• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اسرائیل آزادی صدها زندانی فلسطینی را به دلیل «مراسم تحقیرآمیز حماس» به تعویق انداخت

۵ اسفند ۱۴۰۳، ۰۸:۳۵ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

اسرائیل اعلام کرد که آزادی صدها زندانی فلسطینی را که قرار بود روز شنبه آزاد کند تا زمانی که حماس به نقض مکرر توافق آتش‌بس مانند برگزاری «مراسم تحقیرآمیز» آزادی گروگان‌ها ادامه دهد، به تعویق می‌اندازد. حماس نحوه تحویل گروگان‌ها را «نمایشی باوقار از وحدت فلسطینیان» توصیف کرد.

دفتر بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل، صبح یک‌شنبه پنج اسفند در بیانیه‌ای گفت تا زمانی که آزادی گروگان‌های بعدی تضمین نشود و «مراسم تحقیرآمیز» حماس برای آزادی گروگان‌ها ادامه داشته باشد، اسرائیل ۶۰۲ زندانی و بازداشت‌شده فلسطینی را آزاد نخواهد کرد.

این بیانیه در حالی منتشر شد که در بزرگ‌ترین موج آزادی زندانیان فلسطینی در مرحله نخست آتش‌بس غزه، صدها زندانی سوار اتوبوس‌ها شده بودند تا زندان عوفر اسرائیل را ترک کنند.

بیانیه دفتر نتانیاهو اشاره به تحویل‌های اخیر گروگان‌ها از سوی حماس دارد که مقام‌های سازمان ملل گفته‌اند برخلاف قوانین بین‌المللی بوده، زیرا با رعایت احترام انجام نشده است.

حماس مراسم عملکرد خود برای تحویل گروگان‌ها را «نمایشی باوقار از وحدت فلسطینیان» توصیف کرد و انتقادها از آن را «دروغین و بهانه اسرائیل برای فرار از تعهداتش» خواند.

حماس پیش از تحویل گروگان‌ها، آن‌ها را در برابر جمعیت روی صحنه آورده و گاهی وادار به صحبت کرده است. همچنین تابوت‌های حاوی بقایای گروگان‌ها را از میان جمعیتی که آن را تشویق کرده و سوت می‌زنند، عبور داد.

در آخرین دور تبادل گروگان‌ها در مرحله اول توافق آتش‌بس غزه، حماس شنبه چهار اسفند شش گروگان اسرائیلی به نام‌های تال شوهام، اورا منگیستو، عمر شم‌طوف، الیا کوهن، عمر ونکرت و هشام السید را از سه منطقه در نوار غزه آزاد کرد.

قرار بود در مقابل صدها زندانی فلسطینی شامل ۶۰ زندانی با احکام طولانی‌مدت و ۵۰ زندانی محکوم به حبس ابد از زندان‌های اسرائیل آزاد شوند.

100%
زندانیان فلسطینی پیش از آزادی از زندان اسرائیل با لباسی که روی آن نوشته شده: نه می‌بخشیم و نه فراموش می‌کنیم

قرار بود نزدیک به ۱۰۰ نفر از زندانیان هم پس از آزادی از اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی اخراج و تبعید شوند.

بر اساس گزارش‌ها، رییس سازمان زندان‌های اسرائیل به نگهبانان دستور داده پیراهن‌هایی منقش به آیه‌ای از مزامیر به زبان عربی، بر تن زندانیان فلسطینی کنند.

روی این لباس نوشته شده بود: «دشمنانم را تعقیب کردم و آن‌ها را گرفتم و بازنگشتم تا نابودشان کردم.»

این زندانیان مجبور شده‌اند دست‌بندهایی با نوشته «ملت ابدی فراموش نمی‌کند؛ دشمنانم را تعقیب کردم و آن‌ها را گرفتم» بپوشند.

خشم عمومی در اسرائیل

با این‌حال نحوه انتقال اجساد شیری بیباس و دو کودک خردسال ۹ ماهه و چهار ساله‌اش که در اسارت کشته شدند، موجی از خشم را در اسرائیل برانگیخت. انتشار ویدیویی تبلیغاتی که در آن حماس دو گروگان دیگر را به مراسم آزادی دیگر گروگان‌ها برده بود، به این نارضایتی و خشم دامن زد.

در نهایت نتانیاهو در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به نقض‌های مکرر توافق از سوی حماس، از جمله مراسم‌هایی که کرامت گروگان‌های ما را خدشه‌دار می‌کند و سوءاستفاده تبلیغاتی از آن‌ها، تصمیم گرفته شد که آزادی تروریست‌هایی که برای دیروز برنامه‌ریزی شده بود را تا زمانی به تعویق بیاندازیم که آزادی گروگان‌های بعدی بدون این مراسم‌های تحقیرآمیز تضمین شود.»

