شورای صنفی فرهنگیان افزایش موارد خودکشی دانشآموزان را به سونامی تشبیه کرد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهای افزایش موارد خودکشی دانشآموزان را به سونامی تشبیه کرد و آن را نتیجه مستقیم «سیاستهای ناکارآمد، فشارهای سیستم آموزشی، بحرانهای اقتصادی، فشار ایدئولوژیک، نبود امکانات حمایتی و تحمیل روانی به دانشآموزان» خواند.
این تشکل صنفی، ۹ آذر در مطلبی با اشاره به خبر خودکشی سوگند زمانپور، دانشآموز ۱۶ ساله در مسجدسلیمان، نوشت که این خبر تنها یک حادثه نیست بلکه بخشی از «زنجیرهای هولناک» است که زخم عمیق دیگری بر پیکره جامعه آموزشی کشور وارد کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با بیان این که نظام آموزشی جمهوری اسلامی به نیازهای روانی و اجتماعی دانشآموزان بیاعتناست، نوشت که این سیستم با اصرار بر «تحمیل ایدئولوژیهای یکجانبه و تبدیل مدارس به ابزار القای باورهای خاص»، دانشآموزان را از هویت و زندگیشان تهی میکند.
طی هفتههای گذشته گزارشهای متعددی درباره خودکشی دانشآموزان بهدلیل رفتار خشن مدیران مدارس با آنها منتشر شد.
۲۳ آبان، زهرا بهروزآذر، معاون زنان در دولت مسعود پزشکیان، در رابطه با خودکشی دو دختر دانشآموز به «هممیهن آنلاین» گفت: «نمیتوان گفت آمار فزاینده است اما برای ما همین دو دانشآموز دختر هم زیاد است و برای ما خوشایند نیست.»
به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبهرو میشوید که از جملهها و عبارتهایی نشاندهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده میکنند، از آنان بخواهید با پزشک متخصص معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت میکنند یا فردی مورد اعتماد درباره نگرانیهایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر میکنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با اشاره به این که فشارهای ناشی از آموزش غیرعادلانه، شرایط معیشتی دشوار خانوادهها و فضای سرکوب، مدارس را به میدان آسیبهای روانی تبدیل کرده است، اضافه کرد که اصرار بر تحمیل ارزشها و ایدئولوژیهای خاص، تنها بر شدت این بحران میافزاید.
این شورا در ادامه افزود: «مسئولان به جای اصلاح زیرساختها و ایجاد محیطی امن برای رشد فکری و روانی نوجوانان، با تحمیل آموزشهای غیرضروری و القای باورهای تحمیلی، آنها را به سوی بنبست روانی و اجتماعی سوق میدهند.»
پیش از این و در مهر ماه امسال، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در یک سخنرانی برای دانشآموزان گفت که اولویت این وزارتخانه برپایی نماز و برنامههای دینی است.
محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز ششم اردیبهشت با بیان اینکه ۱۶ طرح «عفاف و حجاب» در مدارس در حال اجراست، گفت: «جمهوری اسلامی میخواهد دختر ایرانی کنشگر باشد.»
همان زمان ویدیوهایی به ایراناینترنشنال رسید که نشان میدادند دانشآموزان مدرسه دخترانه «کمالی دهقان» در شهرک رازی کرج، در اعتراض به رفتار خشن مدیر این مدرسه و فشارهای او در مورد حجاب اجباری، از رفتن به سر کلاس خودداری کرده و با درآوردن مقنعه، در حیاط مدرسه تجمع کردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، همواره بر ضرورت رعایت حجاب اجباری تاکید کرده و از دستگاههای حکومتی خواسته است در این زمینه فعالانهتر عمل کنند.
شورای تشکلهای صنفی فرهنگیان در پایان بیانیه خود، سونامی خودکشی در مدارس را نتیجه مستقیم بحرانهای موجود دانست و از سیاستگذاران پرسید که آیا حاضرند در قبال هر جان از دست رفته در مدارس که آینده کشور بودند، پاسخگو باشند؟