تبدیل شدن سفر با هواپیما به پدیده‌ای لوکس در ایران

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

امیرپویان رفیعی شاد، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی تهران اعلام کرد مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی با توجه به نرخ فزاینده تورم در ایران، سفر با هواپیما را به یک پدیده لوکس تبدیل کرده است.

او روز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت در مصاحبه‌ای با پایگاه خبری انتخاب گفت: «ما در کشور یک تورم متداوم داریم و بر روی هزینه حمل و نقل از مترو تا هواپیما اثر گذاشته است. ایرلاین‌ها در مقابل تورم توان دفاع ندارند و باید هزینه‌های دلاری بپردازند.»

بانک‌ مرکزی در جدول محاسبه تادیه بدهی و مهریه، نرخ تورم سالانه در سال ۱۴۰۲ را ۵۲/۳ درصد اعلام کرد که بالاترین نرخ تورم سالانه از ۸۰ سال قبل تاکنون است.

رفیعی شاد با اشاره به اجتناب‌ناپذیر بودن افزایش قیمت بلیط هواپیما در سال ۱۴۰۳ افزود صحبت‌هایی مبنی بر رشد ۲۹ درصدی قیمت بلیط مطرح شده اما سازمان هواپیمایی کشوری هنوز تصمیم نهایی خود را در این خصوص ابلاغ نکرده است.

پیش‌تر مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش داد ۷۷ درصد از سفرها در کشور با استفاده از خودروی شخصی و تنها ۲۳ درصد از طریق حمل و نقل عمومی انجام می‌گیرند که از این عدد سهم هواپیما تنها ۰/۸ درصد است.

حرمت‌الله رفیعی، رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران روز ۲۰ فروردین گفت افزایش سفر با خودروی شخصی پدیده‌ای «قابل ستایش» نیست زیرا این نوع سفر «رشد چرخه گردشگری اقتصادی» را در پی نخواهد داشت.

او افزود صرف سفر کردن کافی نیست و اینکه مردم «با چه کیفیت و چگونه سفر کرده‌اند» نیز حائز اهمیت است.

روزنامه دنیای اقتصاد روز ۱۶ فروردین در گزارشی درباره سفرهای نوروزی و چشم‌انداز گردشگری نوشت عواملی از جمله افزایش تورم، سفرها را به سمت «گردشگری فقیرانه و چادر سفر» پیش برده است.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفرهوایی تهران در ادامه مصاحبه خود به تاثیر تحریم‌های بین‌المللی بر فرسودگی ناوگان هواپیمایی ایران پرداخت و گفت: «در دنیا یک استاندارد برای عمر هواپیما وجود دارد که با استاندارد‌های ایران خیلی تفاوت دارد. سال گذشته عمر ناوگان هواپیمایی ایران ۲۶ سال بود و فرودگاه خیلی از کشور‌ها از جمله عربستان، اجازه ورود هواپیمای بالا ۱۵ سال را نمی‌دهد. در معیار‌های جهانی هم میانگین ۱۵ تا ۲۰ سال است.»

به گفته او، حتی تعمیر هواپیماها با توجه به تحریم‌های موجود امری چالش‌برانگیز است زیرا خرید یک قطعه کوچک هواپیما از طریق «پنج رابط» انجام می‌شود و هزینه‌ای چند برابر قیمت جهانی به همراه دارد.

یک وب‌سایت حوزه هوانوردی در شهریورماه سال گذشته گزارش داد شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر یک فروند ایرباس ای۳۴۰ را که حدود ۲۸ سال عمر دارد، از طریق اندونزی وارد ایران کرده است.

ماهان‌ایر، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از جمله شرکت‌های تحریم‌شده از سوی غرب است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.