بیانیه اسرائیل، آینده آتش‌بس غزه را در وضعیتی نامشخص قرار داد.

کمیسیون امور زندانیان تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تایید کرد که این آزادی‌ها «تا اطلاع ثانوی» به تعویق افتاده است.

حماس اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد و عبداللطیف القانوع، سخنگوی این گروه، گفت اقدام نتانیاهو «کارشکنی عامدانه» بود.

100%
تظاهرات در اسرائیل برای آزادی گروگان‌ها

پس از ماه‌ها رایزنی‌های بین‌المللی و با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا، اسرائیل و حماس ۲۶ دی برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند.

مرحله نخست این توافق که قرار است شش هفته به طول بینجامد، از ۳۰ دی به اجرا درآمد و ۱۲ اسفند به پایان می‌رسد.

تاکنون ۲۵ گروگان زنده و چهار گروگان کشته شده اسرائیلی و پنج گروگان تایلندی از سوی حماس آزاد شده‌اند و قرار بود در مجموع حدود دو هزار زندانی فلسطینی هم در این مرحله آزاد شوند.

مذاکرات برای مرحله دوم آتش‌بس هنوز آغاز نشده و اسرائیل می‌گوید که ممکن است به جای ادامه این مرحله، به جنگ در غزه بازگردد.

حماس اعلام کرده است که بدون آتش‌بس پایدار و خروج کامل اسرائیل از غزه، گروگان‌های باقی‌مانده را آزاد نخواهد کرد. نتانیاهو با حمایت دولت ترامپ در آمریکا گفته که متعهد به نابودی ظرفیت‌های نظامی و حکومتی حماس و بازگرداندن تمام گروگان‌هاست.

Banner

پربازدیدترین‌ها

دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند
۱

دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند

۲

همتی در میانه بحران ارز خطاب به ترامپ: ارز کافی داریم، خیلی هم داریم

۳

خانه مداحان رقص یک مداح با شلوارک را محکوم کرد

۴

رقص در برابر سرکوب؛ واکنش کنایه‌آمیز شهروندان به گرانی و تهدیدهای حکومت

۵

زندان ایرانشهر به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوست

انتخاب سردبیر

  • پاسخ مردم به پرسش ترامپ: این بار شما بجنگید، کمک مردم در راه است
    روایت شما

    پاسخ مردم به پرسش ترامپ: این بار شما بجنگید، کمک مردم در راه است

  • تناقض‌گویی مقام‌های جمهوری اسلامی درباره برخورد مرگبار خودرو با تجمع حکومتی در مشهد

    تناقض‌گویی مقام‌های جمهوری اسلامی درباره برخورد مرگبار خودرو با تجمع حکومتی در مشهد

  • ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن پس از ۲۸۶ روز ماموریت در دریا به تایلند رسید

    ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن پس از ۲۸۶ روز ماموریت در دریا به تایلند رسید

  • شروط پکن برای تهران؛ شی جین‌پینگ در بحبوحه پیامدهای جنگ ایران وارد مصر شد

    شروط پکن برای تهران؛ شی جین‌پینگ در بحبوحه پیامدهای جنگ ایران وارد مصر شد

  • هکرهای بی‌مرز تهران؛ از جاسوسی برای حکومت تا باج‌گیری از شهروندان
    گزارش ویژه

    هکرهای بی‌مرز تهران؛ از جاسوسی برای حکومت تا باج‌گیری از شهروندان

•
•
•

مطالب بیشتر

مطالعه جدید دانشمندان؛ آلودگی هوا باعث زوال عقل می‌شود؟

۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دانشمندان بریتانیایی مطالعه‌ای برای بررسی این موضوع آغاز کرده‌اند که آیا آلودگی هوا می‌تواند باعث زوال عقل شود؟ این پژوهش، می‌تواند به توسعه داروهای جدیدی برای مقابله با پیشرفت بیماری‌هایی مانند آلزایمر منجر شود.

گاردین روز یک‌شنبه ۲۹ مهر در گزارشی نوشت دانشمندان بریتانیایی در آستانه راه‌اندازی پروژه تحقیقاتی چشمگیری هستند که نشان می‌دهد هوایی که تنفس می‌کنیم چگونه می‌تواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.

به گفته دانشمندان، این تحقیق برای درک یک مشکل پزشکی مهم، یعنی چگونگی تاثیر آلودگی هوا بر بروز زوال عقل، حیاتی است.

در سال‌های اخیر، دانشمندان دریافتند که آلودگی هوا یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای سلامت انسان است و نشان داده‌اند که این آلودگی در بروز سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری از مشکلات بهداشتی دیگر نقش دارد.

