اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا خواستار تروریستی خواندن سپاه پاسداران شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا در نامه‌ای به دولت این کشور خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شد. دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک نیز از موافقت دولت بلژیک با درخواست تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران از سوی اتحادیه اروپا خبر داد.

اتحادیه‌ای متشکل از ٢٦ مجموعه و گروه ایرانی مقیم استرالیا روز سه‌شنبه چهارم ارديبهشت نامه‌ای به آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر و مارک دريفس، دادستان كل استراليا منتشر کردند و درباره دخالت مستقیم سپاه پاسداران در «اقدامات تروریستی و خشونت‌آمیز» در سراسر جهان و به ویژه خاورمیانه هشدار دادند.

امضاکنندگان نامه، حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل و حمله متقابل اسرائیلی‌ها به اصفهان را تاییدی بر نقش فزاینده سپاه پاسداران در بی‌ثباتی منطقه دانستند که تبعاتش بیش از پیش، دامن‌گیر ایرانیان و افراد بی‌گناه دیگر نقاط منطقه و جهان می‌شود.

به گفته آنان، درخواستشان برای «قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی» جدید نیست و اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا به‌طور مداوم درباره دخالت سپاه پاسداران در فعالیت‌هایی که با قوانین بین‌المللی و حقوق بشری مغایرت دارد و صلح جهانی را تهدید می‌کند، اعتراض کرده‌اند.

با وجود شواهد روشن، به اعتقاد امضاکنندگان نامه، دولت استرالیا همواره در اجرای اقدامی موثر تردید کرده است.

اواخر اسفند سال گذشته شبکه اسکای‌نیوز استرالیا از دسترسی به اسنادی خبر داد که نشان می‌دادند دولت این کشور با اینکه آماده بود سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریسی قرار دهد، به طور ناگهانی نظر خود را تغییر داده است.

این تغییر نظر ناگهانی باعث شد گروه‌های مخالف، دولت استرالیا را متهم کنند که در کنار مردم نمی‌ایستد و استرالیایی‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

اتحادیه نهادهای ایرانی استرالیا در بخشی از این نامه خود تاکید کرد سپاه پاسداران یک الگوی ثابت از «خشونت و تعهد به گسترش ترور» را نشان داده و اکنون زمانش رسیده است که استرالیا برای مقابله با این تهدید به جامعه جهانی بپیوندد و گام‌های معناداری برای حفاظت از شهروندان خود و حمایت از اصول دموکراسی و حقوق بشر بردارد.

هم‌زمان با این نامه، دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک خبر داد دولت این کشور پس از پیگیری فراوان، قرار است خواستار قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا شود.

او گفت پیشنهاد چنین اقدامی را بیش از یک سال پیش مطرح کرده است و تصمیم دولت بلژیک را در این زمینه، «قدمی در مسیر درست» توصیف کرد.

عربستان سعودی و بحرین نخستین کشورهایی بودند که در سال ۲۰۱۸، سپاه پاسداران را به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه کردند.

یک سال بعد، آمریکا سپاه پاسداران را به‌طور کامل در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد و از متحدان خود خواست از این اقدام پیروی کنند.

درخواست برای تروریستی اعلام کردن سپاه از سوی اتحادیه اروپا بارها به ویژه از سوی چهره‌ها و گروه‌های ایرانی مخالف جمهوری اسلامی مطرح شده است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز ۲۸ فروردین درباره درخواست برخی وزیران امور خارجه اروپایی برای تحریم‫ سپاه‌ پاسداران گفته بود: «برای تروریستی اعلام شدن، باید ادله قضایی درباره دست داشتن‌ سپاه پاسداران در اقدامات تروریستی وجود داشته باشد.»

این رویکرد انتقادهای بسیاری از سوی سیاستمداران برخی دولت‌های غربی و شهروندان ایرانی در پی داشت.

دریا صفایی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال با اشاره به ضرورت تروریستی شناختن سپاه پاسداران، یادآور شد: «جمهوری اسلامی در چند ماه گذشته نقش مهمی برای نشان دادن ماهیت خود به رهبران جهان بازی کرد و رهبران جهان هم‌اکنون شاهدند که حکومت، فقط سرکوب‌گر و قاتل مردم داخل ایران نیست بلکه بعد از مردم ایران، نوبت به مردم جهان می‌رسد.»

به گفته او، حمله به اسرائیل چهره وحشتناک جمهوری اسلامی را برای جهانیان عریان کرد و آن‌ها چیزی را که ایرانیان سال‌ها می‌گفتند، با چشمان خود دیدند.

نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک درباره تاثیر تحریم‌ها بر عملکرد سپاه پاسداران، خواستار گسترده شدن این‌دست از اقدامات شد و تاکید کرد: «با قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی هر گونه مبادلات و معاملات با این گروه ممنوع و منبع مالی گروه‌های نیابتی و اعمال تروریستی آن‌ها قطع می‌شود.»

صفایی اظهار امیدواری کرد دولت‌های غربی به این نتیجه برسند که باید شاهرگ اقتصادی سپاه پاسداران را ببندد.

نشریه پولیتیکو روز دوشنبه به نقل از مقامات و دیپلمات‌های اروپایی نوشت که انریکه مورا، مدیر سیاسی بخش روابط خارجی اتحادیه اروپا در روزهای شنبه و یک‌شنبه به همکاران خود در کشورهای اتحادیه اروپا در مورد تحریم‌های برنامه‌ریزی‌شده علیه جمهوری اسلامی اطلاع‌رسانی کرده است.

فرانسه و آلمان، دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا، در هفته‌های اخیر از اعمال محدودیت‌های بیشتر در زمینه صادرات کالاهای دومنظوره به ایران حمایت کرده‌اند تا در روند تولید پهپادها و موشک‌ها از سوی ایران اختلال ایجاد کنند.

برخی دیپلمات‌ها به پولیتیکو گفتند تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی، روابط اتحادیه اروپا با تهران را بدتر می‌کند.

با وجود این، مقام‌ها و دیپلمات‌های اروپایی گفتند کشورهای این اتحادیه برای تحریم بیشتر جمهوری اسلامی اتفاق نظر دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.