شمار جان‌باختگان سیل سیستان و بلوچستان به ۱۸ نفر رسید

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۱

در جریان سیل و آب‌گرفتگی در استان سیستان و بلوچستان، ده‌ها روستا تخریب شده‌اند و برق و آب دست‌کم ۳۰۰ روستا قطع شده است. تعداد جان‌باختگان سیل به ۱۸ نفر رسیده است. شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی به انتقاد از فقدان امدادرسانی به مناطق سیل‌زده پرداختند.

کمپین فعالین بلوچ روز شنبه اول اردیبهشت خبر داد تعداد افراد کشته شده بر اثر سیلاب در سیستان و بلوچستان به ۱۸ نفر افزایش یافته و دست‌کم یک تن نیز مفقود است.

یکی از قربانیان پسر بچه‌ای هفت ساله به نام آرمین آسکانی از شهر راسک است که روز جمعه به دلیل پرتاب شدن داخل رودخانه طغیان کرده، جان خود را از دست داد.

در روزهای گذشته خبر جان باختن یک دختر ۹ ساله، پسری ۱۰ ساله و دو نوجوان ۱۷ ساله نیز منتشر شده بود.

گزارش‌ها از استان سیستان و بلوچستان حاکی از آن است که علاوه بر طغیان رودخانه‌ها، ریزش کوه نیز جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی را مسدود کرده است.

شرکت توانیر روز شنبه اعلام کرد مشکل برق همه مناطق سیل‌زده «به جز پنج روستا که به دلیل نبود راه دسترسی فاقد برق هستند» رفع شده است.

بر اساس گزارش منابع دولتی، سیل به تاسیسات آب ۲۸۹ روستا و شش شهر این استان آسیب وارد کرده است.

به گفته هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، تا کنون تنها شبکه آب ۱۴۲ روستا و شش شهر سیل‌زده وارد مدار بهره‌برداری شده‌اند.

علاوه بر این تخریب‌های زیرساختی، شماری از رسانه‌ها که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهند درباره خطر خروج گاندوها یا همان تمساح‌های پوزه‌کوتاه از برکه‌ها هشدار دادند.

به دلیل بارندگی‌ها، سیلابی شدن رودخانه‌ها و سرریز شدن سدهایی مانند «پیشین و زیردان»، امکان خروج گاندو‌ها از برکه محل زیستشان وجود دارد.

در هشدارهای داده شده، از شهروندان خواسته شده است از تردد غیر ضروری در حاشیه زیستگاه‌های حیات وحش تا زمان فروکش کردن سیلاب و برگشت به شرایط عادی، خودداری کنند و در صورت مشاهده گاندو در مناطق سیلابی، موضوع را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت از محیط‌ زیست خبر دهند.

انتقادها از فقدان امدادرسانی دولتی

با دور جدید بارش‌های فصلی، وقوع سیل و آب‌گرفتگی در سیستان و بلوچستان از روز یک‌شنبه ۲۶ فروردین آغاز شد.

شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های محلی تاکید کردند در برخی از مناطق سیل‌زده خبری از حضور نیروهای امدادرسان دولتی نیست و در مناطق دیگر، کمک‌ها به کندی ارائه می‌شود.

کاربری روز شنبه در همین زمینه نوشت: «چهار روز است مردم بخش ساربوگ با دست خالی، بدون تجهیزات و بدون کمک نیروهای امدادی همچنان به‌دنبال گم‌شده‌های خودشان هستند.»

یک روزنامه‌نگار با اشاره به نبود آب و غذای کافی در بسیاری از مناطق سیل‌زده، در ایکس نوشت: «در ماه‌های گذشته این دومین سیلی است که در این استان مردم را آواره و بی‌پناه می‌کند و حکومت سرگرم جنگ‌افروزی و غارت سرمایه‌های‌ ملی‌ است که باید صرف جان آدم‌ها شود.»

در متنی مشابه، یک کاربر تاکید کرد ستاد بحران برای کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده بلوچستان هیچ امکاناتی در اختیار ندارد چرا که تجهیزات تنها برای «کشتار این مردم، آسیب رساندن و سرکوب آن‌ها» صرف می‌شود.

شهروندی دیگر به سخنان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و اعلام آمادگی او برای کمک به مردم در خطر سیل امارات متحده عربی اشاره و آن را با دست خالی مردم سیستان و بلوچستان از کمک‌های دولتی مقایسه کرد.

در روزهای گذشته نیز با وجود بحران جاری در استان‌های جنوبی ایران، شمار زیادی از «کاربران حکومتی» رسانه‌های اجتماعی، به صورت هماهنگ پست‌هایی درباره سیل در امارات متحده عربی منتشر کردند.

سیل و طوفان در امارات متحده عربی که طی ۷۵سال گذشته در این کشور بی‌سابقه بوده، تا کنون منجر به مرگ یک نفر شده است.

جاری شدن سیلاب در سیستان و بلوچستان تنها حدود دو ماه بعد از سیل اسفند ۱۴۰۲ اتفاق افتاد.

در جریان سیل شدید پیشین در این منطقه، بیش از ۱۰ هزار نفر صدمه دیدند.

بی‌توجهی جمهوری اسلامی به زیرساخت‌ها به ویژه در استان سیستان و بلوچستان و لایروبی نکردن رودخانه‌ها و نبود سیستم مناسب شهری و کانال‌های آب، باعث شده است سیلاب‌ها و بارندگی‌های فصلی هر ساله تلفات جانی و خسارات مالی چشم‌گیری بر جای بگذارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.