اکنون دانشمندان در موسسه فرانسیس کریک (Francis Crick) قرار است به بررسی ارتباط آلودگی هوا با پدیده زوال عصبی بپردازند.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «سرعت» (Rapid) که از سوی خیریه «مقابله با زوال عقل» تامین مالی شده است، از روز دوشنبه ۳۰ مهر به‌طور رسمی آغاز خواهد شد.

ذرات کوچک آلاینده چطور منجر به زوال عقل می‌شوند؟

پروژه سرعت شامل بررسی دقیق فرآیندهایی است که ذرات کوچک آلاینده می‌توانند منجر به زوال عقل شوند.

این تحقیق می‌تواند بینشی کلی درباره چگونگی تاثیر ذرات معلق در هوا بر بروز بیماری‌ها ارائه دهد و همچنین به توسعه داروهای جدید برای مقابله با پیشرفت شرایطی مانند بیماری آلزایمر کمک کند.

پروفسور چارلز سوانتون، معاون مدیر بالینی موسسه کرک و از مدیران این پروژه گفت: «آلودگی هوا معمولا با زوال عقل مرتبط نیست. با این حال، اپیدمیولوژیست‌ها به‌تازگی دریافته‌اند که ذرات موجود در هوا کاملا با خطر بیماری‌های نورودژنراتیو (زوال عصبی) مرتبط هستند.»

او افزود: «ما می‌خواهیم دقیقا بفهمیم که چگونه ذرات ریز در هوا می‌توانند تاثیرات عمیقی بر مغز ما داشته باشند و از این دانش برای توسعه داروهای جدیدی برای درمان زوال عقل استفاده کنیم.»

یک نوع کلیدی از آلودگی هوا، شامل معلق‌های ریز ذرات جامد و قطرات مایع است.

این ذرات از اگزوز خودروها و کامیون‌ها، کارخانه‌ها، گرد و غبار، گرده‌ها، آتش‌فشان‌ها، آتش‌سوزی‌های جنگلی و منابع دیگر تولید می‌شوند و به‌عنوان ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری یا به‌طور ساده PM2/5 شناخته می‌شوند.

این ذرات دارای قطری کمتر از ۲.۵ میلیونیم متر هستند که حدود ۳۰ برابر نازک‌تر از موی انسان است و به‌قدری کوچک‌اند که می‌توانند به عمق بدن انسان نفوذ کنند.

در مورد زوال عقل، پی‌ام۲.۵‌ها هنگام تنفس و از طریق پیاز بویایی (olfactory bulb) وارد مغز می‌شوند.

پیاز بویایی یک ساختار عصبی در مغز است که در بالای حفره بینی قرار دارد و سیگنال‌های بویایی را از گیرنده‌های موجود در بینی دریافت کرده و پردازش می‌کند. این بخش، نقش مهمی در درک و تشخیص بوها دارد.

به گفته پروفسور سوانتون، به نظر می‌رسد که پی‌ام۲.۵‌ها در مغز، از سوی سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی جذب می‌شوند و پس از آن است که احتمالا زوال عصبی آغاز می‌شود.

با این حال، این که این فرآیند چگونه پیش می‌رود و منجر به زوال عقل می‌شود، هنوز روشن نیست.

100%

درک دقیق این فرایند، یکی از اهداف اصلی پروژه سرعت است تا بفهمیم چگونه پی‌ام۲.۵‌ها موجب تشکیل توده‌هایی در بافت مغز می‌شوند که نشانه مشخص بیماری آلزایمر است.

سونیا گاندی، رییس آزمایشگاه زیست‌شناسی زوال عصبی در موسسه کرک و دانشگاه کالج لندن گفت: «ما شواهد خوبی از ارتباط بین قرارگیری در معرض ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری و بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون داریم. اما هنوز نمی‌دانیم که آیا این ذرات واقعا زوال عصبی را به‌طور مستقیم تحریک می‌کنند یا تنها فرایندی را که در افراد آسیب‌پذیر در حال وقوع است، تسریع می‌کنند.»

پژوهشگران موسسه کرک بر این باورند که آلودگی هوا از طریق سه مکانیسم مختلف می‌تواند باعث زوال عقل شود؛ بر اساس یکی از این مکانیسم‌ها، ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری ممکن است به‌طور مستقیم فرآیند تجمع پروتئین‌ها را در مغز تسریع کنند و باعث بروز آلزایمر شوند.

به عبارت دیگر، ممکن است ورود ذرات معلق با توانایی مغز در پاکسازی توده‌های پروتئینی تداخل ایجاد کند.

به بیانی ساده، این ذرات ۲.۵ میکرومتری با سیستم پاکسازی سلول‌های بدن تداخل دارند و باعث می‌شوند حذف پروتئین‌های عامل بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دشوارتر شود.

