از سرگیری روابط برلین و دمشق؛ سفارت آلمان در سوریه بازگشایی شد
آلمان با بازگشایی سفارت خود در دمشق، روابط دیپلماتیک با دولت جدید سوریه را از سر گرفت. بازگشایی سفارتخانههای کشورهای غربی در دمشق در شرایطی صورت میگیرد که دولت سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد، با چالشهای جدی انسانی و امنیتی در مسیر بازسازی کشور مواجه است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، پنجشنبه ۳۰ اسفند در یک نشست خبری در دمشق گفت: «من برای دومین بار در حدود ۱۰ هفته گذشته به سوریه آمدهام، زیرا این کشور و آینده آن در وضعیتی بحرانی قرار دارد.»
او افزود: «ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم که در چند ماه آینده یا حتی شاید چند هفته آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»
بربوک کمبود کالاهای اساسی، بهویژه در بخش زیرساختهای انرژی، را از جمله مشکلات عمده سوریه برشمرد و اعلام کرد آلمان قصد دارد در بازسازی این بخش، از جمله مدرنسازی نیروگاهها، به سوریه کمک کند.
آلمان که در یک دهه گذشته میزبان حدود یک میلیون پناهجوی سوری بوده است، تلاش دارد با رهبران جدید سوریه وارد تعامل شود.
برلین در عین حال، بر لزوم احترام حاکمان جدید سوریه به حقوق اقلیتها در این کشور تاکید دارد.
در هفتههای اخیر، تحولات سوریه تحت تاثیر درگیریهای خونین در این کشور قرار گرفته است.
در پی حملات پراکنده و مرگبار شبهنظامیان وابسته به حکومت اسد، نیروهای دولت جدید سوریه با آنها درگیر شدند. این درگیریها بیش از هزار کشته برجای گذاشت که اکثر آنها غیرنظامی و از شیعیان علوی بودند.
رهبران اتحادیه اروپا ۳۰ اسفند در بیانیهای خشونتهای اخیر در سوریه را محکوم کردند و از مقامهای این کشور خواستند «حفاظت از تمامی غیرنظامیان را تضمین کنند».
آنها همچنین اعلام کردند تعلیق بخش دیگری از تحریمهای سوریه را مورد بررسی قرار خواهند داد و همزمان، اوضاع این کشور را از نزدیک تحت نظر دارند.
همکاری برلین و دمشق برای تسهیل بازگشت پناهجویان سوری
وزیر خارجه آلمان در ادامه نشست خبری خود گفت بهدلیل نگرانیهای امنیتی و محدودیتهای مکانی در دمشق، مسائل مربوط به ویزا و خدمات کنسولی همچنان از طریق سفارت آلمان در لبنان انجام خواهد شد.
او افزود آلمان قصد دارد بهمنظور تسهیل روند بازگشت داوطلبانه پناهجویان سوری به کشورشان، با دولت سوریه همکاری کند.
خبرگزاری رویترز ۳۰ اسفند نوشت سفارت آلمان در دمشق در حال حاضر تیم سیاسی کوچکی دارد و متناسب با وضعیت امنیتی موجود، بهتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش خواهد داد.
بربوک پیش از این در ۱۴ دی با سفر به دمشق با احمد الشرع، رییسجمهوری دوره انتقالی سوریه، دیدار کرد.
او در آن مقطع زمانی گفت ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، از بشار اسد حمایت و جنایات رژیم او را پنهان کرد و اکنون زمان آن رسیده است که روسیه پایگاههای خود را در سوریه رها کند.
مسکو از متحدان اصلی بشار اسد به شمار میرفت و او پس از گریختن از سوریه به روسیه پناهنده شد.
روسیه که در دوران حکومت اسد دو پایگاه طرطوس و لاذقیه را در اختیار داشت، میکوشد به حضور نظامی خود در سوریه ادامه دهد.