احتمال تعطیلی آشپزخانهها و توقف ارائه وعدههای غذایی رایگان در نوار غزه
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که ممکن است با تعطیلی آشپزخانههایی که نقش حیاتی در تامین غذای ساکنان نوار غزه را دارند، ارائه وعدههای غذایی رایگان برای این مردم جنگزده متوقف شود.
بر اساس این گزارش، این آشپزخانهها پس از ۱۸ ماه جنگ و ارائه غذا به صدها هزار فلسطینی با کمبود مواد اولیه مواجه هستند.
چندین گروه کمکرسان به رویترز گفتند که دهها آشپزخانه نوار غزه در معرض بسته شدن قرار دارند و ممکن است در روزهای آینده تعطیل شوند، مگر اینکه کمکها به غزه وارد شود و مشکل تامین مواد برای وعدههای غذایی جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه برطرف گردد.
این خبرگزاری به آشپزخانه «غذای شرقی السلام» در شهر غزه، اشاره کرده که برای ۲۰ هزار نفر غذا تهیه میکند.
یکی از کارکنان این آشپزخانه به رویترز گفت: «ما با چالشهای بزرگی در ادامه کار مواجه هستیم. ممکن است ظرف یک هفته یا شاید کمتر از کار بیفتیم.»
رویترز نوشت که از ۲ مارس، اسرائیل تامین مواد غذایی را برای ساکنان غزه قطع کرده و ذخایر غذایی که در طول آتشبس ابتدای سال ذخیره شده بود، تقریبا تمام شده است.
آژانس هماهنگی امور انسانی سازمان ملل در گزارشی که شامگاه دوشنبه منتشر کرد، اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار مورد سوتغذیه حاد در میان کودکان از جمله هزار و ۶۰۰ مورد سوتغذیه حاد شدید، از ابتدای سال ۲۰۲۵ در سراسر غزه شناسایی شده است.
در این گزارش آمده است: «گزارشهایی از سرقتهای مسلحانه در میان وضعیت انسانی فاجعهبار منتشر شده است. در آخر هفته، گزارشهایی از سرقت یک کامیون در دیرالبلح و یک انبار در شهر غزه منتشر شده است.»
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که حداقل ۶۰ هزار کودک اکنون علائم سوتغذیه را نشان میدهند.
جولی فوکن، هماهنگکننده پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز به رویترز گفت: «ما موارد سوتغذیه حاد متوسط یا شدید در کودکان را مشاهده میکنیم و همچنین زنان باردار و شیرده که مشکلاتی در شیردهی دارند، خودشان دچار سوتغذیه هستند یا کالری کافی دریافت نمیکنند.»
دفتر رسانهای دولت حماس در غزه، جمعه گفت که قحطی دیگر تهدیدی قریبالوقوع نیست و به واقعیت تبدیل شده است.
این دفتر افزود که ۵۲ نفر به دلیل گرسنگی و سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۵۰ نفر کودک بودهاند.
اسرائیل پیشتر بحران گرسنگی در غزه را رد کرده و گفته است که هنوز کمکهای کافی برای تامین نیاز جمعیت این منطقه وجود دارد، اما روشن نکرده که کی و چگونه کمکها دوباره به غزه وارد خواهد شد. دفتر نخستوزیری اسرائیل هنوز در این زمینه اظهارنظر نکرده است.
ارتش اسرائیل میگوید نیروهای مسلح حماس که غزه را اداره میکنند، از کمکها سواستفاده کردهاند.
جنگ غزه پس از آن آغاز شد که این نیروها در حملات ماه اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل، هزار و ۲۰۰ نفر را کشته و ۲۵۱ نفر را به عنوان گروگان به غزه بردند. به گفته مقامات بهداشتی حماس، از آن زمان، حملات اسرائیل به غزه بیش از ۵۱ هزار و ۴۰۰ نفر کشته بر جای گذاشته است.