سومین نظریه این است که پی‌ام۲.۵‌ها به وسیله سلول‌های ایمنی مغز به نام میکروگلیا جذب و احتمالا باعث می‌شوند که این سلول‌ها، واکنشی التهابی را ایجاد و آغاز زوال عقل را تسریع کنند.

پژوهشگران برای تشخیص اینکه کدام مکانیسم در بروز زوال عقل نقش دارد، بر آزمایش‌های درون‌کشتگاهی روی سلول‌های بنیادی انسانی و همچنین مدل‌های حیوانی تمرکز خواهند کرد.

سونیا گاندی در همین زمینه گفت: «زمانی که این مکانیسم‌ها را با جزییات بیشتری درک کنیم، می‌توانیم از این دانش برای توسعه درمان‌هایی استفاده کنیم که تاثیر آلودگی‌های هوا را کاهش دهند.»

او اظهار امیدواری کرد که شاید روزی، بتوانیم از اثرات محیط بر بیماری‌های مغزی پیشگیری کنیم.

یک تحقیق جدید: امواج گرما زوال عقل را تشدید می‌کند

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

یافته‌های یک پژوهش جدید با موضوع تغییرات آب و هوایی نشان داد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض دمای شدید با افت شناختی، بیماری‌های کلیوی و سرطان پوست مرتبط است و امواج گرما می‌تواند مشکلات سلامت روان و شیوع بیماری‌های عفونی را تشدید کند.

این تحقیق که از سوی پژوهش‌گران دانشگاه بریستول بریتانیا انجام شد، شامل نظرات دانشمندان برجسته آب و هوا، هواشناسان و پزشکان بهداشت عمومی است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، قرار گرفتن طولانی‌مدت در دمای شدید ارتباط مستقیمی با زوال‌ شناختی، بیماری کلیوی، سرطان پوست و گسترش بیماری‌های عفونی دارد.

دان میچل، نویسنده اصلی این پژوهش، اعلام کرد محققان از برخی «پیوندهای قوی» میان این بیماری‌ها و امواج گرما آگاه هستند و این امر «موجب نگرانی قابل توجهی» شده است.

سخنگوی دانشگاه بریستول گفت: «در حالی که تاثیر منفی تغییرات آب و هوایی بر سلامت قلب و ریه به طور گسترده‌ای شناخته شده، این تحقیق تصویر جامع‌تری از پیامدهای مرتبط ارائه می‌دهد.»

کارشناسان دریافتند که «تکرار و افزایش تغییرات آب و هوایی، مانند موج گرما و سیل، مشکلات سلامت روانی و گسترش بیماری‌های عفونی را تشدید می‌کند.»

زنگ خطر بیماری‌های پنهان

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض گرما می‌تواند خواب را مختل کند که این امر با زوال شناختی، بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است.

هوای سرد نیز ممکن است منجر به صدمات جسمی، مانند زمین خوردن یا تضعیف سلامت روانی، از جمله گوشه‌گیری شود و درد مفاصل و بی‌تحرکی را بر اثر نشستن و دراز کشیدن بیش از حد افزایش دهد.

میچل، استاد علوم آب و هوا در دانشگاه بریستول گفت: «این تحقیق عمدتا عوارض بالقوه بسیار جدی ناشی از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تغییرات آب و هوایی را نشان می‌دهد که تاکنون در ارزیابی‌های مشابه به آن پرداخته نشده است.»

او افزود که اطلاعات کافی در مورد اینکه چگونه دماهای گرم‌تر یا سیل مداوم ممکن است با بیماری‌های مختلف مرتبط باشد، وجود ندارد.

با این حال، این پژوهشگر تاکید کرد که فشار گرمایی مداوم و چندساله احتمالا بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های کلیوی را تشدید می‌کند اما برای تعیین اثرات بلندمدت آن، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

میچل ادامه داد: «با استفاده از نمونه بریتانیا ما زمینه را برای تجزیه و تحلیل کامل و جهانی ارتباط میان تغییرات آب و هوایی و سلامت فراهم کرده‌ایم.»

یونیس لو، یکی دیگر از نویسندگان این تحقیق گفت که گام‌های بعدی شامل تجزیه و تحلیل داده‌های بلندمدت بیشتر در کنار «عوامل دیگری است که در طول زمان بر سلامتی تاثیر می‌گذارند».

تغییرات اقلیمی ناشی از تغییر درازمدت میانگین دمای زمین است که شرایط آب و هوایی را عوض می‌کند.

در طول یک دهه گذشته، دمای زمین به طور متوسط ​​حدود ۱.۲ درجه سانتیگراد گرم‌تر از اواخر قرن ۱۹ بوده است.

اکنون تایید شده که گرمایش جهانی در دوره ۱۲ ماهه بین فوریه ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رفته است.

پیامدهای افزایش دما که به دلیل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسان رخ داده، با پدیده ال‌نینو تشدید و باعث شده سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ باشد.