاذ شد.

نمایندگان پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸ با تصویب طرحی غیرالزام‌آور از دولت این کشور خواستند سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

دولت کانادا در نهایت خردادماه ۱۴۰۳ به‌صورت رسمی سپاه را سازمانی تروریستی اعلام کرد.

در پی افزایش فشارهای اتاوا بر تهران، ماموران مهاجرت کانادا تحقیقات گسترده‌ای را درباره ده‌ها نفر از افرادی که مظنون به فعالیت در حکومت جمهوری اسلامی هستند و در کانادا اقامت دارند، آغاز کرده‌اند.

پیش از این در بهمن‌ماه ۱۴۰۲، حکم اخراج مجید ایرانمنش، مدیر کل پیشین پشتیبانی و فن‌آوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری اسلامی، از کانادا صادر شد.
در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ نیز دادگاه مهاجرت کانادا حکم اخراج سلمان سامانی، قائم‌مقام وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور در دولت حسن روحانی، را صادر کرد.

تاکنون تنها در دو پرونده حکم اخراج صادر شده و از میان آن‌ها، فقط یکی از مقامات پیشین جمهوری اسلامی به ایران بازگردانده شده است. اداره خدمات مرزی کانادا اعلام کرده چند تن دیگر نیز به‌طور داوطلبانه خاک این کشور را ترک کرده‌اند.