صدیقه وسمقی از زندان: سیاست حجاب اجباری یک سیاست شکست خورده است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و از منتقدان حجاب اجباری در نامه‌ای از زندان اوین، سیاست حجاب اجباری در ایران را سیاستی شکست خورده نامید و نوشت ادامه دادن این سیاست جز به بروز رفتارهای منحط از سوی ماموران حکومتی به چیز دیگری منجر نخواهد شد.

وسمقی در این نامه با اشاره به اینکه بیش از پنج هفته است به خاطر مخالفت با حجاب اجباری در اوین زندانی شده، تاکید کرده که روسری فاقد توجیه شرعی و قانونی را بر سر نمی‌کند و به همین دلیل از برخی حقوق بدیهی‌اش به عنوان یک زندانی محروم مانده است.

این پژوهشگر دینی که از زمان بازداشت تا کنون به دلیل امتناع از حجاب اجباری اجازه ملاقات با خانواده‌اش را پیدا نکرده، با اشاره به تحصن خود در اعتراض به این موضوع، در بخشی از نامه‌اش نوشت یکشنبه گذشته درحالی‌که منتظر بودم به ملاقات همسرم بروم، ماموران زندان با فریب‌کاری و دورغ‌گویی به همسرم گفتند که وسمقی به ملاقات نمی‌آید و او را از سالن ملاقات بیرون کردند.

او در ادامه نوشته روز یکشنبه دوم اردیبهشت در پنجمین هفته از زندانی شدنش، مسوولان زندان همسرش را به سالن ملاقات راه ندادند و ماموران بند زنان به او اعلام کرده‌اند ملاقات نخواهد داشت.

وسمقی اضافه کرد به وکیلش که برای ملاقات با او به زندان رفته هم اجازه ملاقات داده نشده است.

ایران‌اینترنشنال روز ۲۷ اسفندماه در گزارشی خبر داد که وسمقی به دلیل امتناع از حجاب اجباری اجازه ملاقات با خانواده‌اش را پیدا نکرد.

این فعال سیاسی و مدنی در ادامه نامه‌اش با اشاره به اینکه مامور بند زنان به او پیشنهاد کرده انتهای موی خود را با یک تکه پارچه بپوشاند و پس از خروج از در بند آن را بردارد، نوشت: «من نمی‌دانم این پیشنهاد خود این مامور بود یا سیاست جدید جمهوری اسلامی است، اما هر چه که هست می‌توانم بگویم که جمهوری اسلامی با وجود هزارن مدرسه دینی و ده‌ها هزار روحانی و دستگاه‌های تبلیغاتی که همه از اموال عمومی ارتزاق و در واقع آن را هدر می‌دهند نمی تواند توضیح منطقی و قابل‌قبولی برای سیاست سخیف حجاب اجباری فراهم کند.»

نویسنده کتاب‌های «زن، فقه، اسلام» و «بازخوانی شریعت»، تاکید کرده که جمهوری اسلامی برای باز گرداندن اقتدار از دست رفته خود می‌خواهد زنان را به رفتارهایی مبتذل و بی‌معنا وا دارد.

او پیشنهاد این مامور زندان را «سَبُک‌مغزانه» دانسته و نوشته با رد آن نتوانسته از در بند زنان خارچ شود و از ملاقات با وکیلش محورم مانده است.

این اسلام‌پژوه روز ۱۰ فروردین هم در نامه‌ای از زندان اوین اسلام‌شناسان، اندیشمندان، حقوقدانان، آزادی‌خواهان و افکار عمومی را خطاب قرار داد و برای تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود، جدایی دین از حکومت امری ضروری است.نرگس محمدی، فعال حقوق بشر،یکشنبه در یک فایل صوتی از زندان اوین از مردم در داخل و خارج از کشور می‌خواهم علیه جنگ، تعرض، تجاوز و ضرب‌وشتم زنان، یکسره فریاد شویم.»

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر هم روز یکشنبه در یک فایل صوتی از زندان اوین گفت: «از تک‌تک مردم در داخل و خارج از کشور می‌خواهم علیه جنگ، تعرض، تجاوز و ضرب‌وشتم زنان، یکسره فریاد شویم.»

وسمقی روز ۲۶ اسفند به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و پس از تفهیم اتهام در دادسرای اوین، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

او روز ۲۷ فروردین، بدون روسری و همراه با سه مامور زن و مرد، برای معاینه چشم‌هایش از زندان اوین به بیمارستان فارابی تهران اعزام شد و قرار است پزشکی قانونی در مورد عدم تحمل کیفر او اظهار نظر کند.

این زن زندانی در ماه‌های اخیر از منتقدان سرسخت سیاست حجاب اجباری حکومت ایران بوده و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را دیکتاتور و نظام حاکم را سرکوب‌گر خوانده است.

وسمقی در فایلی صوتی که اسفند ماه در صفحه اینستاگرامش منتشر شد، با انتقاد از رویکرد خامنه‌ای‌ درباره حجاب اجباری گفت او حق ندارد خط قرمز خود را به زنان تحمیل و برای مردم جرم تعریف کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
نمادهای قرن بیستم
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.