افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال تاثیر شرایط سیاسی فرانسه بر امنیت المپیک

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۱۲

احتمال افزایش بی‌ثباتی سیاسی در فرانسه در پی انتخابات پارلمانی در این کشور، به نگرانی‌ها در خصوص تامین امنیت بازی‌های المپیک پاریس دامن زده است.

مایکل پاین، مدیر پیشین بازاریابی کمیته بین‌المللی المپیک سه‌‌شنبه ۱۲ تیر گفت شیوه مناسب حمل مشعل المپیک در فرانسه نشان داد این رویداد مستقیما درگیر کشمکش‌های سیاسی نخواهد شد.

پاین در عین حال افزود اعلام نتایج دور دوم انتخابات می‌تواند شرایط را در خیابان‌ها به گونه‌ای دیگر رقم بزند.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه پس از شکست حزبش در انتخابات پارلمان اروپا، روز ۲۰ خرداد پارلمان فرانسه را منحل و فرمان برگزاری انتخابات زودهنگام را صادر کرد.

دور اول انتخابات پارلمانی در فرانسه روز ۱۰ تیر برگزار شد و حزب راست‌گرای «اجتماع ملی» با کسب حدود ۳۴ درصد آرا، رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

در پی اعلام نتایج این مرحله، مخالفان حزب اجتماع ملی در پاریس و تعداد دیگری از شهرهای فرانسه، تجمعات اعتراضی بر پا کردند.

دور دوم انتخابات برای تعیین سرنوشت کرسی‌های باقی‌مانده پارلمان فرانسه روز ۱۷ تیر برگزار خواهد شد.

مدیر پیشین بازاریابی کمیته بین‌المللی المپیک در ادامه اظهارات خود گفت: «خطر اصلی این است که آیا نتایج انتخابات منجر به هر شکلی از آشوب عمومی خواهد شد یا خیر.»

پاین ابراز نگرانی کرد که هر گونه اغتشاش، تامین امنیت بازی‌های المپیک را تحت تاثیر قرار دهد.

پیش‌تر، در ۲۱ خرداد، آن ایدالگو، شهردار پاریس تصمیم مکرون را برای انحلال پارلمان در آستانه برگزاری بازی‌های المپیک «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد.

او هم‌زمان تاکید کرد «از منظر عملیاتی»، انتخابات پارلمانی تاثیر منفی بر المپیک نخواهد داشت که در فاصله زمانی پنجم تا ۲۱ مرداد در پاریس و چند شهر دیگر فرانسه برگزار می‌شود.

مدیر پیشین بازاریابی کمیته بین‌المللی المپیک همچنین به مناقشه اوکراین، جنگ غزه و پیامدهای امنیتی این دو رویداد پرداخت و گفت معادلات بین‌المللی در حال حاضر در «پیچیده‌ترین و حساس‌ترین» شرایط در بیش از سه دهه گذشته است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. حزب‌الله، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شد و درگیری‌های شدید و مرگبار در غزه و همچنین مرز اسرائیل و لبنان در طول هشت ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

به دنبال مناقشه غزه، تهدیدهای تروریستی موجب نگرانی شدید مقام‌های کشورهای اروپایی شده است.

تِرِنس بِرنز، یکی دیگر از مقام‌های پیشین کمیته بین‌المللی المپیک، ضمن تایید نگرانی‌های موجود در خصوص تامین امنیت بازی‌های پاریس خاطرنشان کرد: «مقام‌های فرانسوی تجربه زیادی در مقابله با آشوب‌های شهری دارند.»

او افزود برگزارکنندگان المپیک قطعا در خصوص «برنامه‌ریزی‌ امنیتی» این مسابقات، پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها